Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Mister Karamanlis, ποιόν κοροϊδεύετε;

Παραμυθάκι 1

Βγαίνουν λοιπόν οι αγανακτισμένοι αγρότες στους δρόμους. Όχι βέβαια κάνοντας πορείες και άντε και καμιά κατάληψη...Κατεβαίνουν κατευθείαν στις Εθνικές και κλείνουν τους δρόμους ταλαιπωρώντας χιλιάδες και δημιουργώντας οικονομικό πρόβλημα σε άλλους τόσους. Αλλιώς πώς θα ακουγόταν το θέμα στα κανάλια; Κανείς δεν προσέχει μερικές χιλιάδες γραφικούς που διαδηλώνουν ήρεμα ήρεμα και πετάνε και καμιά πατάτα στην πρόσοψη του Υπουργείου. Το θέμα έπρεπε να γίνει πρωτοσέλιδο. Έπρεπε να ξεχάσει ο κόσμος όλα τα υπόλοιπα που τον βασανίζουν και να ασχοληθεί ολημερίς με το πώς και αν θα καταφέρει να φτάσει μέχρι την Πάτρα. Ρουσόπουλοι, Βατοπέδια, Τουρκικές προκλήσεις, χιλιάδες νεκροί Παλαιστίνιοι, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο... κακό που μας χτύπησε.
Ανυποχώρητοι συνδικαλιστές, πράσινοι, γαλάζιοι, κόκκινοι και όλα τα άλλα χρώματα, βγαίναν στα παράθυρα των καναλιών και έλεγαν ότι δεν θα φύγουν αν δεν πάρουν αυτά που ζητάνε.
Και τότε έρχεται ο από μηχανής θεός να δώσει την λύση προσφέροντας 500 εκ. ευρώ ως δωράκι στους αγρότες.
Καμία αντίδραση από τους αγρότες. Δεν φεύγουμε, δήλωναν αποφασισμένοι, αφού όπως έλεγαν τους κοροϊδεύουν με αυτά τα 500 ψωροεκατομμυριάκια. "Βράχος" ο υπουργός δεν συζητάω λέει αν δεν φύγουν από τον δρόμο.
Και τότε τα μικρά αγροτάκια κατάλαβαν το λάθος τους και γύρισαν σιγά σιγά στα χωραφάκια τους ευτυχισμένααααα...


Παραμυθάκι 2

Πριν πολλά πολλά χρόνια ήταν μια μικρή μικρή τραπεζούλα. Η μικρή αυτή τραπεζούλα συνήθιζε να χρεώνει όοολα τα πελατάκια της με διάφορες χρεώσεις, όπως έξοδα ανάληψης μετρητών από την πιστωτική τους, έξοδα φακέλου για το δάνειο τους κα άλλα πολλά . Γιατί η μικρή μας τραπεζούλα έπρεπε να φάει. Στο κάτω κάτω της γραφής είχε ολόκληρες οικονομίες να στηρίξει. Ολόκληρη κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει. Εκείνο τον καιρό κάποιο κακο πελατάκι της, πήγε στο δικαστήριο την τράπεζα και αυτό (τυφλή η δικαιοσύνη σου λέει μετά...) αποφάσισε πως οι χρεώσεις που εκανε η τραπεζα, ηταν παράνομες και καταχρηστικες. Σπουδαία νίκη των πελατών ανακοινωθηκε τότε. Ομως η τράπεζα μας ,πηρε μια βαθεια ανασα και σκεφτηκε οτι "Μπορει να έχασα την μάχη αλλα όχι τον πόλεμο". Γι'αυτο συνεχισε με τους ιδιους και μεγαλυτερους ρυθμους να χρεώνει τους πελατες της.
Όμως μερικά χρόνια αργότερα, αλλες τράπεζες, φίλες της δικιάς μας εκαναν μερικα λαθακια και ολοοοοκληρος ο κοσμος επεσε σε οικονομική κριση. Φοβισμενη για το μέλλον της η τράπεζα μας έτρεξε στην κυβέρνηση που με τόση αγαπη και κόπο ειχε στηρίξει και της ζητησε να την βοηθήσει.Η καλή κυβερνηση λοιπόν αμέσως βοήθησε την τραπεζούλα μας με 28 δισ. και την μάλωσε για την κακιές χρεώσεις που έβαζε μέχρι τώρα με ενα προστιμάκι 600 χιλιάδων. Ετσι ηταν όλοι χαρούμενοι και έζησαν εμείς καλά και αυτοί καλυτερα.



