Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τουρκία: Η Τουρκία ετοιμάζεται να ανοίξει μονομερώς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της σε πλοία και αεροσκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία,γράφει η Χουριέτ

"H Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει μονομερώς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της σε πλοία και αεροσκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να δώσει μια νέα ώθηση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην ενταξιακή της πορεία προς την ΕΕ", γράφει σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα "Χουριέτ".

    Για την πρόθεσή της αυτή θα ενημερωθεί, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, που αρχίζει σήμερα επίσκεψη στην Άγκυρα . 

    Την πρόταση - έκκληση προς την Τουρκική Δημοκρατία για τη μονομερή αυτή κίνηση είχε απευθύνει πριν λίγους μήνες και το διεθνές κέντρο ανάλυσης International Crisis Group

    Άλλοι αναλυτές στην Άγκυρα yposthr;izoyn ότι η πρόταση αυτη βρίσκεται μέσα στον σχεδιασμο του Τούρκου πρωθυπουργού για τη στρατηγική "ένα βήμα μπροστά", στην λύση του κυπριακού. Ως αντάλλαγμα, βεβαια, η Άγκυρα θα ζητήσει την άρση της διεθνούς απομόνωσης των τουρκοκυπρίων, με την απελευθέρωση της δυνατότητας συμμετοχής στο Διεθνές εμπόριο.


πηγή: ΑΠΕ