Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

H ομιλία του Πέτρου Τατούλη στην παρουσίαση του βιβλίου του

Σας ευχαριστώ όλους από βάθους καρδίας για την σημερινή σας παρουσία εδώ. Σας βλέπω εδώ, κοντά μου, φίλες και φίλοι από την Αρκαδία και από ολόκληρη την Ελλάδα, έτοιμους να συμμεριστείτε την αγωνία μου για το μέλλον του τόπου. Για έναν πολιτικό, το βιβλίο δεν είναι αποτέλεσμα λογοτεχνικής έμπνευσης, αλλά φυσική συνέχεια της δημόσιας δράσης του. Σας παραδίδω λοιπόν σήμερα τη συλλογή κάποιων κειμένων μου της τελευταίας δεκαετίας. Προτάσεις διατυπωμένες εγκαίρως και γραπτώς για να ελέγχονται εκ των υστέρων.
Προτάσεις συγκεκριμένες και ουσιαστικές, χωρίς επικοινωνιακούς μανδύες. Αυτές είναι οι θέσεις και οι απόψεις που κράτησα σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, αποδεχόμενος πλήρως το όποιο πολιτικό κόστος. Δις διαγραφείς….δύο φορές διαγραμμένος…Σε αυτήν μου την πορεία, ορισμένοι προτίμησαν να παραβλέψουν την ουσία και να επικεντρωθούν στο γεγονός της κριτικής. Ξεχνούν όμως ότι η κριτική που δεν εδράζεται σε ταπεινά κίνητρα, όσο δυσάρεστη κι αν ακούγεται, είναι η βάση για την αλλαγή, η βάση για την υπέρβαση. Με συκοφαντίες προσπαθούν να λοιδορήσουν την έντιμη στάση μου. Να μου αποδώσουν ταπεινά κίνητρα. Να μου αποδώσουν υστερόβουλη ανταρσία….Ε! η αλήθεια δεν είναι αυτή....


Διαβάστε την συνέχεια στο προσωπικό του blog

3 σχόλια:

O Texnokraths είπε...

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Π.Τατούλης διεκδικέι με αξιώσεις τον τίτλο του αναξιόπιστου αντάρτη του κυβερνητικού κόμματος. Στις συνεντέυξεις και δημόσιες τοποθετήσεις του αντιδρούσε σθεναρά στις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες, προτάσεις νόμων. Ως εκεί ήταν άριστος και ο πολιτικός λόγος που ανέπτυσε ειλικρινής και ουσιαστικός. Δυσκολεύομαι βέβαια να βρω ποια νομοσχέδια της κυβέρνησης καταψήφισε κατα την διάρκεια του " αντάρτικου της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου", ενω στην αίθουσα της Βουλής μετατρέπονταν σε αρνάκι.( αναφέρομαι πάντα στην προ-διαγραφής του θητεία του ως βουλευτής της Ν.Δ)
Εχουν υπάρξει πολλοί αντάρτες στην ιστορία της Βουλής που κέρδισαν τα δικά τους 15 λεπτά δημοσιότητας στα τηλεοπτικά παράθυρα και μετά επαναπαύθηκαν στον δημοφιλή χαρακτηρισμό του " αντάρτη". Ο απλός πολίτης ρωτά αν οι πράξεις του κάθε αντάρτη βοηθούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου ή απλά βοηθούν τον εκάστοτε "αντάρτη" να αυξήσει τον αριθμό των καλεσμένων στις παρουσιάσεις των βιβλίων του.
Η λέξη αντάρτης απλά έχει χάσει την σημασία της και ειδικό βάρος.
Εμείς οι απλοί πολίτες αναμένουμε πολλούς αντάρτες αλλά με συνέχεια,συνέπεια ,δομημένο ποιτικό λόγο και κότσια για την μεγάλη ρήξη.

Μέ τιμή

Ο γειτονάς σας
Ο Τεχνοκράτης

The Alchemist είπε...

