Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η συνέντευξη τύπου το Καρατζαφέρη στο Ζάππειο.




Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου του πρόεδρου του ΛΑΟΣ στο Ζάππειο.


Φώκια... μοντέλο! (φωτο)


Ποιος είπε ότι το μόντελιγκ είναι μόνο για τους ανθρώπους; Μια φώκια από τη Βρετανία απέδειξε πως διαθέτει όλα τα προσόντα για να βρεθεί σε εξώφυλλα περιοδικών με τα μεγαλύτερα ονόματα του μόντελινγκ...Ο φωτογράφος Sean Driscoll απαθανάτισε τη συγκεκριμένη φώκια που βλέπετε στην παραλία Horsey, στο Norfolk της Βρετανίας.

Δείτε τις φωτογραφίες της.

10δις ευρώ περικοπές, φέτος, στα έξοδα του δημοσίου


"Το ιταλικό δημόσιο πρόκειται να περιορίσει τα έξοδά του, φέτος, κατά δέκα δισεκατομμύρια ευρώ", δήλωσε ο Πιέτρο Τζάρντα, υπουργός της κυβέρμησης Μόντι αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο, στην εφημερίδα της Ρώμης "Ιλ Μεσσατζέρο" .


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "τα έξοδα του δημοσίου πρόκειται να περισταλούν, από τα 352 δισεκατομμύρια ευρώ του 2011, στα 342, φέτος, με επιπλέον μείωση, άλλων τριών δισεκατομμυρίων, για το 2013".
Στις κύριες περικοπές, συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων (θα εξοικονομηθούν, φέτος, 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ) και οι διάφορες αγορές και εργολαβίες (δυο δισεκατομμύρια).


7.000 ομολογιούχοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά του "κουρέματος"


Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν πλέον οι προσφυγές, περίπου επτά χιλιάδων ομολογιούχων, εταιρειών, ταμείων κ.λπ. που κατατίθενται στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του "κουρέματος" (PSI) ομολόγων που κατείχαν, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι σήμερα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν κατατεθεί 72 αιτήσεις ακύρωσης (προσφυγές) που στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

Όμως, σε κάθε προσφυγή που κατατίθεται στο ΣτΕ περιλαμβάνονται (ομαδικά) μέχρι και 200 ομολογιούχοι, ενώ τα ποσά των ομολόγων του που δέχθηκε το PSI ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό.

Αστυφύλακας σε επεισόδιο με ιδιοκτήτη περιπτέρου



Αστυνομικός προκάλεσε φθορές σε περίπτερο και αφαίρεσε αντικείμενα μικρής αξίας απ' αυτό, έπειτα από καβγά που είχε με τον ιδιοκτήτη του.
Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, όταν ο 28χρονος αστυφύλακας διαπληκτίστηκε με τον 44χρονο περιπτερούχο με αφορμή την τιμή ενός προϊόντος.
Σε έξαλλη κατάσταση, ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, άρχισε να προκαλεί ζημιές στα εμπορεύματα και στις εγκαταστάσεις του περιπτέρου, ενώ αποχωρώντας με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του άρπαξε προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας.
Λίγο αργότερα συνελήφθη από συναδέλφους του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας.

Συλλήψεις 7 ατόμων για κλοπή



Συνελήφθησαν χθες (22.04.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς του
Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Παναγίας Χαλκιδικής και του
Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, επτά αλλοδαποί υπήκοοι
Βουλγαρίας 17 έως 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε
δικογραφία για κλοπές.

