Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Kύπρος: Ύστατο χαίρε στον διοικητή της ναυτικής βάση της Εθνικής Φρουράς

Πλήθος κόσμου, με παρατεταμένο χειροκρότημα και φωνάζοντας "Άξιος- Άξιος", είπε σήμερα το ύστατο χαίρε στον διοικητή της ναυτικής βάσης της Εθνικής Φρουράς αντιπλοίαρχο Λάμπρο Λάμπρου, που έχασε τη ζωή του στην προχθεσινή τραγωδία.

    Στον εκλιπόντα απονεμήθηκε μετά θάνατο ο βαθμός του πλοιάρχου.

    Η σορός του αδικοχαμένου διοικητή ήταν σκεπασμένη με τις σημαίες της Κύπρου και της Ελλάδος, την μετέφεραν αξιωματικοί του Ναυτικού και άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδιδε τιμές.

Ξεκινάει από την αρχή η διαδικασία για την προγραμματική σύμβαση κατασκευής τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική - «Μπλοκάρει» προσωρινά η κατασκευή ΧΥΤΥ στον Γραμματικό και Κερατέα

   Από την αρχή πρέπει να γίνει η όλη διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων στην Αττική, προϋπολογισμού 365.000.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Σπάσαμε ταμπού», δηλώνει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας ανοιχτά για προσωρινή στάση πληρωμών της Ελλάδας

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, ζητά ανοιχτά να γίνει αποδεκτή μία προσωρινή στάση πληρωμών της Ελλάδας προς όφελος μίας ουσιαστικής συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της χώρας. Η άποψη αυτή έχει προφανώς επικρατήσει στο κλαμπ των «17» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung SZ (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 13.7.11), η οποία φιλοξενεί συνέντευξη του Ολλανδού υπουργού.

    «Σπάσαμε ταμπού», λέει ο κ. ντε Γιάγκερ στη συνέντευξή του στην εφημερίδα και προσθέτει: «Αποφασίσαμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και αυτό ισχύει και για την αποτροπή μίας προσωρινής στάσης πληρωμών». Όπως σημειώνει, «προτεραιότητα για τα 17 κράτη της Ευρωζώνης έχει τώρα η ουσιαστική συμμετοχή. Εάν δεν γίνεται διαφορετικά, θα πρέπει να αποδεχθούμε μία προσωρινή στάση πληρωμών. Η ΕΚΤ έχει διαφορετική θέση».

Κύπρος: Άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στους 12 από την έκρηξη στη ναυτική βάση

   Επιβεβαιώθηκε σήμερα η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου του 19χρονου Αντώνη Χαραλάμπους, ο οποίος νοσηλευόταν από προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΜΕΘ), μετά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί.

    Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, «σήμερα το πρωί διενεργήθηκε εξειδικευμένη απεικονιστική εξέταση, με την οποία επιβεβαιώθηκε η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου.

    Η ανακοίνωση του θανάτου έγινε στους οικείους του ασθενούς σήμερα το απόγευμα από ομάδα θεραπόντων ιατρών και ψυχολόγων», προσθέτει η ανακοίνωση.

πηγή: ΑΠΕ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην Άνω Περίθεια Κέρκυρας

   Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Περίθεια της Κέρκυρας.

    Επιτόπου βρίσκονται 12 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Με ρίψεις από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μέσα ο «Σόφο»!

Σχέδιο αποδυνάμωσης της Εθνικής βλέπει ο Βασιλακόπουλος


Κανονικά θα συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (αν ετέθη ποτέ ζήτημα για το αντίθετο). Αντίθετα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν θέλει να δώσει το παρών, μιας και η εγκατάσταση στην Αγία Πετρούπολη δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα αλλά…..
Με αφορμή αυτά, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Μίλησε για την εθνική που είναι υποχρέωση κι όχι δικαίωμα, για τους αδικαιολογήτως απόντες Διαμαντίδη, Παπαλουκά και Τσαρτσαρή, αλλά και το σχέδιο (!) αποδυνάμωσης της Εθνικής πίσω από τα όσα λέγονται (και πράττονται) από παίκτες. Ενώ ο «σωλήνας» δεν παρέλειψε να ρίξει τα σαφέστατα καρφιά του για παίκτες σημαίες που υπέστειλαν τις… φανέλες μόλις «κόπηκαν»… μηδενικά στα συμβόλαια…!

