Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εξάρθρωση πολυμελών κυκλωμάτων που δρούσαν σε Αττική και Ζάκυνθο

Δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν την τελευταία τριετία στην περιοχή της Ζακύνθου και της Αττικής και οι οποίες εμπλέκονται μεταξύ άλλων σε διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, εκβιάσεις αλλά και «προστασία» νυχτερινών κέντρων εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Πρώτα εγκλωβίστηκε και μετά...Εξαφανίστηκε!

Χαλκιδική: Έρευνες για τον εντοπισμό 68χρονου


   Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες των επίγειων και εναέριων μέσων διάσωσης για τον εντοπισμό 68χρονου άνδρα τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε, κατά τις πρωινές ώρες, με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, στον οικισμό «Χρούσω», στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

    Όπως έγινε γνωστό, ο 68χρονος κάλεσε σε βοήθεια την Άμεση Δράση με κινητό τηλέφωνο, αναφέροντας ότι ήταν εγκλωβισμένος στο όχημά του μετά από ανατροπή.

    Παρά τις έρευνες των σωστικών συνεργείων και των εθελοντών έως στιγμής δεν έχει γίνει εφικτός ο εντοπισμός του.

Ελπίζουμε από καρδιάς να είναι καλά στην υγεία του.

Ξεκινά η καταβολή έως και σε τρεις δόσεις του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ξεκινά η καταβολή έως και σε τρεις δόσεις του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή η ρύθμιση του συμψηφισμού του ΦΠΑ που οφείλουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες με οφειλές που έχει το δημόσιο προς αυτούς και αφορούν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κ.α. Αυτά προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων αυτών που προβλέπονται στο φορολογικό νόμο. 

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή των Σαχτουρίων Ρεθύμνου

Πυρκαγιά που έλαβε μεγάλες διαστάσεις μαίνεται στην περιοχή των Σαχτουρίων στο Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες και επιδεινώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και γίνονται προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.

    Εκατοντάδες στρέμματα ελαιώνων και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καταστραφεί και στη μάχη για τον έλεγχό της έχουν τεθεί δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, πεζοπόρα τμήματα 60 ανδρών και πυροσβεστικά οχήματα από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τις Μοίρες, με κύριο στόχο να μην φτάσει η φωτιά σε κατοικίες και εξοχικά σπίτια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Κύπρος: Οι πολίτες καταδικάζουν προσπάθεια αμαύρωσής τους, για τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Την προσπάθεια αμαύρωσης των χιλιάδων ελεύθερων πολιτών, που ειρηνικά και δημοκρατικά απαίτησαν την άμεση απόδοση ευθυνών, για τη φονική καταστροφή στη ναυτική βάση, καταδικάζουν οι πολίτες που αυθόρμητα οργάνωσαν, συντόνισαν και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας, την περασμένη Τρίτη. 

Η κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Για ένατη συνεχή συνεδρίαση η χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, καταγράφοντας στο διάστημα αυτό απώλειες 9,19%.
    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα σε χαμηλότερα επίπεδα, στις 1.188,19 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,11 μονάδων, ή σε ποσοστό 0,18%.
    Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.172,41 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,50%.
    Στηρίγματα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Εθνικής και της ΔΕΗ.

Ένας νεκρός από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Λακωνία

Ένα απανθρακωμένο άτομο βρέθηκε από τη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Λακωνία, στη θέση Μακρυνάρα του δήμου Ευρώτα, σε γεωργική έκταση, που τέθηκε υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη περιοχή Βολικές Ζακύνθου
Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Περιορίζεται η φωτιά στο Ρέθυμνο σε αγροτοδασική έκταση. 



πηγή: skai.gr

Κύπρος: Τουλάχιστον ένας χρόνος θα χρειαστεί για την επαναλειτουργία του σταθμού Βασιλικού

 Τουλάχιστον ένας χρόνος θα χρειαστεί για να επαναλειτουργήσει πλήρως ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός στο Βασιλικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Χάρης Θράσου. Ο κ. Θράσου ανέφερε ότι άρχισε η κατεδάφιση των επικίνδυνων κτιρίων και με την ολοκλήρωσή της θα γίνει εκτίμηση των ζημιών από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

    Επίσης, ανέφερε ότι πολύ μικρότερες είναι οι ζημιές στο σταθμό αφαλάτωσης της ΑΗΚ στην περιοχή Βασιλικού και πρόσθεσε ότι υπάρχει κάποια ελπίδα να μην σημειώθηκε βλάβη στην πέμπτη μονάδα παραγωγής του σταθμού.