Παραιτήθηκε ο Ολλανδός πρωθυπουργός


 Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπέβαλε σήμερα στη βασίλισσα Βεατρίκη την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνηση μειοψηφίας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας με το ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.
   «Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπέβαλε στις 23 Απριλίου 2010 στην Αυτού Μεγαλειότητα την βασίλισσα την παραίτηση όλων των υπουργών και των υφυπουργών με άμεση ισχύ», αναφέρει η ανακοίνωση.
   Οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν στις 5 Μαρτίου διεκόπησαν το Σάββατο, όταν ο Γκερτ Βίλντερς εγκατέλειψε το τραπέζι των συνομιλιών, διαρρηγνύοντας τη συμφωνία που συνέδεε το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) με την κυβέρνηση μειοψηφίας, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση τον Οκτώβριο 2010.
   Στόχος των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του ελλείμματος ήταν η συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και τον Γκερτ Βίλντερς για την περικοπή 16 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες κατά το 2013.
    Ωστόσο, ο Βίλντερς αρνήθηκε να συμφωνήσει με δέσμη μέτρων τα οποία θα περιόριζαν, όπως είπε, την αγοραστική δύναμη των Ολλανδών.

Χάκερς από τα ... Ζωνιανά


Από τα Ζωνιανά της Κρήτης δεχόταν τις περισσότερες επισκέψεις το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο δέχθηκε επίθεση από χάκερς πριν το Πάσχα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε, οι χάκερς έγραψαν 1,5 εκατομμύρια συνταγές αλλά είχαν και πρόσβαση στα αρχεία σφαλισμένων και ιατρών.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αναρωτήθηκε γιατί το σύστημα έμεινε τόσο εκτεθειμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος είχε προσφύγει στο παρελθόν στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές.

Η διατροφή της μητέρας στην εγκυμοσύνη, «καθρέφτης» της υγείας του παιδιού της


«Η τύχη του ανθρώπου ξεκινά εννιά μήνες πριν τη γέννησή του», υποστηρίζουν οι Κινέζοι και με αυτό συμφωνεί η επιστημονική κοινότητα, καθώς ένας σημαντικός και καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του εμβρύου, αλλά και για την μετέπειτα ζωή του παιδιού αποτελεί η διατροφή της μητέρας πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό τόνισαν οι ομιλητές στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που οργάνωσε η Β' Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αρεταίειο».
Οι διατροφικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες επιδράσεις, πρωτίστως στη μητέρα αλλά και στο βρέφος. Οι παλίνδρομες κυήσεις, ανέφερε ο καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας και διευθυντής της Β' Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αρεταίειο», Γεώργιος Κρεατσάς, παρουσίασαν, τα τελευταία δύο χρόνια, σημαντική αύξηση.

Η ομιλία Βενιζέλου στα Γιάννενα






Διαβάστε την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χθες στα Γιάννενα.






Εκρήξεις σε εργοστάσιο χημικών (βίντεο)


Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε εργοστάσιο χημικών στην Ιαπωνία. Ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι 22 τραυματίστηκαν. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν όταν οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να κλείσουν το εργοστάσιο εξαιτίας ενός προβλήματος που είχε δημιουργηθεί σε ένα τμήμα του.



Περίπου 430 κτίρια υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, ενώ οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο 15 ώρες μετά τη δεύτερη έκρηξη. Οι αρχές ερευνούν τι προκάλεσε τις εκρήξεις...

Δείτε το βίντεο...

Πολλαπλασιάζονται οι ατομικές συμβάσεις με μειωμένες αμοιβές.


Αβεβαιότητα επικρατεί στην αγορά εργασίας, καθώς από την ημέρα της εφαρμογής του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις αυξάνονται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και επικρατούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας μέσα σε ενάμιση μήνα, έχουν υπογραφεί 33.133 ατομικές συμβάσεις σε 7.825 επιχειρήσεις με μειώσεις της τάξεως του 22% που σε ορισμένες περιοχές της χώρας, έφθασαν το 28%. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, η μείωση μισθού ξεπερνά και το 50%.
Επίσης, από τις 14 Φεβρουαρίου, έχουν υπογραφεί 171 επιχειρησιακές συμβάσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες αφορούν 4.533 εργαζομένους, ενώ την περίοδο Οκτωβρίου 2011- Φεβρουαρίου 2012 είχαν υπογραφεί 65 επιχειρησιακές συμβάσεις. Η μέση μείωση μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων κυμαίνεται από 22,35%, έως και 40%.
Σε όσες περιπτώσεις έχει λήξει η κλαδική σύμβαση εργασίας, η «διορία» που έχουν εργοδότες και εργαζόμενοι για την υπογραφή νέας λήγει στις 14 Μαΐου.

