Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σάμος: Διαμαρτυρία ιδιοκτητών ταξί γύρω από ένα φέρετρο

Με έναν πρωτότυπο αλλά και μακάβριο τρόπο συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές της Σάμου. Από νωρίς το πρωί, έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην αίθουσα αναχωρήσεων του αερολιμένα, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας γύρω από ένα φέρετρο (με καπέλο ταξί) και δηλώνοντας ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους από την κυβέρνηση θα σημάνει και τον αφανισμό του.


    Οι αυτοκινητιστές της Σάμου δηλώνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και περιμένουν από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούση, να πάρει πίσω το μέτρο της πλήρους απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν οι κινητοποιήσεις τους να είναι ακόμη πιο δυναμικές, χωρίς να υπολογίζουν την ζημία της αποχής από την εργασία τους σε μία περίοδο όπου η επιβατική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ.

    "Δεν θέλουμε να σώσουμε το δέντρο και να χάσουμε το δάσος", επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Σάμου και επιφυλάσσονται για νέες κινητοποιήσεις, για τις οποίες, όμως, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

    Ωστόσο, πολλά είναι τα παράπονα από την πλευρά των τουριστικών πρακτόρων, όσον αφορά την εξυπηρέτηση των τουριστών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα μας και φοβούνται επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του επόμενου καλοκαιριού.