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη θέση Αλυκές της Πάρου. Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην Αμφιλοχία. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Πέραμο και τη Ζάκυνθο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Αλυκές Πάρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε κατοικίες, διάσπαρτες στην περιοχή, αλλά προς το παρόν δεν απειλούνται.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ στην περιοχή σπεύδουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. 

    Σε εξέλιξη είναι ακόμα και η πυρκαγιά στο Σπάρτο Αμφιλοχίας, η οποία, όμως, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, είναι στην πλαγιά βουνού και σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν εμπνέει ανησυχία.

    Όλες οι άλλες πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων στη Νέα Πέραμο και στο Κορακονήσι Ζακύνθου, έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητεί το ΔΝΤ

Επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζητεί από την κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , ενώ καλεί τις χώρες της ευρωζώνης να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουν την Ελλάδα και επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι ενδεδειγμένη.
Στην τέταρτη έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας που έδωσε στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί ταχύτερα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και του δημοσιονομικού της προγράμματος ώστε να ξεπεράσει την πρόσφατη αδράνεια που σημειώθηκε.

Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο το 2012 θα θέσει σε δοκιμασία την προσφορά, εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας

 Θα επιταχυνθεί του χρόνου ο ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, εντείνοντας τις πιέσεις στη δυνατότητα προσφοράς του μαύρου χρυσού, όπως εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA), σε αντίθεση με την πιο συντηρητική αντίστοιχη πρόβλεψη τού ΟΠΕΚ.

    Στην πρώτη εκτίμηση για το 2012, που διατυπώνει σε μηνιαία έκθεσή της, η Υπηρεσία που συμβουλεύει για θέματα ενεργειακής πολιτικής τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, προβλέπει ότι η χρήση πετρελαίου θα αυξηθεί του χρόνου κατά 1,47 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και θα ανέλθει στα 91 εκατομμύρια βαρέλια. Οι εκτιμήσεις της, για την αύξηση της ζήτησης φέτος, κάνουν λόγο για επιπλέον 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Μολυσμένο κρέας από Γαλλία έχουν προμηθευτεί τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις

Μολυσμένο βοδινό κρέας με παθογόνο μικροοργανισμό είχαν προμηθευτεί από τη Γαλλία, τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο παθογόνος μικροοργανισμός Ο157:Η7 (eae+, stx1+) ανιχνεύθηκε από τις βελγικές αρχές σε βοδινό κρέας, του οποίου η πρώτη ύλη προέρχεται από το σφαγείο «Group Bigard» (κωδικός έγκρισης FR 59 225104 CE) στη Γαλλία. Οι αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν, με τη σειρά τους, τον ΕΦΕΤ στη χώρα μας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.

Χ. Παμπούκης: Δεν θα κλείσει καθόλου το λιμάνι

«Δεν θα κλείσει καθόλου το λιμάνι», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης, ερωτηθείς τι θα γίνει με μία πιθανή απεργία των ναυτεργατών το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
«Εμείς θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε όλα τα θέματα που υπάρχουν να επιλυθούν με κοινωνικό διάλογο, αλλά δεν είναι νοητό σε αυτή την περίοδο να κλείσει το λιμάνι και να τρωθεί η χώρα», επισήμανε.

8 οι νεκροί στην Ινδία. Τουλάχιστον 70 οι τραυματίες

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με το Associated Press.
Η πόλη έχει γεμίσει με πάνοπλους αστυνομικούς.

Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων εξετάστηκε σε σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου

 Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων εξετάστηκε σε σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, με τους υπουργούς Μ. Παπαϊωάννου, Χ. Καστανίδη, Δ. Ρέππα και τον πρόεδρο της Βουλής Φιλ. Πελτσάνικο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων το φθινόπωρο με ερωτήματα και θέματα τα οποία δεν θα αφορούν το πολιτικό σύστημα αλλά και άλλα ζητήματα όπως μη κρατικά πανεπιστήμια κλπ.

