Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Παρέμβαση Πεπόνη για τις καταγγελίες Καρχιμάκη

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσαν όσα είχε γράψει ο Μιχάλης Καρχιμάκης για αποδέσμευση καταθέσεων υπόπτων για φοροδιαφυγή και «φυγάδευση» των χρημάτων στο εξωτερικό.

Ο Μιχ. Καρχιμάκης είχε «φωτογραφίσει» για την αποδέσμευση των λογαριασμών τον υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, και είχε καλέσει τον Γρ. Πεπόνη να ασκήσει έλεγχο, στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του και συγκεκριμένα:



Α) να ζητήσει από όλους τους διευθυντές εφοριών να τον ενημερώσουν αν υπήρξαν αποφάσεις δικές τους που δέσμευσαν τραπεζικές καταθέσεις μεγάλοφοροπαραβατων και αποφάσεις του υφυπουργού Μαυραγάνη που αποδέσμευσε αυτές τις καταθέσεις.
Β) να ζητήσει  επίσης, διασταύρωση με όλες τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος, αν τα αποδεσμευμένα χρήματα των φοροπαραβατών φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό.
Και Γ) να ζητήσει έλεγχο  για το αν οι αποδεσμευμένες  καταθέσεις των μεγαλοφοροπαραβατών από τον κ. υφυπουργό Οικονομικών χρησιμοποιήθηκαν για τον υποτιθέμενο σκοπό που αποδεσμεύτηκαν.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή στην περιφερειακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ να ερευνήσει την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις είτε από ιδιώτες, είτε από κρατικούς αξιωματούχους.