Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

1967-74,1990-1993,2004-ΦΤΑΝΕΙ!



Το χαρακτηριστικό που γινόταν στον Ανδρέα ήταν ότι τους είχε αποκαλύψει ανθρώπινα να μην τον χτυπάνε στο κεφάλι γιατί από το φοιτητικό κινημα πιο πριν και τις διαδηλώσεις είχε πάθει διασύσεις. Αυτό όμως μάλλον κακώς το αποκάλυψε γιατί αυτό έγινε όπλο στα χέρια τον βασανιστών του. Τον χτυπούσαν ιδιαιτέρως στο κεφάλι. (67-74)

'ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΠΟΡΤΑ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΦΑΛΑΓΓΑ ΔΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ (ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ) ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΑΡΑΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΑΓΑΝ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ. ΣΥΡΘΗΚΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΤΖΕΙΜΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΡΝΗ. ΚΤΥΠΗΣΑΜΕ 1 ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ(ΓΙΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΟΡΜHΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ).(17 Νοεμβρη 1973)

Καθώς περπατούσα ήρθαν πάνω μου 6-7 άτομα.Ένας απ' αυτούς, χωρίς να πει ποιος είναι, άρχισε να μου δίνει μπουνιές και να μου βάζει τρικλοποδιά.Αυτό έγινε μπροστά στο ξενοδοχείο ABC.Στη συνέχεια, άρχισαν να με χτυπούν με χέρια και πόδια και οι άλλοι.
Εκλιπαρούσα για βοήθεια.Έπεσα κάτω και συνέχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο και το κεφάλι.Ήταν όλοι με πολιτικά ρούχα.Τους ζητούσα εξηγήσεις.Στη συνέχεια, με μετέφεραν στην οδό Αγγελάκη, όπου συνέχισαν να μου ρίχνουν ξύλο.
Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν. Μου έβαλαν χειροπέδες κι ακόμη
και τότε συνέχισαν να με χτυπούν. (Αυγουστίνος Δημητρίου,17 Νοέμβρη 2006)

Μετά το τέλος της διαδήλωσης βρισκόμασταν στην αρχή της ασκληπίου και ξαφνικά ακούμε κρότους και βλέπουμε κόσμο να τρέχει προς τα πάνω. η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα, πανικόβλήτοι αρχισαμε να τρέχουμε προς την ίδια κατεύθυνση. μας περικύκλωσαν σε ένα ψιλικατζίδικο και μια πολυκατοικία όπου εκεί άρχισαν να χτύπουν κόσμο χωρίς λόγο. 3 τουλάχιστον άτομα είχαν τραυματιστεί στο κεφάλι, μας βρίζανε και απειλούσαν ότι θα μας συλλάβουνε. μέσα στην πολυκατοικία η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, αφου απ'έξω ρίχνανε δακρυγόνα και δεν είχαμε αέρα να αναπνεύσουμε. συλλάβανε τους δικηγόρους που είχαν έρθει να μας απεγκλώβισουν και ρίχνανε χημικά στα παιδιά που ήταν γύρω. ήμασταν σαν τα ποντίκια μέσα στην φάκα. στο σημείο που βρισκόμουν εγώ δεν πρέπει να ήμασταν πάνω από 100 άτομα κι αυτοί αναλογικά με εμάς ήταν πολύ περισσότεροι με κλούβες δακρυγόνα και γκλόμπ. δεν αφήσανε να περάσει ούτε το ασθενοφόρο για να πάρει τα παιδιά που χτυπήθηκαν. για ακόμη μια φορά δείξαν τον απάνθρωπο χαρακτήρα τους.(2008)

Όταν έφεραν τον Μουστακλή από την ασφάλεια τον παρέλαβα εγώ, τον έκλεισα σε ένα κελί και μετά από μισή ώρα που βγήκα από την μονάδα τον είχαν χτυπήσει πολύ άσχημα.
Ο Μουστακλής βγήκε από την φυλακή των ΕΑΤ-ΕΣΑ ζωντανός νεκρός. Ανάπηρος, με σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις.(67-74)

