Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χρηματιστήριο-Κλείσιμο: O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 1.187,74 μονάδες με άνοδο σε ποσοστό 1,37%

Ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά από έντεκα πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν καταγραφεί συνολικές απώλειες 10,45%, εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.187,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. 

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 66,169 εκατ. ευρώ.

Με απεργία διαρκείας συνεχίζουν τελικά τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί

Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

    Συγκεκριμένα, ενώ το μεσημέρι έγινε γνωστό από τα γραφεία του ΣΑΤΑ ότι θα παρατείνουν την απεργία τους για ένα ακόμη 24ωρο, μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, το απόγευμα ανατράπηκε εντελώς η απόφαση αυτή και στο site του Συνδικάτου αναρτήθηκε ανακοίνωση στην οποία καθίσταται σαφές ότι η απεργία συνεχίζεται επ΄ αόριστον, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ανυπόστατα και ως μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λήξη της απεργίας την Παρασκευή.

Ένταση μετά την απόφαση στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που συνεδριάζει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, με την ολοκλήρωση της δίκης για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Συγγενείς των κατηγορουμένων αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, να απορρίψει τα αιτήματα δύο εκ των καταδικασθέντων, να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους και να αφεθούν ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

Απεργούν αύριο, Τετάρτη, γιατροί και νοσηλευτές, για την αναδιάταξη του ΕΣΥ. Συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Υγείας είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι

Απεργούν αύριο, Τετάρτη, νοσηλευτές και γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα, με κύριο αίτημα την «άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων». 

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι Προνοιακές Δομές, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι φορείς νοσηλευτών και γιατρών, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ. Στις 12 το μεσημέρι, εξάλλου, οργανώνουν συγκέντρωση, μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων.

 Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα,


δύο ομάδες πεζοπόρο και 3 αεροσκάφη.

Γκούντγιονσεν: Να γράψω ιστορία με την ΑΕΚ

Τον Ισλανδό επιθετικό αποθέωσαν χθες
στο αεροδρόμιο εκατοντάδες φίλοι της ΑΕΚ.

Την επιθυμία του να γίνει μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ εξέφρασε ο Έινταρ Γκούντγιονσεν στην επίσημη παρουσίασή του από την Ένωση.
Ο 32χρονος Ισλανδός επιθετικός πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους». Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του, παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου στα Σπάτα.

Μαθήματα από έναν... ειδικό στην κρίση χρέους. Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής αρθρογραφεί για την ελληνική περίπτωση

Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής την εποχή της μεγάλης κρίσης χρέους στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, Ντομίνγκο Καβάλλο, σε άρθρο του στο έγκυρο ευρωπαϊκό VOX υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν εντελώς λανθασμένη. 

    Υπενθυμίζει ότι η ανάπτυξη που παρουσίασε η Αργεντινή δυο χρόνια μετά την κρίση δεν οφειλόταν στην απεμπλοκή της ισοτιμίας του πέσσο από το δολάριο -και στη ραγδαία υποτίμηση- αλλά σε εξωγενείς οικονομικούς παράγοντες. Επιπλέον, δίδει πολύτιμες συμβουλές για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν στην περίπτωση της δικής του χώρας, παρά τις μεγάλες ομοιότητες που παρουσιάζουν οι δυο περιπτώσεις.

Θεσσαλονίκη: Λιμάνι - Περαία σε είκοσι λεπτά με το «εξπρές» καραβάκι της θαλάσσιας συγκοινωνίας

    Είκοσι λεπτά διαδρομής από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι την Περαία μπορούν να «υποσχεθούν», με τη γραμμή εξπρές, τα καραβάκια της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, ενός εγχειρήματος που προωθούν το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι αυτοδιοικητικοί φορείς της περιοχής. Η βασική διαδρομή θα έχει τέσσερις στάσεις (Πλατεία Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής - Ποσειδώνιο, Μαρίνα Καλαμαριάς και Περαία), η τιμή του εισιτηρίου θα διαμορφωθεί ανάμεσα στο 1,5 και τα 3 ευρώ, τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε 15 ή 20 λεπτά και η κανονική διαδρομή με όλες τις στάσεις θα διαρκεί περίπου 35 με 40 λεπτά. 

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας και τι να κάνω σε περίπτωση που παραβιάζονται;

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:







Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.


Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.


Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.



Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Ιράκ: Σε θάνατο καταδικάστηκε ένας τοπικός αρχηγός της αλ Κάιντα που ονομάζεται Σαντάμ Χουσέιν.

Δικαστήριο της ιερής σιιτικής πόλης Κερμπάλα στο Ιράκ καταδίκασε σε θάνατο σήμερα έναν τοπικό αρχηγό της αλ Κάιντα που ονομάζεται Σαντάμ Χουσέιν.

    "Το ποινικό δικαστήριο της Κερμπάλα καταδίκασε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού τον Σαντάμ Χουσέιν, επικεφαλής της αλ Κάιντα της Χανάφσα", μίας σουνιτικής περιοχής που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια της Κερμπάλα, όπως δήλωσε στον Τύπο ο Μοχάμεντ Χαμίντ αλ Μουσάουι, πρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου.

    "Ο Σαντάμ Χουσέιν κρίθηκε ένοχος για επιθέσεις εναντίον προσκυνητών με παγιδευμένα αυτοκίνητα και βόμβες", διευκρίνισε. Ο Χουσέιν είχε συλληφθεί στα μέσα Απριλίου στην Χανάφσα.

    Εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες προσκυνητές μεταβαίνουν πολλές φορές το χρόνο στην Κερμπάλα, κυρίως για την γιορτή της Ασούρα, και καθ' οδόν γίνονται στόχος επιθέσεων από σουνίτες αντάρτες.

Καλαμάτα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μεσσηνία

 Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Καρνάσι του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13.00.

    Η πυρκαγιά καίει θαμνώδη και καλλιεργήσιμη έκταση, η οποία στο παρελθόν έχει ξανακαεί.

    Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, από το Μελιγαλά και την Καλαμάτα, προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος πέντε αεροσκάφη, δύο καναντέρ και τρία πεζετέλ.