Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Λιβύη: Σε ένα από τα τελευταία προπύργια του Καντάφι μπήκαν οι εξεγερμένοι

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι μπήκαν σήμερα στην Μπάνι Ουαλίντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, αναφέροντας ότι βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται στην πόλη.

"Εκείνοι (οι εξεγερμένοι) βρίσκονται στα βόρεια της πόλης και μάχονται κατά των ελεύθερων σκοπευτών, έχουμε επίσης μπει από τα ανατολικά", δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντάλα Κάνσχιλ.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι μάχες δεν αποτελούν μία γενική επίθεση στην Μπάνι Ουαλίντ αλλά επικεντρώνονται στις επιθέσεις με ρουκέτες και στους ελεύθερους σκοπευτές.

Ανέφερε ακόμη ότι ένας από τους εξεγερμένους έχασε την ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Η Αλ Κάιντα πίσω από τις απειλές για τις ΗΠΑ, λέει η ΥΠΕΞ Κλίντον

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι η Αλ Κάιντα είναι πίσω από τις συγκεκριμένες, αξιόπιστες αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί μιας απειλής εναντίον των Αμερικανών, ειδικά στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

"Συναντώμεθα εδώ στη Νέα Υόρκη. . . ενώ οι ειδήσεις χθες βράδυ ανέφεραν για μια συγκεκριμένη αξιόπιστη αλλά ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, ότι η Αλ Κάιντα επιδιώκει και πάλι να βλάψει τους Αμερικανούς, και έχει κυρίως ως στόχο τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον", δήλωσε η Κλίντον σε ομιλία της.

Καιρός - Πρόγνωση

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε

την Παρασκευή 09-09-2011 / 18:00 τοπική



Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 10-09-2011

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις

Γενικά αίθριος καιρός.

Βόρειοι άνεμοι 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.



Αναλυτική πρόγνωση

Διχασμένοι οι Αμερικανοί για το ποιος κέρδισε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το ποιος κέρδισε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, με το 46% από αυτούς να πιστεύει ότι είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους, και το 42% να θεωρεί ότι δεν είναι ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι τρομοκράτες, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Gallup που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Εννέα τοις εκατό των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο "πόλεμος" κερδήθηκε από τους τρομοκράτες.

Η κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδος, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει αμετάβλητος στις 886,73 μονάδες.

Ωστόσο ενδοσυνεδριακά οι τιμές των μετοχών κατέγραψαν υψηλές διακυμάνσεις με τον Γενικό δείκτη να κείται σε εύρος διακύμανσης 51 μονάδων. Κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 871,16 μονάδες όταν σημείωνε πτώση έως και 1,76%, και ανώτερη τιμή στις 921,80 μονάδες, με κέρδη έως και 3,95%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,58%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 37,29%.

Ποιές ΜΚΟ επιδοτήθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας

Ολόκληρος ο κατάλογος των 707 μη κυβερνητικών οργανώσεων που έλαβαν περίπου 39 εκατ. ευρώ
Τα ονόματα των μη κυβερνητικών οργανώσεων που εντάχθηκαν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης με έγγραφό του στη Βουλή με το οποί απαντά σε ερώτηση του βουλευτή κ. Μ. Χαρακόπουλου.

Πρόκειται για 707 μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες εντάχθηκαν σε προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και εισέπραξαν περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας 1.826 θέσεις εργασίας.

Χιλιάδες Ιορδανοί διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα

Χιλιάδες Ιορδανοί διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη την χώρα ζητώντας πολιτικές μεταρρυθμίσεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης.

Οι κινητοποιήσεις έλαβαν το όνομα "Η Παρασκευή του Ψωμιού και της Αξιοπρέπειας".

Εκατοντάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το Μεγάλο Τζαμί του Χουσέιν στο κέντρο του Αμάν, καλώντας την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρούφ Μπαχίτ να παραιτηθεί.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, που πρότεινε προσφάτως μία βασιλική επιτροπή.

Εκτός από την πρωτεύουσα, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις Κάρακ, Ταφιλέχ και Τιμπάν.

Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Άσμουσεν πιθανότερος διάδοχος του Σταρκ

Ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιεργκ Άσμουσεν θα αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Σταρκ στο εκτελεστικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανέφερε μια πηγή ενήμερη για τις προθέσεις των παραγόντων σε αυτή σήμερα.

Νωρίτερα, πηγές είπαν ότι ο Σταρκ, επικεφαλής οικονομολόγος στην ΕΚΤ, η οποία εδρεύει στη Φρανκφούρτη, παραιτήθηκε λόγω της διένεξης σχετικά με την αγορά από την Τράπεζα κρατικών ομολόγων χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους.