Έκκληση των πανεπιστημιακών να μη ψηφιστεί το νομοσχέδιο πριν ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Έκκληση να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο πριν ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, κάνουν οι πανεπιστημιακοί. "Δεν έχει προχωρήσει κατ' ελάχιστον ο ουσιαστικός διάλογος για το νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης", υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, ΠΟΣΔΕΠ.

    "Αναγκαζόμαστε", τονίζουν οι πανεπιστημιακοί, "να επαναλάβουμε, για άλλη μια φορά, ότι η μέχρι τώρα αποκαλούμενη διαβούλευση για το νέο νόμο, υπήρξε ελλιπέστατη, αποσπασματική και με κυρίαρχα τα στοιχεία της επικοινωνιακής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα, Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), ομοσπονδίες και θεσμικούς εκπροσώπους του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης".

Κλειστή η γραμμή του ΗΣΑΠ Πειραιάς Ομόνοια για το Σαββατοκύριακο

Χωρίς Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο θα παραμείνει το προσεχές Σαββατοκύρακο, 16 και 17 του μηνός, το τμήμα του ΗΣΑΠ από τον Πειραιά έως την Ομόνοια, λόγω των εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ.
 

Στάση εργασίας αύριο στους κοινωφελείς Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς

   Στάση εργασίας για την Πέμπτη 14 Ιουλίου και συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Συντάγματος απέναντι από το Υπουργείο Οικονομικών εξήγγειλε το συντονιστικό Σωματείων εργαζομένων σε κοινωφελείς Δημόσιους Οργανισμούς και φορείς.

    Τα σωματεία διαμαρτύρονται κατά των "κυβερνητικών σχεδίων που οδηγούν στην κατάργηση ή συρρίκνωση των Οργανισμών και σε άμεσες ή έμμεσες απολύσεις εργαζομένων".

3 φονικές εκρήξεις στη Βομβάη - Τουλάχιστον 3 νεκροί και 25 τραυματίες.

3 εκρήξεις σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στη  Βομβάη σύμφωνα με το Reuters. Το πρακτορείο κάνει λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς και 25 τραυματίες.

Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς-Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό 12 οχημάτων του Ο.Τ.Ε

Με προκήρυξή στο athens indymedia ανέλαβε πριν λίγο την ευθύνη για των εμπρησμό 12 οχημάτων του ΟΤΕ στο Μαρούσι, αργά το βράδυ του Σαββάτου, η οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στην προκήρυξη αναφέρεται:


Κίτρινη κάρτα στον Οικονόμου από τον Πρωθυπουργό

Για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών περί αποκρατικοποιήσεων

Κίτρινη κάρτα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου σε επικοινωνία που είχε μαζί του.

Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε στον κ. Οικονόμου ότι οι νόμοι ψηφίσθηκαν και θα εφαρμοσθούν στο σύνολό τους και ότι την επόμενη φορά, όπως οι πληροφορίες αναφέρουν, η κάρτα δεν θα είναι κίτρινη, αλλά... κόκκινη.

Κύπρος. Μόνο η Αστυνομία μπορεί να αναλάβει την ποινική διερεύνηση της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Μόνο η αστυνομία μπορεί να αναλάβει το τιτάνιο έργο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης με τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς δήλωσε στην τηλεόραση του ΡΙΚ ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να ανατεθεί μια τέτοιας έκτασης υπόθεση σε ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές.

Κύπρος: Για πρόκληση "πολιτικής αστάθειας" κάνει λόγο το ΑΚΕΛ, μετά τα επεισόδια έξω από το προεδρικό μέγαρο. Οι Οικολόγοι καλούν σε ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Την λύπη για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕ Άντρος Κυπριανού, διατυπώνοντας, παράλληλα, επικρίσεις κατά πολιτικών δυνάμεων που επιχειρούν, όπως είπε, να προκαλέσουν "οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική αστάθεια".

    Υποστήριξε, ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τα δικαιολογημένα συναισθήματα του πόνου και της αγανάκτησης του λαού, και επιχειρούν να τα μετατρέψουν σε απαίτηση για απομάκρυνση της κυβέρνησης από την εξουσία.

    Αναφερόμενος στα χθεσινοβραδινά επεισόδια έξω από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία, που επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν τον ανθρώπινο πόνο, καλλιεργώντας εμφυλιοπολεμικό κλίμα, πρέπει να απομονωθούν.