Σημασία δεν έχει η πράξη της ανταρσίας. Ούτε υποστηρίζω τον Π.Τατούλη επειδή αντιτάχθηκε στην Νέα Δημοκρατία. Σημασία έχει η προοδευτικότητα των θέσεων του. Σημασία εχει το οτι υπαρχουν πολιτικοι που απαρνουνται την εξουσια (ουσιαστικα αυτό κανει πλέον) για να στηρίξουν το κοινό συμφέρον και επιλέγουν να διαγραφούν από το κόμμα και το πολιτικό κίνημα στο οποίο πίστευαν, όταν αυτό άλλαξε πορεία και αποδείχθηκε ανεπαρκές απέναντι στις απαιτήσεις που προέκυψαν.Έχει σημασία το γεγονος οτι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι επιλέγουν να αγωνιστούν ακόμα και μόνοι τους για αυτά που πιστεύουν, με την ελπιδα βέβαια να συσπειρωθούν και άλλοι ομοϊδεάτες γύρω τους, ώστε να καταφέρουν να οδηγήσουν αυτόν τον τόπο σε καλύτερες μέρες.
Όσο για το ερώτημα σου, φίλε Τεχνοκράτη, για το πώς βοηθούν το κοινωνικό σύνολο οι πράξεις ενός ανταρτη, σου απαντώ ότι η αναδειξη των θέσεων ενός πολιτικού όπως ο Π.Τατούλης, βοηθά τον απλό πολιτη στο να ξαναποκτήσει την -εδώ και χρόνια- χαμένη εμπιστοσύνη του στο πολιτικό μας σύστημα και να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με την συμμετοχή όλων μας.Να βρει ελπίδα και να την στηρίξει σε άτομα που πραγματικά μπορούν να ρίξουν φώς στους σκοτεινούς καιρούς που περνάμε. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ.Τατούλης είναι ενα τέτοιο άτομο και δεν αποσκοπεί στην προσωπική του καταξιωση αλλα στο γενικότερο καλό.

Φιλικά και με εκτίμηση,

The Alchemist

O Texnokraths είπε...

Αγαπητέ Αlchemist,

Δεν επικρινω τον κ. Τατούλη για την ανταρσία του,απλά καυτηριάζω την συμπεριφορά του. Όταν για παράδειγμα ήταν υφυπουργός Πολιτισμού την εποχή της παντοδυναμίας του γενικού γραμματέα κ. Ζαχόπουλου ( αλήθεια πάει θάφτηκε και αυτό το σκάνδαλο!!) αντιδρούσε στις πρακτικές του στέλνοντας επιστολές στου Μαξίμου, αλλά δεν βγήκε ούτε μια φορά στα ΜΜΕ να καταγγείλει την αδιαφάνια και τις χρηματοδοτήσεις των ημετέρων ΜΚΟ.Αντίθετα άρχισε να επικρίνει την κυβέρνηση( όχι άδικα μια και αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί όχι απλά να κυβερνήσει αλλά απλά να μην κάνει κακό σε αυτή τη ΄χωρα)όταν δεν ήταν πια στην κυβέρνηση αλλά απλός βουλευτής. Αξία και ουσία θα είχε να κατέκρινε δημόσια και όντας υφυπουργός τις αδιαφανείς πρακτικές του κ. Ζαχόπουλου, την άγρια έμμεση φοροεπιδρομή, την άνοδο της κρυφής ανεργίας, την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και τέλος την διαρκή απουσία του πρωθυπουργού από την καθημερινή πολιτική ζωή. Αξία θα είχε να κατεψήφιζε τα νομοσχέδια που υποβιβάζουν την ποιότητα ζωής όλων μας,( ειδικά όταν η κυβέρνηση είχε μείνει με 151 βουλευτές μετά την βελούδινη αποπομπή του κ.Κουκοδήμου) αξία θα είχε να δήλωνε παραίτηση από του υπουργικό του αξίωμα δηλώνοντας ότι δεν τον εκφραζει το κλίμα και οι πρακτίκες που εφαρμόζονται στο Υπουργείο που υπηρετεί αλλα και η γενική εικόνα της κυβέρνησης. Εσυ σαν σκεπτόμενος πολίτης ποιον αντάρτη Τατούλη προτιμάς?

Μέ τιμή

Ο γειτονάς σας
Ο Τεχνοκράτης