Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Προσπάθησαν να κλέψουν καύσιμα από στρατόπεδο


Ένα περίεργο περιστατικό αποκάλυψαν οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ στην Ρόδο. Όπως φαίνεται ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο εισήλθε σε στρατόπεδο γέμισε με δύο τόνους καύσιμα τις δεξαμενές του και προσπάθησε να φύγει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βυτιοφόρο μπήκε κανονικά στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και προσπάθησε να μεταφορτώσει περίπου δύο τόνους καυσίμων.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, κάλεσε τον υπουργό ο οποίος έδωσε οδηγίες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Βρήκαν 95 κιλά χασίς κάτω από τη γέφυρα


Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης προχώρησε η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κάνναβη 95 κιλών που βρέθηκε και κατασχέθηκε στην περιοχή της Αγίας Δήμητρας της Νέας Περάμου, κάτω από τη Γέφυρα του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Τώρα, η Αστυνομία έχει στραφεί στην αναζήτηση των δραστών.

Κρατούμενοι στην Ανατολική Γερμανία αναγκάζονταν να κατασκευάζουν έπιπλα για την ΙΚΕΑ


Η σουηδική εταιρεία επίπλων Ikea επιθυμεί να επικοινωνήσει με πρώην κρατούμενους σε στρατόπεδα εργασίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, οι οποίοι φέρονται να είχαν αναγκαστεί να κατασκευάζουν έπιπλα για την εταιρεία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της Ikea.
   «Θα θέλαμε πάρα πολύ να ανοίξουμε έναν διάλογο με όσους επλήγησαν καθώς και με άλλες οργανώσεις», δήλωσε η Ίλβα Μάγκνουσον εκπρόσωπος της Ikea στο Γερμανικό Πρακτορείο.
   Παρόλα αυτά, προτού γίνει αυτό, η εταιρεία πρέπει να ολοκληρώσει τις δικές της έρευνες σχετικά με το θέμα.
   Οι ισχυρισμοί αυτοί, που έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και αναμένεται να παρουσιαστούν εκτενώς σήμερα στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής του σουηδικού τηλεοπτικού δικτύου SVT, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.
   Η Ikea έχει ανακοινώσει ότι αν αποδειχθεί ότι κρατούμενοι αναγκάστηκαν να εργαστούν για την κατασκευή επίπλων τη δεκαετία του 1980, η εταιρεία εκείνη την εποχή δεν το γνώριζε.

Ρέθυμνο: Ημέρες πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας


«Ημέρες Ρεθύμνου» είναι ο τίτλος του κύκλου εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας που ξεκίνησε στη πόλη με επίκεντρο το ιστορικό κέντρο της, και στόχο την ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας και της πολιτιστικής του παράδοσης.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Κατοίκων της Παλιάς Πόλης, με ενεργή υποστήριξη από την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Ρεθύμνης, που μαζί με σημαντικό αριθμό φορέων της πόλης αξιοποιούν, ως επί το πλείστον, το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό του Ρεθύμνου.
Οι «Ημέρες Ρεθύμνου», θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουνίου 2012 και φιλοδοξούν να έχουν μελλοντική προοπτική, ώστε να γίνουν θεσμός,
Κάθε Τρίτη στις 20:15 το βράδυ, από τις 08 Μαΐου έως και το τέλος του μήνα, θα γίνονται προβολές παιδικών ταινιών, στο θεατράκι της πλατείας Μικρασιατών.

Στους 20 ανέρχονται οι νεκροί από τις συγκρούσεις στο Κάιρο


Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στις συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της στρατιωτικής ηγεσία της Αιγύπτου, κοντά στο υπουργείο Άμυνας, στο Κάιρο.
      Οι γιατροί του νοσοκομείου εκστρατείας που στήθηκε σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια ανέφεραν ότι έχουν καταγραφεί 20 νεκροί. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 12 θύματα.

Άγριοι ξυλοδαρμοί και χημικά σε παιδιά σε πορεία (βίντεο)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κάθε χρόνο τον Απρίλιο, οι Αρμένιοι οργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας προς τις τουρκικές πρεσβείες όλων των χωρών όπου υπάρχουν αρμενικές κοινότητες. Οι πορείες αυτές είναι ειρηνικές και σκοπό έχουν να αποδώσουν ένα ανεκπλήρωτο χρέος τιμής στους 1.500.000 εκατομμύριο Αρμένιους που σφαγιάστηκαν από την Τουρκία το 1915.

Κατά τη διάρκεια της καθόλα ειρηνικής και ελεγχόμενης πορείας μας στην Αθήνα,στις 23 Απριλίου, προσπαθήσαμε να επιδώσουμε υπόμνημα προς την τουρκική πρεσβεία, για να εκφράσουμε στους εκπροσώπους της τα δίκαια αιτήματα του Αρμενικού λαού.

 Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του εκτελούντος εντολές Αττικάρχη κ. Ιωάννη Λιούκα, γιατί κατά την διάρκεια της ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας χιλίων περίπου Αρμενίων, μεταξύ των οποίων παιδιά 5-6 ετών, αλλά και επιζώντες της γενοκτονίας, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών και άγριους ξυλοδαρμούς αθώων πολιτών, παρά τις εκκλήσεις των μελών της επιτροπής, με μόνο σκοπό να «προστατέψουν» την Τουρκική πρεσβεία και να μας κρατήσουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων, χωρίς καν οπτική επαφή, από το κτίριο της πρεσβείας.

Δείτε το βίντεο...

Κ.Μίχαλος: Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική βούληση


 Ισχυρή πολιτική βούληση θα πρέπει να έχει οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα στην επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων όρων της νέας δανειακής σύμβασης και συγκεκριμένα αυτών που θέτουν προσκόμματα στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
      Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι περιμένει η αγορά μετά την εκλογική αναμέτρηση.
      Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά είναι η πλήρης αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και βεβαίως οι πόροι αυτοί να εισρεύσουν στην αγορά.

Πέθανε 74χρονη που δέχθηκε επίθεση από σμήνος μελισσών

Μία 74χρονη γυναίκα στη βόρεια Κροατία, η οποία δέχθηκε επίθεση από σμήνος μελισσών, πέθανε μετά από πέντε μέρες νοσηλείας σε νοσοκομείο της περιοχής.
      Οι γιατροί στο νοσοκομείο της πόλης Κοπρίβνιτσα έδιναν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή την 74χρονη Μπάριτσα Ματάνοβιτς, η οποία διακομίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε βαριά κατάσταση, με περίπου 1000 τσιμπήματα μελισσών.
      Η ηλικιωμένη πέθανε από τη δράση της μεγάλης ποσότητας δηλητήριου των μελισσών που προκάλεσε επιπλοκές και παύση των ζωτικών λειτουργιών.
      Η 74χρονη δέχθηκε επίθεση από το σμήνος μελισσών, ενώ περνούσε δίπλα από καρότσα φορτηγού με περίπου 90 κυψέλες, σε επαρχιακό δρόμο, κοντά στην πόλη Κοπρίβνιτσα. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες για να βοηθήσουν την ηλικιωμένη και απομάκρυναν το σμήνος μελισσών, ρίχνοντας νερό.
      Η αστυνομική διεύθυνση της περιοχής έχει ξεκινήσει έρευνα για το ατυχές περιστατικό και θα διαβιβάσει την αναφορά στη γενική εισαγγελία της Κροατίας.