Πράσινο φως για την κατασκευή ισραηλινού μουσείου πάνω σε μουσουλμανικούς τάφους.

Το ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών επιχωμάτωσης του μουσείου της Ανεκτικότητας στην Ιερουσαλήμ, το οποίο θα ανεγερθεί πάνω σε σημείο όπου υπάρχουν μουσουλμανικοί τάφοι ηλικίας αρκετών αιώνων, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εφράτ Ορμπαχ.

    "Η άδεια που δόθηκε χθες Τρίτη από την επιτροπή του υπουργείου εγκρίνει την έναρξη των εργασιών εκσκαφής άμεσα για το πρόγραμμα αυτό", δήλωσε η εκπρόσωπος που υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεπεραστούν ακόμη "πολλά στάδια" μέχρι την ανέγερση του κτιρίου.

Κύπρος: Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στα θύματα της έκρηξης

Σε κλίμα οδύνης κηδεύονται στην Κύπρο δημοσία δαπάνη οχτώ από τα δώδεκα θύματα της τραγωδίας στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στην περιοχή Ζύγι Λεμεσού.

Στις 5.30 το απόγευμα θα τελεστεί η κηδεία του πλοιάρχου και διοικητή του Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη στην Αγία Φύλα.

Ο ίδιος είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει τις αρχές για την επικινδυνότητα των κοντέινερ με την εκρηκτική ύλη.

Σύσκεψη για τα αίτια της τραγωδίας
Σύσκεψη με την αστυνομία για τη μέθοδο της διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας στην περιοχή Ζύγι της Λεμεσού θα έχει το απόγευμα ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Αναγκαστική είσπραξη οφειλών ΙΚΑ


Το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης από τις επιχειρήσεις των οφειλών προς το ΙΚΑ εφαρμόζει από αυριο ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας με στοχο την τόνωση των εσόδων του ιδρύματος , τα οποία όπως ανακοίνωσε σε Σ/Τ ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης παρουσιάζουν στερηση 1,2δισ. με πρόβλεψη να φτάσουν το 1, 8δις στο τέλος του 2011.
Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της μη χρεοκοπίας των ασφαλιστικών ταμείων διαβεβαιώνοντας για την ομαλή καταβολή των συντάξεων. Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας με 129 γιατρούς του ΙΚΑ που παρουσίασαν παραβατική συμπεριφορά.
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανέφερε οτι η ανεργία πλήττει τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων και προανήγειλε αποκέντρωση έκδοσης των συντάξεων με στόχο την συντόμευση του χρόνου απόδοσης καθώς σήμερα εκκρεμούν 136.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση.
Πηγή: ΝΕΤ FM
Ρεπορτάζ: Δήμητρα Κυριαζή
Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

Την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τριμηνιαία έκθεσή της για την ευρωζώνη

Την ανάγκη ενίσχυσης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η επιστροφή των δημοσίων οικονομικών της χώρας σε βιώσιμη τροχιά, υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Αναλυτικότερα, στην τριμηνιαία έκθεσή της για την κατάσταση της οικονομίας στην ευρωζώνη, η Επιτροπή σημειώνει ότι παρά την αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί έως σήμερα στην Ελλάδα, η συνολική πρόοδος είναι πιο "περίπλοκη", λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο του δημοσίου χρέους και το πολιτικό σκηνικό.

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι αρτοποιοί για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους

Με κινητοποιήσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και κλείσιμο των φούρνων απειλεί η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, αντιδρώντας στη νομοθεσία για απελευθέρωση του επαγγέλματος στο πλαίσιο της γενικής απελευθέρωσης των επαγγελμάτων.

    Οι αποφάσεις, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μ. Μούσιος θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών Ενώσεων. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το θεσμικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί τώρα σημαίνει ότι το ψωμί μπορεί πλέον να πωλείται ελεύθερα από επαγγελματικές εγκαταστάσεις όπως ιχθυοπωλεία, μανάβικά, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και από συνεργεία αυτοκινήτων.