Για όσους δεν πιστεύουν στα παραμύθια

Το αγροτικο κίνημα ήταν μία φούσκα. Οι συνδικα-ληστές έβγαλαν τους αγρότες στους δρόμους εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτησή τους, για να παίξουν τον ρόλο τους στα σχέδια της κυβέρνησης. Πώς ξαφνικα ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις τους; Δεν σας τα χρώσταγε έτσι κι αλλιως αυτά τα 500εκ; Δεν σας τα χρώσταγε έτσι κι αλλίως από παλιότερα για επιστροφές και αποζημειώσεις; Τί έγινε και φύγατε από τους δρόμους και μάλιστα τόσο διασπασμένοι; Δεν πείθετε κύριοι. Σας έβγαλαν στους δρόμους και μετά σας ξαναέστειλαν στα σπίτια σας. Σας χρησιμοποιούν όποιοι γουστάρουν για να κάνουν επικοινωνιακά τρίκ πάνω στις πλάτες σας. Υποτίθεται τωρα το θέμα λύθηκε από τον χειρισμό του "ικανότατου" κυρίου Υπουργού. Σκατά στα μούτρα σας. Πήρατε με τα μπλόκα, αυτα που απλά σας χρώσταγε και τίποτα παραπανω. Θα συνεχιζει ο καθένας που έχει ενα χωραφι κληρονομιά να δηλώνει αγρότης και να παίρνει τα επιδοματα που έπρεπε να παίρνετε εσείς.
Συγχαρητήρια στο αγροτικό κίνημα που έκανε μια τρύπα στο νερό.

Όσο για το θέμα των τραπεζών...Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδεύετε; Δίνετε 28 δισ. για να τους βάλετε πρόστιμο 600 χιλίαδες; Από τα 28 που τους δίνετε από τα δικά μας λεφτά θα σας πληρώσουν ρε καραγκιόζηδες. ΑΝ τα διεκδικήσετε ποτέ στ'αλήθεια! Μας τα κλέβουν με παράνομες χρεώσεις, μας τα παίρνουν και από τις επιδοτήσεις. Τόσο καιρό που έχει βγαλει την απόφαση το δικαστήριο, τωρα σας τη βάρεσε να ρίξετε πρόστιμα; Όμως δεν είναι δυσκολο κανεις να καταλαβει το παιχνίδι που παίζεται. Εκλογές πλησιάζουν οπότε η δεξιά πρέπει να κάνει τον λαό να ξεχάσει "τί σημαίνει δεξιά"!Ξεχαστε το ξυλο όλο αυτό τον καιρό.Ξεχάστε την φτώχια σας. Ξεχάστε όλα τα σκάνδαλα! Εμείς είμαστε μαζι σας! Τιμωρούμε τους κακούς που σας τα πήραν! Πάρτε χρηματα και ξεχάστε! Ρε δεν πα να βαλετε τα πρόστιμα εκεί που ξέρετε;

Και by the way, οι τράπεζες στέλνουν επιστολές , as we speak, στους Υπουργους να τους ζητήσουν τα ρέστα για τα πρόστιμα και να τους πουν να τα παρουν πίσω. Όπως είπε και ενας γνωστός μου τραπεζικός : Ξέρεις πόσο εύκολα ρίχνει μια κυβέρνηση ένας τραπεζίτης;...

Παλαιστινιακό: Αναζητώντας μάγους ή ανθρώπους

"Τώρα που καταλάγιασε η σκόνη του πολέμου και της επίθεσης στην Παλαιστίνη, όπως και ο πόλεμος προπαγάνδας που διεξάγεται απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, η Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία – Νεολαία Αλέκου Παναγούλη υπογραμμίζει ότι ωρίμασε ο καιρός και οι συνθήκες για μια μόνιμη λύση του Παλαιστινιακού, που θα σέβεται τα δίκαια αιτήματα και των δύο πλευρών και θα εξασφαλίσει λύση βιώσιμη και τελική!
Έχει αποδειχθεί περίτρανα η αστάθεια που επιφέρει το Παλαιστινιακό σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και η λειτουργία του ως ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Η μη συμμόρφωση του κράτους του Ισραήλ στις Αποφάσεις και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενθαρρύνουν κάθε είδους επιθετικότητες και δημιουργούν προηγούμενες υποθέσεις ατιμωρησίας, όπως τις βιώνει και ο Ελληνισμός στο θέμα της Κύπρου...

Διαβάστε την συνέχεια στο troktiko