Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σε χαμηλό 22,5 ετών ο Γενικός Δείκτης


Σε νέα χαμηλά 22,5 ετών κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί κάτω και από τα 20 δισ. ευρώ, ενώ αρκετές μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:30, υποχωρεί στις 480,69 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 4,24%, επίπεδα που αποτελούν νέα χαμηλά από τις αρχές του 1990. Τα προηγούμενα χαμηλά είχαν σημειωθεί στις 25 Μαΐου στις 485,18 μονάδες.
Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, εάν η αγορά διασπάσει καθοδικά τα επίπεδα των 485 μονάδων οι επόμενες στηρίξεις βρίσκονται στα επίπεδα των 460 και 445 μονάδων.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 28,16 εκατ. ευρώ.
Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς υποχωρεί κάτω από τα 20 δισ. ευρώ, στα 19,8 δισ. ευρώ και βρίσκεται κάτω και από το 10% του ΑΕΠ του 2011, η χαμηλότερη σχέση κεφαλαιοποίησης και ΑΕΠ πανευρωπαϊκά.
Η μετοχή της Εθνικής να υποχωρεί κάτω από το 1 ευρώ, στα 0,95 ευρώ (-5,00%), με την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί κάτω από το 1 δισ. ευρώ, στα 912 εκατ. ευρώ.

Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για τους λάτρεις της ελεύθερης κατάδυσης


Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για τους λάτρεις της ελεύθερης κατάδυσης κυκλοφόρησε πρόσφατα και στα ελληνικά. Πρόκειται για το γνωστό στους αθλητές ελεύθερης κατάδυσης και υποβρύχιους κυνηγούς «Manual of Free Diving», γραμμένο από τον Umberto Pelizzari, τον Ιταλό παγκόσμιο πρωταθλητή, ιδρυτή της Apnea Academy- με 17 παγκόσμια ρεκόρ- και μαθητή του Jacque Mayol (έναν από τους δύο ήρωες της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο»), και το Stefano Tovaglieri, έμπειρο προπονητή και εκπαιδευτή Ελεύθερης και Αυτόνομης Κατάδυσης.
   Το «Εγχειρίδιο Ελεύθερης Κατάδυσης», όπως είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης (εκδ. ΑΡΝΕΑ) είναι ένα ολοκληρωμένο, επιστημονικά τεκμηριωμένο και πλήρως εικονογραφημένο βιβλίο 400 σελίδων που περιέχει ολόκληρη τη θεωρία και την πρακτική της ελεύθερης κατάδυσης και των αγωνισμάτων της άπνοιας.
   Το βιβλίο επιμελήθηκε για την ελληνική γλώσσα ο Γιώργος Σακκάς, διδάσκων του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της εθνικής ομάδας ελεύθερης κατάδυσης από το 2010.
   Ο Γιώργος Σακκάς είναι πρωταθλητής Ελλάδος σε αγωνίσματα θάλασσας και πισίνας, εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης Apnea Academy και μαθητής του συγγραφέα του βιβλίου Umberto Pelizzari.

Τον τεμάχισε και έστειλε τα μέλη του σε πολιτικά κόμματα


Ο Λούκα Ρόκο Μανιότα που πιστεύεται ότι σκότωσε και τεμάχισε ένα νέο άντρα στο Μόντρεαλ και κρατείται σε γερμανική φυλακή, μετά τη σύλληψή του στο Βερολίνο, θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου της γερμανικής πρωτεύουσας για να του απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Ο Μάρτιν Στέλτνερ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, διευκρίνισε πως η διαδικασία έκδοσής του θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου, όπου ο Μανιότα έφτασε μέσω Παρισιού, δήλωσε πως ο 29χρονος Καναδός βρίσκεται στη φυλακή.
Την ίδια ώρα, η καναδική δικαιοσύνη ετοιμάζει ένταλμα έκδοσής του, το οποίο θα στείλει το συντομότερο δυνατόν στο Βερολίνο μαζί με έγγραφα που περιέχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Ο Μανιότα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βεβήλωση νεκρού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της καναδικής αστυνομίας, ο Μανιότα σκότωσε με παγοκόφτη τη νύχτα της 24ης προς 25η Μαΐου τον 32χρονο κινέζο φοιτητή Τζουν Λίν και μετά τεμάχισε το πτώμα. Από τον Καναδά αναχώρησε μια ημέρα αργότερα.
Λίγο πριν είχε στείλει τα άκρα του θύματος, με το οποίο είχε σεξουαλικές σχέσεις, στα κεντρικά γραφεία πολιτικών κομμάτων του Καναδά.

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Κερατσίνι


Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο από τέσσερα άτομα, σημειώθηκε στην οδό Θυμάτων και Κατοχής 4 στο Κερατσίνι.
Οι δράστες με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό κοσμημάτων και διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο, που εγκατέλειψαν λίγη ώρα αργότερα σε περιοχή του Κορυδαλλού.
Η αστυνομία έχει σε εξέλιξη επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Δείτε on line τις οφειλές σας στην εφορία


Δυνατότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν από το διαδίκτυο τις βεβαιωμένες σε Δ.Ο.Υ. οφειλές τους (δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων), δίνει μια νέα εφαρμογή που ανέπτυξε η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Η νέα αυτή εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο φορολογούμενο καθώς τον ενημερώνει άμεσα για τυχόν οφειλές του, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στη Δ.Ο.Υ.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναρτήθηκε την 31/5/2012 στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και συγκεκριμένα στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις» καθώς και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες - Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου - Ειδοποιήσεις».

Η επιστολή της εργαζόμενης που ξεκίνησε απεργία πείνας, μέσα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ

Απεργία πείνας ξεκίνησε από τις 04 Ιουνίου η Γεωργία-Γιολάντα Κοίλια, εργαζόμενη στο ΟΑΚΑ, διαμαρτυρόμενη για παράνομη και άδικη μεταχείριση απέναντι στο πρόσωπό της. Μάλιστα στο δημόσιο προφίλ της στο facebook, η κα Κοίλια, έχει αναρτήσει, έγγραφα - ντοκουμέντα, με τα οποία αποδεικνύει τις παράνομες όπως ισχυρίζεται, αποφάσεις της διοίκησης. Δείτε το προφίλ της εδώ.




ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ:


Αγαπημένοι φίλοι μου,

Νοιώθω την ανάγκη πρώτα απ' όλα να δηλώσω ότι τιμώ τις ψυχές των συνανθρώπων μας πού κάτω από ασφυκτικές πιέσεις οδηγήθηκαν στον θάνατο.

Από το 2004 εξ' αιτίας ενός προβλήματος υγείας προσπαθούσα γιά μιά απόσπαση, μετακίνηση η άλλο. Κατάφερα διάθεση το 2007 σε φορέα της περιοχής κατοικίας μου πού ενέκρινε η τότε Πρόεδρος του ΟΑΚΑ κα Μανού, καί την ευγνωμονώ γι' αυτό. Φεβρουάριο του 2010 ενω το ΟΑΚΑ γνώριζε το πρόβλημα υγείας μου με ανακάλεσε πίσω στην υπηρεσία. Από τότε ζώ μιά κόλαση.