Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κέρκυρα: «Μάχη» δίνουν οι πυροσβέστες για να αντιμετωπίσουν τα πολλά μέτωπα της πυρκαγιάς

Κατοικημένες περιοχές στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και στο χωριό Αλειματάδες στα βορειοδυτικά του νησιού, απειλεί η πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 17.30. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε πολλά μέτωπα σε όλο το νησί, ενώ αναμένονται εναγωνίως ενισχύσεις.

    Ειδικότερα, στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμό. Εξάλλου και ο δήμαρχος Κερκυραίων, Γιάννης Τρεπεκλής, μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού, αφού οι φωτιές έχουν ξεσπάσει από τον βορρά έως τον νότο.

Ανιχνευτή ναρκωτικών που χρησιμοποιούνται για βιασμούς δημιούργησαν επιστήμονες.

Δύο Ισραηλινοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν σχεδόν καταφέρει να δημιουργήσουν μία συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει τα "ναρκωτικά βιασμού", τις ουσίες που ρίχνουν βιαστές σε ποτά προκειμένου να εξουδετερώσουν τα θύματά τους.

    Ο καθηγητής Φερνάντο Πατόλσκι και ο γιατρός Μάικλ Ιόφε, του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου, εξήγησαν ότι ο ανιχνευτής θα μπορούσε να δείξει σε πραγματικό χρόνο αν κάποιος έχει ρίξει στο ποτό γ-υδροξυβουτυρικό οξύ (GHB) ή κεταμίνη.

Κέρκυρα: Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για πολλες εστίες πυρκαγιάς

Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα, καθώς με διαφορά λίγων λεπτών ξέσπασαν στο νησί 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και δυτικά του νησιού. Σε περιοχές που απέχουν 10 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντα στους οικισμούς. Στο νησί αναμένονται ενισχύσεις της πυροσβεστικής.


Το νησί έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. O δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα, είπε ότι κινδυνεύουν χωριά και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού.

Θεσσαλονίκη: Δικογραφίες σε βάρος 438 ιδιοκτητών ταξί

Δέκα δικογραφίες που αφορούν 438 ιδιοκτήτες ταξί έχουν σχηματιστεί από τις υπηρεσίες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών του νομού.

    Όπως έγινε γνωστό, οι δικογραφίες αφορούν τις πράξεις της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης βίας. Η δεύτερη πράξη σχετίζεται με την κατάληψη των διοδίων των Μαλγάρων, όπου οι ταξιτζήδες προέβησαν σε αποκλεισμό του σταθμού των διοδίων, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οδηγών.

Πυρκαγιά με οκτώ εστίες εκδηλώθηκε στην Κέρκυρα

Πυρκαγιά με οκτώ εστίες εκδηλώθηκε στην βορειοδυτική Κέρκυρα. Οι κυριότερες εστίες είναι στις περιοχές Τρουμπέτα, Λάκωνες, Αλλειματάδες και Μακράδες.

    Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

    Η φωτιά καίει δασικές και γεωργικές περιοχές και έως στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Είναι, δε, σε πλήρη εξέλιξη, με τους ανέμους των 5 μποφόρ να βοηθούν το καταστροφικό της έργο.

    Η πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει για την ώρα το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αν και οι πολλές εστίες κινούν τις υποψίες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε κλιμάκωση απεργιακών κινητοποιήσεων προσανατολίζεται ο στενός και ευρύτερος δημόσιος τομέας

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο και έως το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 10 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ. Αντιδράσεις αναμένονται και από τα σωματεία των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που συγχωνεύονται ή ιδιωτικοποιούνται, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

    Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να δεσμευτούν στην εφαρμογή ενός σχεδίου κινητοποιήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει 24ωρες, 48ωρες απεργίες και απεργίες διαρκείας συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας. Συζητούνται ακόμη, νέες μορφές κινητοποιήσεων όπως η καθιστική διαμαρτυρία στους χώρους εργασίας, η αποχή από συγκεκριμένες εργασίες και ειδικά αυτές που επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες (π.χ. εισιτήρια εξωτερικών ιατρείων κ.α.), εκστρατείες ενημέρωσης στις γειτονιές, τους δήμους κ.α. Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ νέα σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών όπου θα εξεταστεί ο συντονισμός των δράσεων. 