Επέλεγε να σκοτώσει όσους έμοιαζαν "αριστεροί"


 Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, που έχει παραδεχθεί ότι σκότωσε 77 ανθρώπους πέρυσι τον Ιούλιο στη Νορβηγία, δήλωσε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι πιστεύει πως μπορούσε να διακρίνει τις ιδεολογικές απόψεις των θυμάτων του και έτσι προσπάθησε να αποφύγει να σκοτώσει όσους έμοιαζαν «δεξιοί».
   «Κάποιοι άνθρωποι μοιάζουν πιο αριστεροί από τους άλλους», δήλωσε ο Μπράιβικ στους δικαστές, εξηγώντας ότι επέλεγε να σκοτώσει τους «μαρξιστές» και άφησε να ζήσει ένας νεαρός που έμοιαζε πιο συντηρητικός.
   «Αυτός ο άνθρωπος (…) έμοιαζε δεξιός, αυτή ήταν η εμφάνισή του. Γι' αυτό δεν τον πυροβόλησα», σημείωσε ο Μπράιβικ, 33 ετών.

Γκουαρδιόλα: Πρέπει να νικήσουμε την Τσέλσι


Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά την ήττα της ομάδας του από την Ρεάλ Μαδρίτης και την απώλεια ουσιαστικά του πρωταθλήματος από την «αιώνιο» αντίπαλο, μίλησε στους παίκτες του και τους ζήτησε να νικήσουν την Τσέλσι στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League, τονίζοντας τους πως αυτός ο αγώνας θα σηματοδοτήσει το μέλλον της Μπαρτσελόνα.

«Είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι της σεζόν. Ξεκουραστείτε καλά, να τρώτε καλά και να ξεφύγετε για λίγο με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Αυτή τη στιγμή έχουμε το μυαλό μας μόνο στο παιχνίδι με την Τσέλσι. Αυτό το ματς θα σηματοδοτήσει το μέλλον μας».

Η Μέρκελ συνεχίζει να στηρίζει Σαρκοζί


Ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών είναι το κύριο θέμα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με συνεχή ρεπορτάζ και σχόλια. Εν τω μεταξύ και οι Γερμανοί πολιτικοί τοποθετήθηκαν.

Και μετά τη νίκη στον πρώτο γύρο του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την στήριξή της στον Νικολά Σαρκοζί. «Η καγκελάριος συνεχίζει να στηρίζει τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί», δήλωσε ο Γκέοργκ Στράιτερ, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

Ανάκληση αυτοκινήτων VOLVO





H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία VOLVO CARS HELLAS, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων VOLVO μοντέλα S60 και XC60.
Η ανάκληση περιλαμβάνει 53 οχήματα, παραγωγής 2012, με αριθμούς πλαισίου:

Κόμμα αρνείται να πάρει την κρατική χρηματοδότηση!


Τα κόμματα παίρνουν κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των εκλογικών τους δαπανών. Όμως ο γραμματέας ενός από τα κόμματα αυτά δήλωσε ότι θα σταματήσουν να παίρνουν τέτοια χρηματοδότηση.

Και πριν βιαστείτε να χαρείτε κανένα από τα ελληνικά κόμματα δεν το έχει δηλώσει αυτό. Και σιγά μην το έκαναν. Πρόκειται για το κόμμα του “Οίκου των Ελευθεριών” στην Ιταλία.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέας του μπερλουσκονικού "Οίκου των Ελευθεριών", ανακοίνωσε ότι το κόμμα του πρόκειται να σταματήσει να λαμβάνει την κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των εκλογικών δαπανών. «Θέλουμε να προωθήσουμε μια μεγάλη καινοτομία στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό: θα λειτουργήσουμε ως κινητήρια δύναμη και η πρώτη μας πρωτοβουλία αφορά την ολική αυτοχρηματοδότηση του κόμματός μας. Θα σταματήσουμε να λαμβάνουμε την κρατική χρηματοδότηση διότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, μόνο με την βοήθεια όσων θέλουν να στηρίξουν τις πολιτικές μας ιδέες», δήλωσε ο Αλφάνο.