Επίσημα, έγινε γνωστό πως ο Σταρκ παραιτείται για «προσωπικούς λόγους».

Το 76% των Γερμανών αντιτίθεται στο σχέδιο διάσωσης του ευρώ

Τρεις στους τέσσερις Γερμανούς αντιτίθενται στη διεύρυνση του σχεδίου διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, δείχνει σήμερα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 76% των ερωτηθέντων στη Γερμανία τάσσεται κατά της ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών εγγυήσεων υπέρ των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, όπως θα γίνει με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που δημιουργήθηκε πέρυσι.

Γερμανία και Γαλλία θέλουν ένα φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές "όσο το δυνατόν πιο χαμηλό"

Το Παρίσι και το Βερολίνο θέλουν ένα φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που να ισχύει για όλες τις συναλλαγές που αφορούν τουλάχιστον ένα ευρωπαίο μεσολαβητή, σε ένα ποσοστό "όσο το δυνατόν πιο χαμηλό", σύμφωνα με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε επιστολή τους προς τον Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές Υποθέσεις κ. Μισέλ Μπαρνιέ και τον Επίτροπο Αλγκίρντας Σεμέτα που είναι αρμόδιος για τα Φορολογικά, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, και ο γερμανός ομόλογος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιάζουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για το φόρο αυτό, για τον οποίο ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να πιέσουν για να υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο φόρος θα επιβάλλεται "σε όλες τις οικονομικές συναλλαγές και το συνάλλαγμα", σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, "όταν τουλάχιστον ο ένας συμβαλλόμενος εδρεύει στην ΕΕ".

Ιαπωνία-Φουκουσίμα: Το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε στη θάλασσα είναι το τριπλάσιο από αυτό που είχε υπολογιστεί.

Το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε στη θάλασσα κατά την κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα είναι περισσότερο από το τριπλάσιο από αυτό που υπολόγιζε η εταιρεία διαχείρισης του σταθμού Tokyo Electric Power Co (Tepco), δήλωσαν Ιάπωνες ερευνητές.

Η Tepco υπολόγιζε ότι περίπου 4,720 τρισεκατομμύρια μπεκερέλ καισίου-137 και ιωδίου-131 διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό μεταξύ της 21ης Μαρτίου και της 30ης Απριλίου, αλλά οι ερευνητές της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (JAEA) υπολόγισαν ότι το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε ανέρχεται σε περίπου 15.000 τρισεκατομμύρια μπεκερέλ.

Ελβετία: Ψευδής συναγερμός για βόμβα σε νοσοκομείο

Ένα ελβετικό νοσοκομείο που βρίσκεται στην πόλη Κιούλι, κοντά στην Λοζάνη, εκκενώθηκε σήμερα το πρωί μετά από ειδοποίηση για βόμβα, η οποία αποδείχθηκε ψευδής.

Η εκκένωση ξεκίνησε λίγο μετά από τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος), μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα και ο συναγερμός ήρθη αφού το κτίριο ερευνήθηκε προσεχτικά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ATS.

Περίπου 150 άτομα και 95 ασθενείς αναγκάστηκαν να βγουν από το νοσοκομείο.

Ένα κινητό ιατρείο τοποθετήθηκε σε ένα κοντινό σχολείο για τους ασθενείς.

Τεχνικά προβλήματα αντιμετώπισαν ορισμένες διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft για μερικές ώρες

Εκατομμύρια χρήστες της Microsoft διεθνώς, αντιμετώπισαν αδυναμία να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες δημοφιλείς υπηρεσίες της εταιρίας που λειτουργούν στο "υπολογιστικό νέφος" (cloud computing), λόγω τεχνικού προβλήματος που για μερικές ώρες έπληξε το MSN, το Hotmail, το Office 365 και το Skydrive.

Η εταιρία, που αμέσως καταπιάστηκε με την επίλυση του προβλήματος, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι αυτό σχετιζόταν με τη λειτουργία του συστήματος μετατροπής των διαδικτυακών διευθύνσεων DNS. Η Microsoft ανέφερε, σε μήνυμά της σε ιστολόγιο, ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Το γεγονός, ότι η δυσλειτουργία αφορούσε τόσο γνωστές υπηρεσίες, αναμένεται, σύμφωνα με αναλυτές, να εγείρει νέα ερωτήματα για την αξιοπιστία των υπηρεσιών του "νέφους" και την αποθήκευση στοιχείων σε αυτό, αντί για τους ίδιους τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών.

Τεχνικά προβλήματα είχαν θέσει εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, για μερικές ώρες και την ανταγωνιστική υπηρεσία Google Docs, που επίσης παρέχει στους χρήστες μια σειρά εφαρμογών μέσω του "νέφους". Πρόσφατα, εξάλλου, είχαν παρουσιαστεί προβλήματα και στην υπηρεσία EC2 της Amazon.