Ένταξη 1.849 επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες συνθήκες» του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης

Την ένταξη 1.849 επιχειρήσεων από όλη τη χώρα στο πρόγραμμα "Μεταποίηση στις Νέες συνθήκες" του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματεία Βιομηχανιάς του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

    Πρόκειται για υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες θα ενισχυθούν με ποσό ύψους 184.340.274,98 ευρώ για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. 

"Θεωρητικά εφικτή" χαρακτηρίζει το Βερολίνο την επαναγορά ομολόγων μέσω του προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης

Η γερμανική κυβέρνηση δέχεται ως "θεωρητικά εφικτή" την επαναγορά ομολόγων μιας χώρας με στήριξη του προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης EFSF. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους ανέφερε ότι ήδη σήμερα είναι θεωρητικά εφικτό ένα κράτος να επαναγοράσει ομόλογα με κεφάλαια του προσωρινού Μηχανισμού EFSF και να μειώσει έτσι το ύψος του χρέους του. Είναι η πρώτη φορά που η γερμανική κυβέρνηση αναφέρεται ρητά στο "εργαλείο" της επαναγοράς ομολόγων με στήριξη του EFSF, έστω και αν την τοποθετεί στη σφαίρα του "θεωρητικώς" εφικτού.

Παρατυπίες στην αναδιοργάνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπαινίσσεται η Κομισιόν

Ερευνα για την αναδιάρθρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινάει η Κομισιόν που εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο η διαδικασία ήταν σύμφωνη με το κοινοτικό δίκαιο.


Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπαίνουν 6 μέτρα, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία ανακοινώθηκαν στις Βρυξέλλες από την ελληνική κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Λιβύη: Οι αντικαθεστωτικοί απορρίπτουν τις σε βάρος τους κατηγορίες περί ωμοτήτων. Το γαλλικό ΥΠΕΞ καλεί το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να εξετάσει τις κατηγορίες του HRW.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της λιβυκής εξέγερσης Μαχμούντ Τζιμπρίλ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες περί "ωμοτήτων που διαπράχθηκαν στη δυτική Λιβύη" από αντικαθεστωτικούς που διατύπωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW).

    Ο Τζιμπρίλ παραδέχτηκε ότι "μερικά συμβάντα" σημειώθηκαν κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της εξέγερσης που άρχισε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ιταλία: Κύμα καύσωνα πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Κύμα καύσωνα πλήττει εδώ και σαράντα οκτώ ώρες την Ιταλία.

    Το θερμόμετρο άγγιξε τους σαράντα τρεις βαθμούς στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, τους τριάντα οκτώ στην Ρώμη (με πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας), τους τριάντα επτά στην Τεργέστη --κοντά στα σύνορα με την Σλοβενία-- όπως και στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας.

Αντιπυρικός συναγερμός


Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό τους ότι δεν απειλούν σπίτια, αλλά οι ισχυροί άνεμοι, δυσκολεύουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο τους. Υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για όλη την ημέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, πυρκαγιά ξέσπασε στη Νέα Πέραμο Αττικής, σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Κορακονήσι Ζακύνθου και υπό έλεγχο στις Βολίμες, επίσης στη Ζάκυνθο. Στη Νέα Πέραμο καίγεται χαμηλή βλάστηση, δεν απειλούνται σπίτια, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Τουρκία: Η Τουρκία ετοιμάζεται να ανοίξει μονομερώς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της σε πλοία και αεροσκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία,γράφει η Χουριέτ

"H Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει μονομερώς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της σε πλοία και αεροσκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να δώσει μια νέα ώθηση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην ενταξιακή της πορεία προς την ΕΕ", γράφει σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα "Χουριέτ".

    Για την πρόθεσή της αυτή θα ενημερωθεί, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, που αρχίζει σήμερα επίσκεψη στην Άγκυρα . 

    Την πρόταση - έκκληση προς την Τουρκική Δημοκρατία για τη μονομερή αυτή κίνηση είχε απευθύνει πριν λίγους μήνες και το διεθνές κέντρο ανάλυσης International Crisis Group

    Άλλοι αναλυτές στην Άγκυρα yposthr;izoyn ότι η πρόταση αυτη βρίσκεται μέσα στον σχεδιασμο του Τούρκου πρωθυπουργού για τη στρατηγική "ένα βήμα μπροστά", στην λύση του κυπριακού. Ως αντάλλαγμα, βεβαια, η Άγκυρα θα ζητήσει την άρση της διεθνούς απομόνωσης των τουρκοκυπρίων, με την απελευθέρωση της δυνατότητας συμμετοχής στο Διεθνές εμπόριο.