Έξυπνους μετρητές ρεύματος ξεκινά να βάζει η ΔΕΗ


Την πιλοτική εγκατάσταση 160.000 «έξυπνων μετρητών» ρεύματος, στους καταναλωτές των Νομών Ξάνθης, Λέσβου και...
Λευκάδας προωθεί η ΔΕΗ με σκοπό να αλλάξει τα ρολόγια όλων των πελατών της μέχρι το 2020. Οι σύγχρονοι μετρητές, προσφέρουν ευελιξία στην επιλογή τιμολογίων, ανάλογα με το καταναλωτικό προφίλ κάθε κατοικίας ή καταστήματος, δυνατότητες τηλεχειρισμών στο διαχειριστή του δικτύου, αλλαγής παρόχου, παρακολούθηση της κατανάλωσης μέσω οθόνης ή μέσω του διαδικτύου, προπληρωμή κατανάλωσης και πολλά άλλα.

Το επικρατείας του ΛΑΟΣ



Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

Εφαρμογή ελέγχου των ονείρων στο… κινητό!


Μια εφαρμογή για το iPhone χρησιμοποιείται ως παγκόσμιο πείραμα… ελέγχου του ύπνου και υπόσχεται αφενός να τροφοδοτήσει τους επιστήμονες με νέες γνώσεις για τον κόσμο των ονείρων, και αφετέρου να βοηθήσει όλους εμάς να ονειρευόμαστε ακριβώς αυτό που θέλουμε και να δώσουμε ένα τέρμα στους εφιάλτες που μας ταλαιπωρούν!

Πρόκειται για το «Dream:On», δημιούργημα του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Hertfordshire της Σκωτίας, Richard Wiseman, ο οποίος αισιοδοξεί με το «πείραμα» αυτό να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν ευχάριστα όνειρα, τα οποία -όπως δηλώνει- «αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ψυχολογική και φυσική μας υγεία».


Πώς λειτουργεί;

Η γερμανική οικονομία έχει ανάγκη 200.000 μετανάστες επιπλέον το χρόνο.


Η Γερμανία έχει ανάγκη περίπου 200.000 μετανάστες επιπλέον ετησίως για να αντισταθμίσει τη δημογραφική πτώση της και να στηρίξει την ανάπτυξή της, εκτιμά η Μπούντεσμπανκ στη μηνιαία έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
      Αυτή η εισροή ξένου εργατικού δυναμικού θα πρέπει να συνδυαστεί με μεταρρυθμίσεις με στόχο να παραταθεί η διάρκεια της ενεργού ζωής και να διευκολυνθεί η επαγγελματική ζωή προσώπων που έχουν υπό την ευθύνη τους παιδιά, προσθέτει η Μπούντεσμπανκ.
      Η Γερμανία έχει ήδη προβλέψει να αυξήσει στα 67 χρόνια την ηλικία σύνταξης και προσπαθεί να προσελκύσει όλο και περισσότερους μετανάστες, κυρίως εξειδικευμένους εργαζόμενους όπως μηχανικούς, πληροφορικούς ή νοσηλευτές.

Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από Καρατζαφέρη


Επίθεση στα δυο κόμματα εξουσίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη σημερινή συνεντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο.
Ο Γ. Καρατζαφέρης απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία με αυτούς που υπέγραψαν, όπως είπε, το "Μνημόνιο 2", χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ως «καθ΄ έξιν ψεύτη» και εξέφρασε την απορία του «γιατί ο κ. Σαμαράς δεν έκανε τους πέντε μήνες, που ήταν κυρίαρχος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτά που είπε χθες (στο Ζάππειο) για οικονομία».
Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είχε δεσμευθεί απέναντι στην τρίτη ηλικία πως δεν θα επιτρέψει περικοπές, όχι μόνο σε κύριες, αλλά και επικουρικές συντάξεις: «Γιατι άφησε να κοπούν οι συνταξεις; Δεν το επέτρεψε ο κ. Τόμσεν» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να κάνει τίποτα από όσα λέει ο κ. Σαμαράς, εάν δεν το επιτρέψει ο Τόμσεν, γιατί υπέγραψαν, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ότι όσα χρόνια πολιτεύονται δεν θα παρεκκλίνουν απο το Μνημόνιο».

Έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο (βίντεο)

Τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη στο εστιατόριο Nocean, στο Λίβανο, το οποίο είναι γνωστό για τα χορευτικά του πάρτι. Η έκρηξη προκλήθηκε από μια βόμβα, που είχε τοποθετηθεί στο ασανσέρ του εστιατορίου, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο κοντινότερο νοσοκομείο...Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετά παρόμοια περιστατικά στην περιοχή, ενώ βόμβες έχουν τοποθετηθεί και σε δύο καταστήματα με αλκοολούχα ποτά.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Αλταφάζ: Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ευρώ.


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ευρώ και οι αποφάσεις της ΕΕ, σχετικά με το δεύτερο πρόγραμμα, αποσκοπούν στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου για τη μορφή της σύναψης δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο Αμαντέου Αλταφάζ χαρακτήρισε αβάσιμα τα όποια σενάρια κυκλοφορούν και τόνισε ότι η ΕΤΕπ διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην ευρωπαϊκή απάντηση που δόθηκε για την Ελλάδα, σχετικά με την ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Όλι Ρεν ζήτησε την αύξηση του κεφαλαίου της ΕΤΕπ.

Πιο οικονομικά για την εκπαίδευση τα ψηφιακά βιβλία.


Όχι μόνο πιο φιλικό στο περιβάλλον, αλλά και ιδιαιτέρως οικονομικό θα ήταν το αποτέλεσμα της μετάβασης των σχολικών εγχειριδίων από την έντυπη στην ηλεκτρονική τους μορφή.
Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, η εισαγωγή ψηφιακών βιβλίων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα απέφερε μείωση του κόστους ανά μαθητή κατά 250 δολάρια (περίπου 190 ευρώ) ή περισσότερα από 12,2 δισ. δολάρια τον χρόνο.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μετάβαση από την έντυπη στην ψηφιακή εποχή σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Έως το 2017, οι μαθητές δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο με μια τσάντα γεμάτη βιβλία, αλλά με ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης στις οποίες θα χωρά όλη η διδακτική ύλη.

Επίθεση Κουβέλη σε Σαμαρά - Βενιζέλο


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε τους κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Α. Σαμαρά ότι «μοιράζουν υποσχέσεις και ακάλυπτες επιταγές στους Ελληνες πολίτες, παίζοντας με τον πόνο της κοινωνίας».
Μιλώντας σε σημερινή σύσκεψη υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «πάει πολύ, αυτοί, οι αρχιτέκτονες του χάους, να απειλούν με χάος αν δεν ψηφισθούν».
Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ είναι η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική και να δώσει ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα και την κοινωνία.

Η ομιλία Σαμαρά στο Μαρούσι




Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Μαρούσι.

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στα ντιμπέϊτ με Σαμαρά και πολιτικούς αρχηγούς