Αλλο η "Ολυμπιακή Αεροπορία" και άλλο η "Οlympic Air", απαντά η τελευταία για τη λίστα μεγαλοοφειλετών

Απάντηση στα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με λίστες μεγαλο-οφειλετών, στις οποίες περιλαμβάνεται η "Oλυμπιακή Αεροπορία", δίνει η Olympic Air A.E.
Σε ανακοίνωσή της και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, διευκρινίζει ότι τα δημοσιεύματα αφορούν την πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία και συγκεκριμένα την "Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε.", όπως ακριβώς είναι η επωνυμία της και η οποία είναι μια υπό εκκαθάριση εταιρεία ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημοσίου.

Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά Κύπρου ο Δ. Χριστόφιας

Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά Κύπρου ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά επιβάλλεται επαγρύπνηση στην Εθνική Φρουρά, λόγω της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην εκμεταλλευτεί την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

«Οι ένοπλες μας δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Συρία: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα με αίτημα τη διεθνή προστασία. Θάνατος συλληφθέντα

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Συρίας, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ζητώντας να υπάρξει διεθνής προστασία για να σταματήσουν οι φόνοι αμάχων και οι στρατιωτικές επιθέσεις που γίνονται για να καταστείλουν τη διάρκειας έξι μηνών εξέγερση κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσαν κάτοικοι και ακτιβιστές.

Ακτιβιστές δήλωσαν επικαλούμενοι τις πρώτες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους ότι μεγάλο πλήθος πραγματοποιεί ήδη πορεία στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου ο στρατός και πολιτοφύλακες πιστοί στον Άσαντ πραγματοποίησαν επιδρομές σε διάφορες περιοχές αυτήν την εβδομάδα, και στην Ντέιρ αλ Ζορ, στην οποία έγιναν έφοδοι από δυνάμεις με άρματα μάχης τον περασμένο μήνα. Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης στα προάστια της Δαμασκού, στο κουρδικό βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και στη νότια Συρία.

Παραίτηση του Γιούργκεν Σταρκ από την ΕΚΤ

Την παραίτησή του θα υποβάλει ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Aιτία της παραίτησης του κορυφαίου στελέχους είναι η διαφωνία του σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων των κρατών της ευρωζώνης από την κεντρική τράπεζα.

Η Ευρώπη δεν πρέπει ποτέ ξανά να χωριστεί σε "εμείς" και "αυτοί", λέει ο πρόεδρος της Γερμανίας Βουλφ

Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει απρόσβλητη από τις πεποιθήσεις που χωρίζουν τους ανθρώπους και τους λαούς σε «εμείς» και «αυτοί» βάσει πολιτισμού, θρησκείας και εθνικότητας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ στη διάρκεια μιας συνόδου για τη θρησκεία στην Πολωνία.

«Μετά την ιστορική εμπειρία της Ευρώπης, δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές τέτοιες πεποιθήσεις, και πολύ περισσότερο (να εκφράζονται) από την εξουσία», είπε ο Βουλφ στην εκδήλωση, κοντά στην Κρακοβία, στη νότια Πολωνία, μιλώντας για το ρόλο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ευρώπη.

Η Τουρκία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στο Ισραήλ λόγω της «αραβικής άνοιξης»

Η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ εντάσσεται σε ένα πλαίσιο προοδευτικής διπλωματικής ψύχρανσης, που ξεκίνησε το 2008. Οι δύο χώρες παραλίγο να οδηγηθούν σε ρήξη στη διάρκεια των επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα. Στις αρχές του 2009, στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, ο Ερντογάν εγκατέλειψε οργισμένος ένα στρογγυλό τραπέζι όπου καθόταν ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, αφού κατηγόρησε τους Ισραηλινούς ότι έχουν γίνει ειδικοί στο να σκοτώνουν ανθρώπους. Το καλοκαίρι του 2009, η νέα ισραηλινή κυβέρνηση έθεσε τέρμα στην τουρκική μεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Συρίας. Και το ποτήρι ξεχείλισε με την ισραηλινή επίθεση εναντίον του πλοίου Μαβί Μαρμαρά, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 άνθρωποι.

Ελεύθερος μετά την απολογία του για το Βατοπέδι, ο Διονύσης Πελέκης, με χρηματική εγγύηση 70 χιλιάδων ευρώ

Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κ. Πελέκης είναι πατέρας της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη, που κατηγορείται στην υπόθεση και έχει απολογηθεί στην ανακρίτρια και του δικηγόρου Δημ. Πελέκη, που απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες για την ίδια υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ο Δ. Πελέκης αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την εμπλοκή του στην υπόθεση και κατέθεσε στην ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει την απόλυτη νομιμότητα όλων των ενεργειών στις οποίες προέβη ως νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής.