πηγή: ΑΠΕ

Βρετανία: Φάρμακα κατά του AIDS μπορούν να προλάβουν τη μόλυνση από τον ιό HIV, έδειξαν δύο μελέτες.

Φάρμακα για το AIDS που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του ιού HIV μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προλαμβάνεται η μόλυνση από τον ιό μεταξύ ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο μελετών που πραγματοποιήθηκαν στην Αφρική και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Τα ευρήματα αυξάνουν τα στοιχεία ότι φάρμακα που χρησιμοποιούνται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 για την περίθαλψη ανθρώπων που είναι ήδη άρρωστοι, μπορεί επίσης να κρύβουν το κλειδί για την επιβράδυνση της διάδοσης της σεξουαλικά μεταδιδόμενης αυτής νόσου.

Τρεμόντι: Ενισχύεται το ιταλικό πρόγραμμα λιτότητας έως το 2014

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι ανακοίνωσε σήμερα ότι το ιταλικό πρόγραμμα λιτότητας θα «ενισχυθεί» και θα «εγκριθεί ως την Παρασκευή» από το κοινοβούλιο.

Αυτό το πρόγραμμα λιτότητας αναμένεται ότι θα επιτρέψει στην Ιταλία να ισοσκελίσει σχεδόν τον προϋπολογισμό της ως το 2014 για να καθησυχάσει τις αγορές που φοβούνται μια μετάδοση της κρίσης χρέους στην Ιταλία.

«Το πρόγραμμα θα ενισχυθεί στα τέσσερα χρόνια», δηλαδή από το 2011 ως το 2014, και «θα εγκριθεί ως την Παρασκευή» από το κοινοβούλιο, δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια της συνέλευσης της ένωσης ιταλικών τραπεζών στη Ρώμη, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αυτό το πρόγραμμα λιτότητας που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση στις 30 Ιουνίου, ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, έχει στόχο να επιτρέψει στην Ιταλία να ισοσκελίσει σχεδόν τον προϋπολογισμό της το 2014, μειώνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 0,2% του ΑΕΠ, από το 4,6% που ήταν το 2010.

Αναφερόμενος στα αίτια της κρίσης του χρέους, ο Τρεμόντι διαβεβαίωσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι μιας χώρας, αλλά της συνολικής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης».

Ο υπουργός κατήγγειλε την απουσία πολιτικής απάντησης στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, η οποία προκάλεσε την κρίση του χρέους «επιρρίπτοντας στους δημόσιους λογαριασμούς» τα κόστη των «ιδιωτικών χρεοκοπιών». «Δεν έγινε τίποτε απ' αυτά που έπρεπε να γίνουν (...) Ουδείς πλήρωσε εκτός από τους πολίτες οι οποίοι πλήρωσαν τις υπερβολές των δημοσίων χρεών», υπογράμμισε.

Ιδιωτικοποιήσεις

Παράλληλα, ο κ. Τρεμόντι ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ιταλία πρέπει «να αρχίσει μια διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων» για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της σε μια στιγμή η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ανησυχίες των αγορών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι δήμοι θα παρακινηθούν να πουλήσουν τις συμμετοχές τους σε τοπικές δημόσιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ενώ οι κανονισμοί θα απλουστευθούν για «να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα σε ιδιωτικοποιήσεις».

Πιέζονται οι ναύλοι στα δεξαμενόπλοια


H πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας να απελευθερώσει 60 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο δεξαμενοπλοίων σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου Jefferies, ο οποίος προχώρησε και σε αναθεώρηση σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα πέντε μεγάλων εισηγμένων στο χρηματιστήριο ναυτιλιακών εταιρειών.
Ο Doug Mavrinac, αναλυτής του Jefferies εξηγεί ότι η απελευθέρωση των 60 εκατ. βαρελιών, διευκολύνει τις χώρες του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής και μειώνει κατά 2 εκατ. βαρέλια την παραγωγή του Ιουλίου από τις χώρες μέλη του Οργανισμού.

