Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

H ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην παρουσίαση του βιβλίου του

Σας ευχαριστώ όλους από βάθους καρδίας για την σημερινή σας παρουσία εδώ. Σας βλέπω εδώ, κοντά μου, φίλες και φίλοι από την Αρκαδία και από ολόκληρη την Ελλάδα, έτοιμους να συμμεριστείτε την αγωνία μου για το μέλλον του τόπου. Για έναν πολιτικό, το βιβλίο δεν είναι αποτέλεσμα λογοτεχνικής έμπνευσης, αλλά φυσική συνέχεια της δημόσιας δράσης του. Σας παραδίδω λοιπόν σήμερα τη συλλογή κάποιων κειμένων μου της τελευταίας δεκαετίας. Προτάσεις διατυπωμένες εγκαίρως και γραπτώς για να ελέγχονται εκ των υστέρων.

Δημοσιογραφική ΑΠΑΤΗ στην “Ελευθεροτυπία”! Τουλάχιστον, η έγκριτη εφημερίδα οφείλει μία απάντηση: παγίδευτηκε ή είναι στο «κόλπο»;

Με τον εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο τίτλο «Αποστολή στη Γάζα. Ένας μαχητής της Χαμάς μιλάει στην “Ε”», διαβάσαμε στην έγκυρη «Ελευθεροτυπία» (7 Φλεβάρη 2009), το άρθρο της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ, με τίτλο «ΑΜΠΟΥ ΖΑΜΑΛΙΜ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. “Ο Αμπάς είναι ανεπιθύμητος στη Γάζα...”».
Πέρασαν τρεις (3) ολόκληρες ημέρες και δεν είδαμε καμία αντίδραση από την ίδια την κυρία ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ, τη διεύθυνση της εφημερίδας, ή την ΕΣΗΕΑ και τα πειθαρχικά της όργανα.
Τι συμβαίνει;
Μία έγκριτη εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο-ΑΠΑΤΗ μιας κυρίας που επιεικώς θα εκτιμούσαμε ως μία δημοσιοκάφρο, προβοκάτορα, ή – δυστυχώς – κάτι… χειρότερο.....

Η συνέχεια στο sybilla