«Έμειναν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Πιστεύουμε στον διάλογο και το αποδεικνύουμε στην πράξη, έχοντας προτείνει εδώ και 15 ημέρες τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων μεταξύ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και άλλων δύο, μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι έστειλε το Σάββατο σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.
«Οι μέρες περνούν, ας αποφασίσει επιτέλους η ΝΔ κι ας απαντήσει, ας κάνει σήμερα, έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν», είπε η κ. Γεννηματά.
Στο μεταξύ, κύκλοι της Ιπποκράτους ανέφεραν πως διαισθάνονται ότι η ΝΔ φοβάται να προσέλθει σε διάλογο, ενώ πρόσθεταν ότι πριν από την αποστολή της επιστολής της κ. Γεννηματά προς τον κ. Μιχελάκη προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία, με πρωτοβουλία της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας ο ομόλογός της τής ΝΔ ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει επιστολή εκ μέρους του Κινήματος και -κατά τους ίδιους κύκλους- απάντησε ότι στο ζήτημα των ντιμπέϊτ, η ΝΔ θα σκεφθεί και θα απαντήσει.
Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι τους πολιτικούς αρχηγούς που θα λάβουν μέρος στα ντιμπέϊτ θα τους καθορίσει η διακομματική επιτροπή, τόνισαν ότι αυτές οι εκλογές είναι εκλογές πολιτικού διαλόγου, πρόσθεσαν ότι πρέπει όλοι να προσέλθουν στη διακομματική με προτάσεις και υπενθύμισαν ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τα τέσσερα (2+2) ντιμπέιτ πριν από δύο εβδομάδες, χωρίς, ωστόσο, να έχει ανταποκριθεί κανείς.

Αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ- Πρόγραμμα Ευ. Βενιζέλου


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιαστεί αύριο, σε ειδική εκδήλωση στην Ιπποκράτους, σύμφωνα με πηγές του Κινήματος.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα περιοδεύσει την Παρασκευή στην Τρίπολη και την Πάτρα, ενώ το Σάββατο θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, όπου θα παραστούν και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, την "κωδικοποίηση" του κυβερνητικού προγράμματος του Κινήματος.
Το Σάββατο, επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσει στη Θράκη.
Την Κυριακή, ο κ. Βενιζέλος θα περιοδεύσει στη Λάρισα και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, στο λιμάνι της πόλης.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


24 Απριλίου 2012


Σαν σήμερα


1184 π.Χ..... Κατά μία άποψη, οι Αχαιοί καταφέρνουν να μπουν στην Τροία, στην οποία εισέρχονται χρησιμοποιώντας το Δούρειο Ίππο.

1792.... Ο λοχαγός του πυροβολικού Κλοντ Ζοζέφ Ρουζέ ντε Λιλ συνθέτει τη "Μασσαλιώτιδα", που σήμερα αποτελεί τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

1800.... Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, που βρίσκει αρχικά φιλοξενία στο κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον. 'Επειτα από 97 χρόνια θα αποκτήσει τη δική της στέγη.

1827.... Μία μέρα μετά το θάνατο του Καραϊσκάκη στο Φάληρο, ακολουθεί η καταστροφική ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον Κιουταχή στην περιοχή του Αναλάτου, σημερινή Νέα Σμύρνη.

1898.... Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ισπανία, όταν η Ισπανία απορρίπτει τελεσίγραφό τους για να αποσυρθεί από την Κούβα.

Γαλλία: Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών


Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ έλαβε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, που διεξήχθη χθες Κυριακή, το 28,63% των ψήφων, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί το 27,18% και η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν το 17,90%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
   Από τους 46.037.782 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ψήφισαν οι 36.584.810, με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να φτάνουν τα 35.885.845 και το ποσοστό της αποχής να ανέρχεται στο 20,53%, σύμφωνα με το υπουργείο.
   Ο Ολάντ κέρδισε συνολικά περισσότερες από 10 εκατομμύρια ψήφους, 10.273.475, έναντι 9.754.324 του Σαρκοζί, ενώ η Λεπέν κέρδισε 6.421.808 ψήφους.
   Ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελάνσόν κέρδισε ποσοστό 11,11% και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού 9,13%.
   Τα ποσοστά των υπόλοιπων υποψηφίων ήταν κάτω του 3%. Η οικολόγος Εύα Ζολί κέρδισε 2,31%, ο εθνικιστής δεξιός Νικολά Ντιπόν-Ενιάν 1,79%, ο αντικαπιταλιστής Φιλίπ Πουτού 1,15%, η υποψήφια του Εργατικού Αγώνα Ναταλί Αρτό 0,56% και ο Ζαν Σεμινάντ 0,25%.
   Τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη από το Συνταγματικό Συμβούλιο.