Ευρωζώνη: Εναλλακτικές προτάσεις για τη νέα στήριξη

Η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας σχετικά με τη μορφή της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στη νέα στήριξη της Ελλάδας, είχε ως αποτέλεσμα να αγνοηθούν από τις αγορές σημαντικές πολιτικές αποφάσεις για μια συνολική λύση του προβλήματος δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη.
Την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων που διαθέτουν οι ιδιώτες με άλλα μικρότερης αξίας και επιτοκίου, αλλά με ευρωπαϊκές εγγυήσεις για την αποπληρωμή τους, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το γεγονός ότι η αναταραχή στις αγορές συνεχίζεται αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες σύγκλισης έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης η οποία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μπορεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.
Αγεφύρωτες διαφορές
Είναι προφανές ότι οι αγορές είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα, δηλαδή στη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, η οποία θα ανοίξει και το δρόμο για την ολοκλήρωση του «πακέτου» της νέας στήριξης της Ελλάδας. Ομως, παρά τη μαραθώνια διάρκεια της συνεδρίασης (πάνω από 8 ώρες) του Γιούρογκρουπ, τη Δευτέρα το βράδυ στις Βρυξέλλες, δεν κατέστη δυνατόν να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων εξετάζει η κυβέρνηση

Τον τρόπο τακτοποίησης των αυθαιρέτων, εντός και εκτός σχεδίου, εξετάζει η κυβέρνηση.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με θέμα την παρουσίαση προγράμματος εκπόνησης μελετών για τη θεσμοθέτηση μορφολογικών κανόνων στη δόμηση και την αρχιτεκτονική σε μικρούς οικισμούς της χώρας και σε περιοχές εκτός σχεδίου, χρησιμοποίησε τον όρο «νομιμοποίηση» για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος στα αυθαίρετα, παραπέμποντας ωστόσο σε λογική τακτοποίησης κατά το πρότυπο των ημιυπαίθριων.

ΕΣΡ: Aυστηρότερο καθεστώς προβολής για τις νέες μορφές διαφήμισης

Νέο ερμηνευτικό πλαίσιο για τις σύγχρονες μορφές διαφήμισης που ενσωματώθηκαν στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ.109/2010, και αφορούν ειδικότερα στην τοποθέτηση προϊόντων, τη χορηγία, τις τηλεπωλήσεις κ.α., δημοσιοποίησε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ .
Πρόκειται για τους τρόπους επικοινωνίας προϊόντων και υπηρεσιών που επέβαλε την ενσωμάτωσή τους στην Ελληνική νομοθεσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λιβύη: Αντικαθεστωτικοί παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσάπτει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε Λίβυους αντικαθεστωτικούς. Εκπρόσωποι της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι οι αντάρτες είναι υπεύθυνοι για λεηλασίες, εμπρησμούς και καταχρήσεις με θύματα απλούς πολίτες, στην Τρίπολη. 

    Η Οργάνωση "έγινε μάρτυρας τέτοιων ενεργειών, ζήτησε καταθέσεις από πολίτες και μίλησε με αξιωματούχο των αντικαθεστωτικών" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου.


πηγή: ΑΠΕ

ΗΠΑ: Εναλλακτικά σχέδια μπορούν να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση του χρέους, υποστηρίζει ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπέχνερ

 Παρά τις διαφωνίες που παραμένουν ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους των ΗΠΑ και ενώ οι συζητήσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, προκειμένου να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής, ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέχνερ, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το χρέος έως τις 2 Αυγούστου, ημερομηνία που υπάρχει κίνδυνος να ταυτιστεί με αναγκαστική στάση πληρωμών.

Κλειδί η Σύνοδος Κορυφής για συμβιβασμό στο χρέος

«Ενώπιον ιστορικών αποφάσεων η Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο.

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης για το χρέος στην ΕΕ και η κυβέρνηση δεν κρύβει τη σοβαρότητα των στιγμών. Αντιθέτως έχει αποφασίσει ότι στο εξής θα δημοσιοποιεί το μεγαλύτερο κομμάτι των συζητήσεων που διεξάγονται στην ΕΕ ώστε να είναι ενήμεροι οι πολίτες για όσα συμβαίνουν.

Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο επισήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αποφάσεων, τις οποίες όμως καθυστέρησε να λάβει και ότι επί μήνες αρνείτο έστω και να ακούσει τις προτάσεις που κατέθετε η Ελλάδα, όπως πχ. η έκδοση ευρωομολόγου και ο φόρος Τόμπιν στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης πάντως έχει στραφεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η οποία πιθανόν να γίνει την Παρασκευή.

ΗΠΑ-Συρία. Την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του Μπασάρ αλ Ασαντ εξετάζει η Ουάσινγκτον. Προειδοποίηση του Ομπάμα μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ εξαιτίας της αιματηρής καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος. 

    "Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την επιβολή νέων κυρώσεων", δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μάικλ Πόσνερ. 

ΗΠΑ: Έρευνα για πιθανές τηλεφωνικές υποκλοπές ζητά ο αμερικανός Γερουσιαστής Τζέι Ροκφέλερ

 Έρευνα και στις ΗΠΑ για πιθανές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αμερικανών, ή, θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου, ζήτησε να γίνει ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας, Τζέι Ροκφέλερ.

    "Ενθαρρύνω τα συναφή πρακτορεία να προχωρήσουν σε έρευνα, ώστε να μπορέσουν να διαβεβαιώσουν πως η ιδιωτική ζωή των αμερικανών δεν έχει παραβιαστεί", είπε ο Ροκφέλερ, ο οποίος θέλει να γίνει γνωστό εάν ο όμιλος Τύπου του Ρούπερτ Μέρντοχ, που είναι ο υπαίτιος για το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη Βρετανία, έχει εφαρμόσει αντίστοιχες τακτικές και στις ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα προειδοποιεί τη Συρία και τον πρόεδρο Αλ - Ασαντ ότι κανείς δεν δικαιούται να παραβιάζει την αμερικανική πρεσβεία

 Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τη Συρία ότι "κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει την Πρεσβεία μας" και, ταυτοχρόνως, είπε πως εκτιμά ότι ο πρόεδρος Αλ - Ασαντ, παρ΄ ότι είχε πολλές ευκαιρίες να προχωρήσει σε αλλαγές δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στο σημείο όπου "ο λαός θα κρίνει τη νομιμότητα του" στη θέση του ηγέτη της χώρας.

    Ο Ομπάμα έκανε τις σχετικές δηλώσεις στο CBS, χθες Τρίτη, μια ημέρα μετά από την επίθεση που δέχθηκε αντιπροσωπεία αμερικανών διπλωματών στη Δαμασκό.


πηγή: ΑΠΕ

Βρετανός έσπασε το ρεκόρ κέρδους από τυχερό παιχνίδι και έγινε πλουσιότερος κατά 185 εκατομμύρια ευρώ



Η τύχη του ήταν τεράστια και, συγκεκριμένα έφτανε τα 185 εκατομμύρια ευρώ! Βρετανός παίκτης τυχερών παιχνιδιών, ήταν ο μοναδικός ευρωπαίος που συμπλήρωσε τα επτά σωστά νούμερα του δελτίου του, με αποτέλεσμα να κερδίσει 185 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ κέρδους.

Το προηγούμενο ρεκόρ τύχης ανήκε επίσης σε βρετανό, ο οποίος, το 2010, είχε κερδίσει 129.818.421 ευρώ.
πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου




Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε έκταση με ξερά χόρτα και πουρνάρια στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι κοντά σε σπίτια, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν απειλούνται.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες, με 12 οχήματα και δύο τμήματα πεζοπόρα, με 16 άτομα συνολικά.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ - ΜΠΑ

ΗΠΑ: Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας προέβη σήμερα ο οίκος Moody's.


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβίβασε σήμερα την Ιρλανδία στην κατηγορία των "κερδοσκοπικών" επενδύσεων, μειώνοντας την πιστοληπτική της ικανότητα σε Ba1 από Baa3, με αρνητικές προοπτικές.

Ο οίκος δικαιολόγησε την απόφασή του από "την αυξανόμενη πιθανότητα στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης απο την ΕΕ και το ΔΝΤ στα τέλη του 2013, η Ιρλανδία να έχει ανάγκη απο ένα νέο πακέτο διάσωσης πριν μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΑