Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

(UPDATE 8) Νορβηγία: Αναφορές στην Αλ Κάιντα. Ύποπτο πακέτο σε στούντιο τηλεοπτικού δικτύου. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση. 2 επιβεβαιωμένοι νεκροί. Σώος ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας. Πιθανότατα 2 διαδοχικές εκρήξεις. Τουλάχιστον 15 τραυματίες, υλικές ζημιές σε κυβερνητικά κτήρια μετά από «τεράστια» έκρηξη στο κέντρο του Όσλο.

 Μια «τεράστια» έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο σήμερα, περιλαμβανομένου του γραφείου του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, και τραυματίζοντας πολλούς πολίτες, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ανταποκριτή του που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος.

    Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17όροφο κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Στόλτενμπεργκ καθώς και σε κοντινά υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείο Πετρελαίου, όπου έχει εκδηλωθεί φωτιά.

    Ο ανταποκριτής Ουόλτερ Γκιμπς είπε ότι μέτρησε τουλάχιστον 15 τραυματίες.

    Η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη, αλλά έξω από ένα από τα κτήρια βρισκόταν απανθρακωμένο το κουφάρι ενός αυτοκινήτου.

    Η αστυνομία και η πυροσβεστική απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την αιτία της.



Πιθανότατα 2 διαδοχικές εκρήξεις σύμφωνα με το CNN.


Ο πρωθυπουργός είναι ασφαλής σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.


2 επιβεβαιωμένοι νεκροί.


Η Αστυνομία επιβεβαίωσε πριν λίγα λεπτά ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση.


Πριν λίγα λεπτά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αποκλειστεί στούντιο του TV2 μετά από εντοπισμό ύποπτου πακέτου.


Τα ξένα μέσα κάνουν συνεχείς αναφορές στην Αλ Κάιντα