Ιταλία: Μια εντελώς ασυνήθιστη ερώτηση κλήθηκαν να απαντήσουν εξεταζόμενοι σε ιατρική σχολή

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία μια ασυνήθιστη ερώτηση που συμπεριλαμβανόταν στις εφετινές εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής της ιατρικής του πανεπιστημίου της Ρώμης, της Σαπιέντσα.

Οι εξεταστές ζήτησαν από τους δεκαοκτάχρονους επίδοξους φοιτητές να απαντήσουν στην ερώτηση «ποιες είναι οι πραγματικές γεύσεις της παραδοσιακής γρανίτας που σερβίρεται σε χαρακτηριστικό κιόσκι της Αιώνιας Πόλης, γνωστής με το όνομα γκρατακέκα: βύσσινο, λεμόνι, μέντα η σοκολάτα;».

Όπως αναφέρουν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι σχέση μπορεί να έχει η γκρατακέκα (που φτιάχνεται με τριμμένο πάγο, σιρόπι και ψιλοκομμένα φρούτα) με την γενικότερη, απαιτούμενη μόρφωση, για να μπορεί να εισέλθει κανείς στην σχολή της ιατρικής.

ΕΕ: "Είναι ντροπή" που οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο

"Είναι ντροπή" που οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος της ΕΕ για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρεμ.

"Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι, αυτή είναι η γνώμη της ΕΕ (...) όλων των θεσμών και των κρατών μελών της, η οποία έχει εκφραστεί αρκετές φορές στις επαφές μας με τους Αμερικανούς", σημείωσε η Μάλστρεμ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Πέντε αστέρια και στα camping, αποφάσισε το ΣτΕ

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει ότι και τα οργανωμένα camping θα κατατάσσονται πλέον σε κατηγορίες αστέρων, ανάλογα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις της κάθε μονάδας, όπως δηλαδή, γίνεται ήδη με τα ξενοδοχεία. Παράλληλα, τα camping θα λαμβάνουν, πλέον, και "ειδικό σήμα λειτουργίας" από τον ΕΟΤ, ανάλογο με αυτό των ξενοδοχειακών μονάδων.

Δέκα " εντολές" από το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπιστεί η έλλεψη βιβλίων

Δέκα παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, που θα συμβάλουν στη διασφάλιση του εκπαιδευτικού υλικού, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα και δεδομένων των ελλείψεων σε βιβλία, εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το σχέδιο για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος την πρώτη αυτή δύσκολη περίοδο και μέχρι την παράδοση όλων των βιβλίων, που πρέπει να έχει κάθε μαθητής, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Ένας ο δολοφόνος στη συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη στη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών στο Ηράκλειο. Ο ιατροδικαστής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης αποφάνθηκε ότι τα δύο χτυπήματα στο θώρακα και τον αριστερό πνεύμονα προκλήθηκαν από το ίδιο μαχαίρι, οπότε ο δολοφόνος του νεαρού άνδρα είναι ένας και όχι δύο όπως φαινόταν με τα μέχρι τώρα στοιχεία.Εν τω μεταξύ, ο 24χρονος που κρατείται, καθώς θεωρείται νούμερο 1 ύποπτος για τη δολοφονία, αρνείται τις κατηγορίες. Στην απολογία του, το μεσημέρι της Παρασκευής, παραδέχθηκε ότι όντως χρησιμοποίησε ένα σουγιά και χτύπησε έναν άνδρα πάνω από το γόνατο, όμως ισχυρίστηκε ότι την ώρα της δολοφονίας του Ρουσάκη, εκείνος… χτυπιόταν με κάποιον μακριά από το ξύλινο γεφυράκι στο Λίντο.

Παράλληλα, ζήτησε από τον ανακριτή να γίνει αναπαράσταση και εργαστηριακή εξέταση στα ρούχα που φορούσε το βράδυ του φονικού.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς


Ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων αφήνουν οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις νέες ρυθμίσεις για τα φαρμακεία και κάνοντας λόγο για «αγώνα επιβίωσης».
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, θεωρεί απαράδεκτα υψηλό το ποσοστό 30% των φαρμακείων που πρέπει να λειτουργούν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ενώ σε ότι αφορά το κέρδος, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω μείωσης, διευκρινίζοντας ότι σήμερα το ποσοστό κέρδους είναι περίπου 18,5%.
Σημειώνει ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι ήδη ανοικτό και αναφέρει ότι, πάνω από 800 άδειες νέων φαρμακείων έχουν χορηγηθεί ή είναι σε φάση ολοκλήρωσης και νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται περισσότερες από 200 συστεγάσεις.
Στο μεταξύ απεργούν για δεύτερη μέρα οι γιατροί, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.