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Λαγκαδάκια της Ζακύνθου

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη δασική περιοχή στα Λαγκαδάκια της Ζακύνθου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα και το μέτωπό της αναπτύσσεται προς την πλαγιά του βουνού.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και από αέρως τρία αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

    Η ένταση του ανέμου είναι μέτρια και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Όμορφες-άνεργες και παγκόσμιες πρωταθλήτριες.


Είναι παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο πόλο. Ο Γιαννιώτης ήταν με ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο στο στήθος. Η Λυμπερτά με ένα χάλκινο. Ποιο είναι το αστείο λοιπόν; Αυτά τα παιδιά που μας έκαναν όλους υπερήφανους δε ζητούν μπόνους, ούτε έξτρα λεφτά. Ζητούν δουλειά, να έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και το ρεύμα όπως είπε η αρχηγός της ομάδας πόλο Κική Λιόση. Να έχουν πισίνα να προπονούνται ζήτησε η Μαριάννα Λυμπερτά, τρίτη στα 10.000 μέτρα. Ο Γιαννιώτης στάθηκε στα πολλά που μας έδωσαν και στο τίποτα που τους είχαν προσφέρει…

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στην αίθουσα τύπου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», η ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθη στη Σαγκάη....  

Χρηματιστήριο - κλείσιμο: O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.144,29 μονάδες σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 3,25%

Σε νέα χαμηλά έτους υποχώρησε η χρηματιστηριακή αγορά, με τις τιμές των μετοχών να δέχονται νέες ισχυρές πιέσεις, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των ανησυχιών για την πορεία των οικονομιών της Ισπανίας και της Ιταλίας.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.144,29 μονάδες σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 3,25%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 50,874 εκατ. ευρώ.

Ρέθυμνο: Συνελήφθη 19χρονος για κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Για κατοχή όπλων και πυρομαχικών συνελήφθη 19χρονος στο Φρατί του Ρεθύμνου.

    Αξιοποιώντας πληροφορίες, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, έκαναν έρευνα τόσο στο σπίτι όπου διέμεναν ο νεαρός και ένας 46χρονος, όσο και σε άλλους ιδιόκτητους, που χρησιμοποιούσαν, και εντόπισαν, μεταξύ άλλων, ένα τουφέκι Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι CZ, 1.466 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 271 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τέσσερις γεμιστήρες πυροβόλων όπλων, μία γεμιστήρα πολυβόλου RPD, μία σκοπευτική διόπτρα και έξι κροτίδες».

    Ο νεαρός συνελήφθη και θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ο 46χρονος. 

Κινδυνεύει λεωφορείο με τουρίστες στην Κέρκυρα


Οδηγός με κάμπριο βάζει διαδοχικά φωτιές στο νησί

Μπαράζ πυρκαγιών πλήττει αυτή την ώρα την Κέρκυρα με την αστυνομία να αναζητά εμπρηστή με αυτοκίνητο τύπου cabrio χρώματος ασημί, ο οποίος –σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- απ΄ όπου περνά βάζει και από μία φωτιά!
Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική αναζητά τρόπο να διασπείρει οχήματα και πυροσβέστες σε περισσότερες εκ των έξι εστιών σε μεγάλο μήκος της μέσης και ΒΔ Κέρκυρας.
Η πιο κρίσιμη περίπτωση είναι η φωτιά που έχει κυκλώσει την κοινότητα Βιστόνων μετά το Μάρμαρο, όπου οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει εγκλωβιστεί λεωφορείο με τουρίστες αλλά και ένα αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ!
 
Αυτή την ώρα υπάρχουν επίσης εστίες στις περιοχές:
- Τρουμπέττα στις εγκαταστάσεις της αεροπορίας (ΕΥΠ)
- Στους Αλειμματάδες στο δρόμο προς τους Δουκάδες
- Σε δασική περιοχή της Μυρτιώτισσας
- Σε δασική περιοχή των Ερμόνων
- Στη Γέφυρα των Γιατρώνων

Περισσότερα στοιχεία, σε λίγο

Σάμος: Διαμαρτυρία ιδιοκτητών ταξί γύρω από ένα φέρετρο

Με έναν πρωτότυπο αλλά και μακάβριο τρόπο συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές της Σάμου. Από νωρίς το πρωί, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην αίθουσα αναχωρήσεων του αερολιμένα, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας γύρω από ένα φέρετρο (με καπέλο ταξί) και δηλώνοντας ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους από την κυβέρνηση θα σημάνει και τον αφανισμό του.

Βουλή: «Το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, προαναγγέλλοντας νόμο για ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs

Νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση εγκλημάτων μέσω διαδικτύου, θα προωθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αιχμή την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs.

    Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις πρωτοβουλίες ενάντια στα φαινόμενα της βίας, ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι «το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους». 

Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη για την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας"

Για τις 5 Οκτωβρίου προσδιορίστηκε η δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που θα διεξαχθεί στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών θα δικαστούν για συμμετοχή στην οργάνωση.

    Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» είναι οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικητόπουλος, Κώστας Κατσένος, ασύλληπτος, και η Μαρία Μπεραχά.

Κοζάνη: 'Ενταξη 68 νέων επενδυτικών σχεδίων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το αίτημα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για αύξηση των πόρων κατά 2,8 εκατομμύρια ευρώ έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με αποτέλεσμα την ένταξη 68 νέων επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) στο ΕΣΠΑ 2007- 2013.

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Θαπατέρο ανέβαλε τις διακοπές του λόγω οικονομικής κρίσης

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο αποφάσισε να καθυστερήσει τις διακοπές του για να παρακολουθήσει την κατάσταση στις αγορές οι οποίες μοιάζουν να προεξοφλούν την συνέχιση της έντασης στη χώρα και στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

    "Τελικά δεν θα αναχωρήσει για διακοπές αύριο", ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ισπανού πρωθυπουργού, εξαιτίας της "διεθνούς οικονομικής κατάστασης", αλλά και του ότι χρειάζεται "να συνεχίσει να βρίσκεται σε επαφή. . . με την υπουργό Οικονομίας", Ελένα Σαλγάδο.

Κόρινθος:Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο στις Κρήνες

Ένας 19χρονος έχασε την ζωή του, το πρωϊ, σε ισόπεδη διασταύρωση στις Κρήνες, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα, και προσέκρουσε σε παρακείμενο δένδρο.

    Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Βραχατίου.

Ελέγχους για το επίδομα τυφλότητας, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας

Την επανεξέταση όλων των δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας, προκειμένου να εξακριβωθεί αν κάποιοι από αυτούς το λαμβάνουν παράνομα, αποφάσισε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης, μετά από καταγγελίες για υπερβολικό αριθμό δικαιούχων που λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας σε νησί του Ιονίου.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου που διενεργήθηκε, το συγκεκριμένο επίδομα λαμβάνουν 625 άτομα (ποσοστό 2% του πληθυσμού του νομού).

    Τα στοιχεία επανεξέτασης θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων.

    Σχετικοί έλεγχοι θα διενεργηθούν και σε άλλους νομούς της χώρας, που παρουσιάζουν παρόμοια φαινόμενα, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Εντοπίστηκαν 20.000 συντάξεις "μαϊμού", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης

Είκοσι χιλιάδες συντάξεις "μαϊμού" με κόστος 120 εκατ. ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία εντοπίστηκαν μετά τους ελέγχους, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, προσθέτοντας, πως«πολλοί, μετά τους ελέγχους, έχουν συμμορφωθεί και δηλώνουν τους θανάτους».

Φιαλίδια με οξείδιο του αζώτου σε αέρια μορφή, πωλούσαν σε μπαρ στα Μάλια

  Πάνω από 1.000 φιαλίδια με οξείδιο του αζώτου σε αέρια μορφή, το οποίο έχει αναισθητικές ιδιότητες, κατασχέθηκαν από Αστυνομικούς, σε μπαρ της περιοχής των Μαλίων. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, από 33 ως 43 ετών, κατηγορούμενοι για έκθεση ατόμων σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

    Τα ξημερώματα, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχων στα μπαρ των Μαλίων του Ηρακλείου. διαπιστώθηκε, "πως οι συλληφθέντες πωλούσαν τα φιαλίδια με το οξείδιο του αζώτου μαζί με πλαστικές σακούλες που περιείχαν χρωματιστές λαστιχένιες φούσκες και μηχανισμούς πλήρωσης και τα συγκεκριμένα μπαρ διαφήμιζαν την πώληση των φιαλιδίων με το οξείδιο του αζώτου στους πελάτες".