Συνεληφθη ο συναδελφος οπερατερ του Μega Γιαννης Μανουσος γιατι τραβηξε πλανο ματατζηδες να κλωτσανε ενα παιδι που ειχαν συλλαβει στην Ασκληπιου. Μετα τις γνωστες απειλες και αφου δεν τους εδεινε την καμερα τον πεταξαν κατω και χτυποντας τον του πηραν την καμερα με το υλικο που ειχε τραβηξει. Στη συνεχεια τον πηγαν ΓΑΔΑ και μετα στο ΑΤ Εξαρχειων οπου τον αφησαν μετα απο τρεις ωρες, πριν μιση ωρα περιπου επεστρεψε στο καναλι με σκισμενο φρυδι. (2008)

Εγινε απόπειρα να ανακαταληφθεί το κτίριο και τότε οι τραμπούκοι έβγαλαν λοστούς, καδρόνια και μαχαίρια. Ο πρώτος που κατάφερε να μπει στο προαύλιο ήταν ο αγωνιστής Ν. Τεμπονέρας, που δέχτηκε απο τον Καλαμπόκα θανάσιμο χτύπημα με λοστό στο κεφάλι (ώρα 10.30μμ). Τα επεισόδια γενικεύτηκαν και οι φασίστες αποχώρησαν μετά από κυνηγητό από την πίσω πόρτα. Τραυματίστηκε σοβαρά και ο καθηγητής Χρ. Τσουκάλας (που έχασε το μάτι του), ένας γονέας και τρεις σπουδαστές του ΤΕΙ. (4 Ιανουαρίου 1991)

...φονικές επιθέσεις των ένστολων σε όποιον περπαταγε, σε όποιους τόλμησαν να περάσουν απο Μεσολλογίου και Τζαβέλλα(εκεί που δολοφονήθηκε ο Αλέξης). Σκουφά και Μασσαλίας το αίμα έτρεχε ποτάμι απο διαδηλωτή που χτυπήθηκε με γκλομπ πήγε στη κλινική που είναι εκει κοντά και του έκαναν ράμματα και με το που βγήκε ξανακτυπήθηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται τώρα...(2008)

ήμουν μέσα στην πολυκατοικία..
Ήμουν δίπλα στην κοπέλα που της είχαν ανοίξει το κεφάλι...(2008)

re molis mas strimoksane varagan so psaxno xwris na kratame kadronia i kranoi...dn itan thema na mas dialisoune kai na feroun eis peras t "katastaltiko tous ergo" aplws mas dernan... sta isa...(2008)


Διαβαστε επισης : Η χούντα δεν τελείωσε το ΄73...
Αυτή η "πορνη" η δεξιά δεν πρόκειται να βάλει ποτέ μυαλό

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 10/1/09 ΩΡΑ 13.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για τη Σφαγή στην Παλαιστίνη

Η Γ.Σ.Ε.Ε.,ΑΔΕΔΥ, EKA, η Υπερνομαρχία Αθηνών & Πειραιώς, Κινήματα και φορείς ειρήνης πραγματοποιούν ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, το Σάββατο 10-1-09 και ώρα 13:30 στο Σύνταγμα.

Τα Ελληνικά Συνδικάτα, οι συλλογικοί και κοινωνικοί φορείς, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας διαμαρτύρονται, καταδικάζουν και αντιδρούν στην εγκληματική γενοκτονία που πραγματοποιεί ανενόχλητη η ηγεσία του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί μας και να απαιτήσουμε:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι εγκληματικές πολεμικές επιχειρήσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα στρατεύματα από τη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί και η ελεύθερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

  • Να απελευθερωθεί η Παλαιστίνη, να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου.
  • Να μην εμπλακεί η χώρα μας με οποιονδήποτε τρόπο στις πολεμικές αυτές επιχειρήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 10/1/09 ΩΡΑ 13.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