Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τριάντα επτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 12 ώρες ανά την Ελλάδα

 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στο Κίτσι Κορωπίου, ενώ άλλες έξι πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα.

    Η πυρκαγιά στο Κίτσι, που πριν από λίγο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, έκαψε ξερά χόρτα σε περιοχή με σπίτια και εργοστάσια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν.

    Σε περιοχή με σπίτια εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα στον Ψαθόπυργο Αχαϊας. Και αυτή η φωτιά καίει ξερά χόρτα και δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και εννέα άτομα πεζοπόρα. Δόθηκε, εξάλλου, ξανά στην κυκλοφορία τμήμα της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, που είχε κλείσει προληπτικά, λόγω της φωτιάς.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές, στο Θούριο Βοιωτίας και στην Τιθωρέα Αμφίκλειας, οι οποίες εκδηλώθηκαν μετά τις 4 το απόγευμα και καίνε πουρνάρια, χωρίς να απειλούν κατοικημένη περιοχή. Μεγαλύτερη είναι η φωτιά στην Τιθωρέα, όπου κάνουν ρίψεις νερού από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στο Θούριο παίρνουν μέρος στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο και 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

    Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος της Ηγουμενίτσας, στο Λαδοχώρι. Επιτόπου βρίσκονται 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Καστρίτσα και στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Η δεύτερη μπήκε στο ελληνικό έδαφος χτες από την Αλβανία, όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ στην Καστρίτσα εκδηλώθηκε στις 11.45 το πρωί και καίει πουρνάρια.

    Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά στο Μακρύ Γιαλό Βολίμων Ζακύνθου.

    Συνολικά, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 37 δασικές πυρκαγιές.

Νορβηγία: Ραγδαίες εξελίξεις μετά την φονική έκρηξη.

Καταιγιστικές έρχονται οι πληροφορίες από το Όσλο.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός: 2 νεκροί, 15 τραυματίες.

Εκκενώθηκε στούντιο του TV2 μετά από εντοπισμό ύποπτου πακέτου.

Ελάχιστα λεπτά μετά την έκρηξη, ένα άτομο αγνώστων στοιχείων, φορώντας στολή αστυνομικού, άνοιξε πυρ εναντίον μελών της Νεολαίας των Εργατικών, τα οποία βρισκόντουσαν σε κατασκήνωση νέων, στο νησί Utoyia, λίγο έξω από το Όσλο, όπου βρισκόταν ο Πρωθυπουργός της χώρας. Πληροφορίες μιλούν για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Αναμένουμε ενημέρωση

ρεπορτάζ: THE ALCHEMIST

Φωτογραφίες από την φονική βομβιστική επίθεση στο Όσλο




Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Νορβηγό ομόλογό του μετά τις εκρήξεις στο Όσλο

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα, αμέσως μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Όσλο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον νορβηγό ομόλογό του την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του ιδίου και του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση και τον λαό της Νορβηγίας.

    Ο κ. Stoltenberg ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί και τον ευχαρίστησε για την συμπαράστασή του.

Χρηματιστήριο - Κλείσιμο: O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.286,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 5,91%

Σε ράλι επιδόθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό χρέος και τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

    Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.286,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 5,91%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε υψηλά κέρδη σε ποσοστό 9,04%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 161,272 εκατ. ευρώ.

Πάτρα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ψαθόπυργο Αχαΐας

Μεγάλη πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή στον Ψαθόπυργο Αχαΐας, ενώ λόγω της φωτιάς έχει κλείσει για προληπτικούς λόγους τμήμα της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου.

    Στην κατάσβεση της φωτιάς μετέχουν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη.

Παρατείνεται έως 31 Ιουλίου η ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων

Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) από τους εγκεκριμένους φορείς πιστοποίησης, τους νόμιμους εκπροσώπους των ελαιοτριβείων και των επιχειρήσεων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς, προκειμένου οι παραγωγοί ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς να καταστούν δικαιούχοι της ειδικής στήριξης, για την ελαιοκομική περίοδο 2010-2011, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κων/νου Σκανδαλίδη.

Με νέα, δεύτερη, παραγγελία του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι ιδιοκτήτες ταξί που κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμους

Μέσα σε λιγότερο από έξι ώρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες των ταξί που κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ. και ζητάει αυτή τη φορά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και τη διακίνηση επιβατών.

    Αργά το μεσημέρι, ο κ. Τέντες εξέδωσε νέα, δεύτερη - διορθωτική, όπως την αποκαλεί - παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λπ., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα. 

(UPDATE 8) Νορβηγία: Αναφορές στην Αλ Κάιντα. Ύποπτο πακέτο σε στούντιο τηλεοπτικού δικτύου. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση. 2 επιβεβαιωμένοι νεκροί. Σώος ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας. Πιθανότατα 2 διαδοχικές εκρήξεις. Τουλάχιστον 15 τραυματίες, υλικές ζημιές σε κυβερνητικά κτήρια μετά από «τεράστια» έκρηξη στο κέντρο του Όσλο.

 Μια «τεράστια» έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο σήμερα, περιλαμβανομένου του γραφείου του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, και τραυματίζοντας πολλούς πολίτες, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ανταποκριτή του που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος.

    Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17όροφο κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Στόλτενμπεργκ καθώς και σε κοντινά υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείο Πετρελαίου, όπου έχει εκδηλωθεί φωτιά.

    Ο ανταποκριτής Ουόλτερ Γκιμπς είπε ότι μέτρησε τουλάχιστον 15 τραυματίες.

    Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη, αλλά έξω από ένα από τα κτήρια βρισκόταν απανθρακωμένο το κουφάρι ενός αυτοκινήτου.

    Η αστυνομία και η πυροσβεστική απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την αιτία της.



Πιθανότατα 2 διαδοχικές εκρήξεις σύμφωνα με το CNN.


Ο πρωθυπουργός είναι ασφαλής σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.


2 επιβεβαιωμένοι νεκροί.


Η Αστυνομία επιβεβαίωσε πριν λίγα λεπτά ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση.


Πριν λίγα λεπτά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αποκλειστεί στούντιο του TV2 μετά από εντοπισμό ύποπτου πακέτου.


Τα ξένα μέσα κάνουν συνεχείς αναφορές στην Αλ Κάιντα

Η καγκελάριος Μέρκελ "θα αφοσιωθεί με όλες της τις δυνάμεις" για να βοηθήσει την Ελλάδα.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε σήμερα ότι "θα αφοσιωθεί με όλες της τις δυνάμεις στην υποστήριξη" των προσπαθειών για την ανάκαμψη της Ελλάδας και ότι θα παροτρύνει τη γερμανική βιομηχανία να δεσμευτεί σε ένα είδος "σχεδίου Μάρσαλ" στη χώρα.

    "Πιστεύω ότι η χώρα θέλει να πετύχει και θα αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο να την υποστηρίξω", δήλωσε η Μέρκελ αναφερόμενη στην Ελλάδα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Βερολίνο. 

Τεράστια φωτιά ξέσπασε στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Τεράστια φωτιά ξέσπασε στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής στο εργοστάσιο Alpha Beta Rota. Ένας τραυματίας. Κίνδυνος για έκρηξη, εκκενώθηκε η μισή ΒΙΠΕ.
Συνεχείς εκρήξεις στο εργοστάσιο της Alpha Beta Rota. Κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε διπλανά εργοστάσια.

Τεχνική βλάβη στο πλοίο «Νήσος Μύκονος» αλλάζει τις ώρες των δρομολογίων από Πειραιά για Βαθύ Σάμου

Ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες του πλοίου «Νήσος Μύκονος», το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στον καταπέλτη του, ενώ βρίσκονταν στο Καρλόβασι της Σάμου.

    Το πλοίο, που εκτελεί δρομολόγιο Πειραιάς - Σύρος - Μύκονος - Εύδηλος - Καρλόβασι - Βαθύ, δεν μπόρεσε τελικά να επιβιβάσει επιβάτες και επιστρέφει στον Πειραιά για αποκατάσταση της βλάβης, ενώ θα αναχωρήσει εκ νέου για τους προορισμούς του στις 23:59 το βράδυ.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας και σε συνεννόηση με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, όσοι επιβάτες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα μέσα. 

Νορβηγία: Έκρηξη από άγνωστη προκάλεσε ζημιές στο κτήριο όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού· πολλοί τραυματίες.

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε κυβερνητικό κτήριο στο Όσλο, και τα περισσότερα παράθυρα στο κτίσμα όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο έσπασαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς.

    Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτές.





Διαρκής ενημέρωση

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Έβρο

Τέσσερις παράνομους μετανάστες, μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους, μετέφερε με πλαστική βάρκα 34χρονος αλλοδαπός διακινητής, που συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Φερών Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών.

    Η σύλληψη έγινε την ώρα που ο διακινητής αποβίβαζε από την πλαστική βάρκα τούς λαθρομετανάστες στην ελληνική όχθη κι ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο τουρκικό έδαφος για να παραλάβει ακόμη επτά άτομα που τον περίμεναν για μεταφορά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε την ανάθεση του διαχειριστικού ελέγχου του δήμου

Την οργάνωση διαγωνισμού, προκειμένου να ανατεθεί ο διαχειριστικός έλεγχος του δήμου Πειραιά σε ορκωτούς λογιστές, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

    Ο έλεγχος θα αφορά τον δήμο, τις δημοτικές επιχειρήσεις και όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του δήμου, για το διάστημα από 1/1/2003 έως 31/12/2010.

    «Επειδή εκ των πραγμάτων θα κρατήσει αυτή η διαδικασία κάποιο χρόνο, ζητούμε ο έλεγχος να καλύψει και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της σημερινής δημοτικής αρχής», δήλωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος τόνισε ότι θα ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, αν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί τρόπος, ο έλεγχος να γίνει δωρεάν.

Συρία: Πάνω από 400.000 διαδηλωτές στη Ντέιρ αλ Ζορ· δύο νεκροί στη Χομς και το Χαλέπι στις σημερινές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται σε πολλές πόλεις.

Πάνω από 400.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε πολλές άλλες πόλεις μετά τις προσευχές της Παρασκευής, όπως κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με ακτιβιστές.