Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σάμος: Βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης του δήμου, άφησε το νοσοκομείο της πόλης χωρίς νερό

   Χωρίς νερό έμεινε το Νοσοκομείο της Σάμου, λόγω βλάβης στο δίκτυο υδροδότησης του δήμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νερό για τις δεξαμενές. Άμεσα ειδοποιήθηκαν ο διευθυντής του νοσοκομείου και οι υπεύθυνοι συντηρητές και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γέμισαν οι δεξαμενές, ενώ σε μικρό χρονικό διάστημα αποκαταστάθηκε και η βλάβη.

    Εξάλλου, η διοίκηση του νοσοκομείου, λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού, αναγκάστηκε να στείλει έγγραφο προς τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και το δήμο, με το οποίο ζητά να ενημερώνεται το νοσοκομείο για οποιαδήποτε βλάβη και ζημιά, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει το κάθε έκτακτο γεγονός χωρίς να επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΕΚΑ- ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΟΖΟΝΤΟΣ

Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας παρατηρήθηκε σήμερα υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης κοινού στις τιμές του όζοντος.    

    Συγκεκριμένα, καταγράφηκε η εξής υπέρβαση: 


    Στο σταθμό Νέα Σμύρνη, στις 16:00, με τιμή 188 μg/m³    

    Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα». 


   Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.

Ιράν: Συνελήφθη νεαρή ηθοποιός που επρόκειτο να καλύψει το Μουντιάλ Γυναικών για λογαριασμό της Ντόιτσε Βέλε.

Οι ιρανικές δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα τη σύλληψη της νεαρής ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Πεγκά Αχανγκαρανί, η οποία επρόκειτο να μεταβεί στη Γερμανία για να καλύψει το Μουντιάλ Γυναικών για λογαριασμό της γερμανικής τηλεόρασης Ντόιτσε Βέλε.

    Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Isna επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Τεχεράνης, η Αχανγκαρανί συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα και οι έρευνες σε βάρος της συνεχίζονται.

    Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ η 27χρονη γυναίκα συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο σπίτι της και έχει μεταφερθεί στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.

Λιβύη: Οι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν ότι πήραν τον έλεγχο της Μπρέγκα.

Οι εξεγερμένοι της Λιβύης ανακοίνωσαν σήμερα ότι πήραν τον έλεγχο της πετρελαϊκής πόλης Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, από την οποία το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι αποσύρθηκε προς τα δυτικά αφού ναρκοθέτησε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

    "Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων του Καντάφι αποσύρθηκε στη Ρας Λανούφ", σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων προς τα δυτικά, δήλωσε ο Σαμσεντίν Αμπντελμολάχ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων, διευκρινίζοντας ότι παραμένουν 150 ως 200 πιστοί στον Καντάφι που έχουν εγκλωβιστεί στην πόλη αυτή.

Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην Ηλεία.

Πυρκαγιά σε δασική εκταση στην περιοχή Μακρίσια της Ηλείας είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγα λεπτά και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 πετζετέλ.Οι δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή ζήτησαν άμεσα ενισχύσεις και σπεύδουν για βοήθεια δύο καναντέρ.Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Βρετανία: Παραιτήθηκε και ο δεύτερος τη τάξει στη Σκότλαντ Γιαρντ Γέιτς για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, παραιτήθηκε σήμερα λόγω του ρόλου που του αποδίδεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών από εφημερίδα του ομίλου News Corp., μια ημέρα αφότου ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι επίσης παραιτείται εξ αιτίας του σκανδάλου.

    Η παραίτηση του Τζον Γέιτς ανακοινώθηκε σε κείμενο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

    Ο Γέιτς είχε αποφασίσει το 2009 να μην ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από δημοσιογράφους της εφημερίδας News of the World, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.

    Όμως μια νέα έρευνα που άρχισε τον Ιανουάριο εφέτος κατέδειξε πως η αστυνομία διέθετε 11.000 σελίδες με στοιχεία που δεν είχαν εξεταστεί ενδελεχώς από τους ερευνητές.

    Ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ Πολ Στίβενσον παραιτήθηκε την Κυριακή.

Ρέθυμνο: Έκθεση "Αγρο- τουριστική συνεργασία 2011"

Με κύριο στόχο τη διασύνδεση όλων των φορέων που σχετίζονται με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό αλλά και την παροχή υπηρεσιών στον επισιτιστικό τομέα, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης οργανώνει την έκθεση "Αγρο- τουριστική συνεργασία 2011".

    Η Έκθεση, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 έως και 31 Ιουλίου 2011 στην παραλία του Ρεθύμνου και αποσκοπεί στη διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της τοπικής οικονομίας, του Πρωτογενούς Τομέα και του Τουρισμού, δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών παραγωγών, των ξενοδόχων και των καταστημάτων εστίασης, έτσι ώστε μέσα από τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών, να ενισχυθούν οι συγκεκριμένοι κλάδοι και παράλληλα να προωθηθεί αποτελεσματικά το μοντέλο της Κρητικής Διατροφής.

Βέλγιο: ΕΕ: Ο Υπουργός Οικονομίας του Βελγίου υπέρ της αλληλεγγύης της ευρωζώνης στην Ελλάδα

Υπέρ της αλληλεγγύης της ευρωζώνης στην Ελλάδα τάσσεται ο υπουργός Οικονομίας του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς σε συνέντευξή τους προς τη γαλλόφωνη εφημερίδα "La Libre Belgique". 

    Ειδικότερα ερωτηθείς αν τον προβληματίζει το ζήτημα του ελληνικού χρέους απαντά τα εξής:

    «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανησυχία μου, γιατί κάτι τέτοιο αφορά και το Βέλγιο. Αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά εάν η Ελλάδα δηλώσει στάση πληρωμών, οι συνέπειες θα είναι τεράστιες τόσο για τις βελγικές όσο και για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Χρειάζεται να αποφύγουμε μία μετάδοση του κινδύνου από την Ελλάδα στην Ισπανία και στην Ιταλία και στο υπόλοιπο της ευρωζώνης. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάμε και εμάς τους ίδιους, καθώς αποφεύγουμε να βρεθεί ολόκληρη η ευρωζώνη μέσα στη δίνη. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να δηλώσουμε ξεκάθαρα και με δυνατή φωνή σήμερα ότι δεν θα αφήσουμε να χρεοκοπήσει μία χώρα - μέλος της ευρωζώνης».

Πλήγμα στον τουρισμό επιφέρουν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους οι τουριστικοί παραγωγικοί φορείς

Νέα αρνητική εικόνα για τη χώρα και τον τουρισμό, δημιουργεί η κινητοποιήση των ιδιοκτητών ταξί, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

    «Οι δυσκολίες ή και ο αποκλεισμός στην πρόσβαση στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, δημιουργούν προβλήματα στον τουρισμό, βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ελπίδα της χώρας μας για να βγει από την κρίση», τονίζει ο ΣΕΤΕ και καλεί την Κυβέρνηση και τους ενδιαφερόμενους κλάδους να προσέλθουν με ψυχραιμία σε διάλογο και να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

    Σημειώνεται ότι με αντίστοιχες ανακοινώσεις τους τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) όσο και ο φορέας των τουριστικών πρακτόρων (Hatta) καταδίκασαν τον αποκλεισμό της πρόσβασης στα αεροδρόμια και τα λιμάνια ζητώντας, με τη σειρά τους, την άμεση διευθέτηση του ζητήματος.

Χωρίς απολύσεις και «εργασιακή εφεδρεία» για το μόνιμο προσωπικό η κατάργηση και συγχώνευση 27 δημόσιων οργανισμών.

Χωρίς να ανοίξει... μύτη, θα προχωρήσει στην κατάργηση και συγχώνευση 27 δημόσιων οργανισμών, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με ρύθμιση που προωθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το προσωπικό των 27 οργανισμών θα μετακινηθεί, εντός 15 ημερών από την ψήφιση του νόμου, στα υπουργεία που εποπτεύουν τα νομικά πρόσωπα ή στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν, με το ίδιο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς. Δηλαδή, χωρίς απολύσεις και «εργασιακή εφεδρεία», οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε κενές οργανικές, ή προσωποπαγείς θέσεις.

    Ωστόσο, προβλέπεται για το προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, που θα μεταταχθούν, ότι πρέπει να αποδεχτούν τη μετακίνησή τους εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της πράξης μεταφοράς, αλλιώς θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Λευκάδα: Διάρρηξη της Μητρόπολης με λεία 11.200 ευρώ

    Μετά τα παγκάρια των εκκλησιών οι διαρρήκτες αποθρασύνθηκαν περισσότερο και «χτύπησαν» την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας με λεία 11.200 ευρώ.

    Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται ότι παραβίασαν στις 15 ή 16 Ιουλίου, το πλαϊνό παράθυρο του κτηρίου και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο και τα συρτάρια των γραφείων, το χρηματικό ποσό των έντεκα χιλιάδων διακοσίων (11.200) ευρώ, καθώς και εννέα βιβλιάρια καταθέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως από τραπεζικό κατάστημα.

    Προανάκριση για το θέμα διεξάγει η Ασφάλεια Λευκάδας.

Στην ανακρίτρια οκτώ αλλοδαποί για τα επεισόδια στα Νέα Κρατητήρια Ελληνικού ύστερα από θάνατο αλλοδαπού. Αντιδράσεις για τη στάση της αστυνομίας και από μερίδα της τοπικής κοινωνίας

 Απολογούνται, την Τρίτη, στη 2η τακτική ανακρίτρια, οι οκτώ αλλοδαποί κρατούμενοι των ανακαινισμένων Νέων Κρατητηρίων Ελληνικού, εναντίον των οποίων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, για τον τρόπο αντίδρασής τους στον θάνατο συγκρατούμενού τους.

    Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, απεβίωσε στα κρατητήρια ο 27χρονος Μπάμπερ Χαν, ο οποίος από νωρίς το πρωϊ της ίδιας ημέρας ζητούσε επιμόνως να δει γιατρό. Όπως είπε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, σε συνέντευξη που δόθηκε το μεσημέρι, ο 27χρονος από τις 8 το πρωϊ ζητούσε να πάει στο ιατρείο των κρατητηρίων, που έχουν ανακαινιστεί με χρήματα της ΕΕ, προκειμένου να λειτουργήσουν ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών.

Έλεγχος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για υπέρογκους μισθούς σε δημοτικές επιχειρήσεις

Τη στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι και σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι σε ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται σημαντικά, κάποιοι εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να λαμβάνουν μισθούς που ξεπερνούν κάθε φαντασία. 

    Υπηρεσίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν δημοτικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και σε κάποιους δήμους της περιφέρειας, να δίνουν μισθούς σε απλούς υπαλλήλους που φτάνουν ακόμη και τις 10.000 ευρώ μηνιαίως.