Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ‏



Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες της Ειρήνης,
1. Το Σάββατο 10/1/09 η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο καλεί στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 1.30 μμ από το Σύνταγμα προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.
2. Τη Δευτέρα 12/1/09,στις 7 μμ οργανώνουμε μεγάλη εκδήλωση Αλληλεγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, στο θέατρο ΔΙΑΝΑ (Ιπποκράτους 7).
3. Στις 16-18 Γενάρη η Συμμαχία θα συμμετέχει στην Αντιπολεμική Διάσκεψη που θα γίνει στην Βηρυτό. ΄Οσοι/ες ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε το συντομότερο, τηλ 6946 093043.

Στην Ελλάδα θα νοσηλευτούν τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα


Με αποτελεσματικότητα ανταποκρίθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στο αίτημα της ΕΛΛΗΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ (ΕΠΑΦΙ) για μεταφορά και νοσηλεία στην Ελλάδα, τραυματισμένων παιδιών από τη Γάζα.

Το Κέντρο, σε συνεργασία με την ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Για Την ΑΡΣΗ Του ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ Της ΓΑΖΑΣ, στέλνει αύριο στρατιωτικό C-130 στο Κάιρο για να παραλάβει τα παιδιά και να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

Στο αεροπλάνο, εκτός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα επιβαίνουν επίσης η Ψυχολόγος της Πανευρωπαϊκής κ. Έφη Αναστοπούλου, ειδικευμένη στη διαχείριση του μετα-τραυματικού άγχους, καθώς και η αραβικής καταγωγής δασκάλα κ. HALA AKARI και ο διερμηνέας κ. GANOYM AL SAOYAF ABNTEL RAHMAN, μέλη της ΕΠΑΦΙ, συνοδευόμενα από τη Γενική Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Αμαλία Πατεράκη.

Στο Κάιρο βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα συντονιστική ομάδα γιατρών της Πανευρωπαϊκής, που συνεργάζεται με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγύπτου για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων αποτελεσματικής διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και την μεταφορά τραυματιών στην Αλιγυπτοι και σε άλλες αραβικές και φιλικές χώρες.

Η διακίνηση των παιδιών θα γίνει - σύμφωνα με την υπόδειξη της ΕΠΑΦΙ- μέσω Αιγύπτου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών από την πλευρά Ισραήλ, αφού οι αρχές κατοχής κατηγορούνται ήδη από τον ΟΗΕ για έγκλημα πολέμου, επειδή συγκέντρωσαν σε ένα κτίριο 130 γυναικόπαιδα για να τα μεταφέρουν δήθεν εκτός Γάζας και στη συνέχεια βομβάρδισαν το κτίριο με αποτέλεσμα το θάνατο 30 παιδιών!