Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ολλανδία:Απεβίωσε θύμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, 13 οι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι


Στην Ολλανδία, οι ερευνητές αποπειρώνται σήμερα να φωτίσουν τα αίτια (ανθρώπινο ή μηχανκό σφάλμα;) για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, χθες Σάββατο, πολύ κοντά στο 'Αμστερνταμ --την ώρα που 16 επιβαίνοντες παραμένουν στα νοσοκομεία, σε σύνολο 117 τραυματισθέντων, ενώ απεβίωσε μια 68χρονη γυναίκα.
'Ομως, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές "εμπνέει άμεση ανησυχία η κατάσταση της υγείας 13 από τους νοσηλευόμενους".
'Αλλοι περίπου 35 τραυματίες εγκατέλειψαν ήδη τα νοσοκομεία, αφού όμως τα διαφορετικής υφής κατάγματά τους τοποθετήθηκαν στο "γύψο".
'Εχει προς το παρόν ανασταλεί μετά από το δυστύχημα η σιδηροδρομική επικοινωνία με το διεθνές αεροδρόμιο της ολλανδικής πρωτεύουσας, από τα πλέον πολυσύχναστα της Ευρώπης.
Ο σιδηροδρομικός φορέας NS υποσχέθηκε, πάντως, έως γύρω στα μεσάνυκτα "η σύνδεση αυτή να επαναληφθεί".
'Ηδη, οι δύο συρμοί έχουν απομακρυνθεί από τις γραμμές στην περιοχή του σταθμού Σλότερντιικ. Υπενθυμίζεται ότι αυτοί συγκρούστηκαν "μετωπικά".
"Ευτύχημα είναι" ότι "πλησιάζοντας το Αμστερνταμ οι συρμοί υποχρεωτικά επιβραδύνουν", συμφωνούν τα ολλανδικά μμε σήμερα.
Παρ'όλα αυτά, απ την αστυνομία διαρρέει ότι "επιβάτες εκτινάχτηκαν έξω απ τα βαγόνια και προσέκρουσαν σε τοίχους στο σιδηροδρομικό σταθμό".

Εισβολές ληστών σε σπίτια σε Νέα Μάκρη και 'Ανω Λιόσια


Εισβολές ληστών σε σπίτια, στη Νέα Μάκρη και στα 'Ανω Λιόσια, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Λίγο πριν απο τα μεσάνυχτα, στη Νέα Μάκρη, δύο άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε τριώροφη οικία και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν περίπου 25.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο και τιμαλφή μεγάλης αξίας.
Στις 4 τα ξημερώματα, στα 'Ανω Λιόσια, έξι άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο μονοκατοικίας, ιδιοκτησίας Έλληνα Ρομά, και με την απειλή όπλου, αφού τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διάφορα χρυσαφικά. Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.