Αντιδρούν οι πρυτάνεις και απευθύνονται σε συνταγματολόγους για το προσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Σε συνταγματολόγους απευθύνθηκαν οι πρυτάνεις προκειμένου να λάβουν τις γνωμοδοτήσεις τους αν και σε ποιά σημεία "χωλαίνει" από πλευράς συνταγματικότητας το προσχέδιο για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Σήμερα δόθηκαν οι γνωμοδοτήσεις του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Κ. Χρυσόγονου, των καθηγητών της Νομικής Σχολής Αθηνών, Γ. Γεραπετρίτη και Σπ. Βλαχόπουλου, καθώς και του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, Χ. Ανθόπουλου. Οι πρυτάνεις προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, με βάση τις γνωμοδοτήσεις αυτές, στην περίπτωση που θα ψηφισθούν οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εγγυημένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ μέχρι το 2015

Την επέκταση μέχρι τις 31/12/2015 της εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων έως 100.000 ευρώ ανά καταθέτη μέχρι τα τέλη του 2015 αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.
Βάσει προηγούμενης απόφασης, οι εγγυήσεις για τις τραπεζικές καταθέσεις έληγαν στα τέλη του έτους.

Υποβάθμιση 5 τραπεζών από την Fitch

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας 5 ελληνικών τραπεζών, σε βαθμίδα ωστόσο υψηλότερη από αυτή της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος Fitch Συγκεκριμένα υποβάθμισε στην κατηγόρια Β- από Β+ τις: Εθνική τράπεζα, Eurobank, Alphabank, Πειραιως και ΑΤΕ bank.

Η Fitch επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Τ Βank σε Β-, τοποθετώντας την,επίσης σε Rating Watch Negative. 

Kύπρος: Επείγουσα προτεραιότητα, η αντικειμενική έρευνα για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γ. Ομήρου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θεωρεί άμεση, πρωταρχική και επείγουσα προτεραιότητα τη διενέργεια αντικειμενικής, αξιόπιστης, ανεξάρτητης και αδιάβλητης έρευνας, για τον καταλογισμό ευθυνών μετά την ανείπωτη τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου.

ΗΠΑ: Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's "προειδοποίησε" μέλη της βουλής των αντιπροσώπων ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της χώρας.

Η Standard & Poor's προειδοποίησε μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατ’ ιδίαν ότι πρόκειται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση του χρέους της χώρας εάν το υπουργείο Οικονομικών αναγκαστεί να ορίσει προτεραιότητες στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, δήλωσε εργαζόμενος στο Κογκρέσο σήμερα.

    Οι προειδοποιήσεις περί υποβάθμισης αναιρούν το επιχείρημα των Ρεπουμπλικάνων ότι το αξιόχρεο της χώρας δεν θα επηρεαστεί από την πιθανότητα να το υπουργείο Οικονομικών να καταστήσει την αποπληρωμή του χρέους προτεραιότητα έναντι άλλων υποχρεώσεών του.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Υπάρχει λίστα με 500 δημοσιογράφους (του ανυπάρκτου γωνία) στην ΕΤ1;

Συναγερμός έχει σημάνει στους διαδρόμους της ΕΡΤ από φημολογούμενη  (;) λίστα που κυκλοφορεί και περιέχει ονόματα (και μισθούς προφανώς) ούτε ενός ούτε δύο, αλλά 500 δημοσιογράφων «χρεωμένους» στην ΕΤ1, οι οποίοι το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υφίστανται εκεί (το μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλοι).
Αν όντως υπάρχει τέτοια λίστα, έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα προβλήματα της κρατικής τηλεόρασης τα οποία καλείται να λύσει ο (εντός ολίγων ημερών κι επίσημα) πολιτικός της προϊστάμενος Ηλίας Μόσιαλος.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Διαψεύδει τα περί αυξήσεων στα εισιτήριά της

Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν στον Τύπο περί επικείμενων αυξήσεων στα εισιτήριά της έως και 75%. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία επισημαίνει ότι οι πληροφορίες αυτές ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα.

"Κοντά σε λύση" για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε η υπ. Οικονομικών της Ισπανίας στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung

Αισιόδοξη ότι θα βρεθεί σύντομα λύση για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας θεωρώντας ότι οι καθυστερήσεις είναι και η αιτία της ανησυχίας των αγορών εμφανίζεται η υπ. Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγκάντο. 

    «Νομίζω ότι είμαστε κοντά σε λύση, μόλις αποφασιστεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Η Ευρωομάδα αποτελείται από 17 χώρες και καμιά φορά καταλήγουμε σε συμφωνίες, όχι με την ταχύτητα που απαιτεί η κατάσταση. Αυτές οι καθυστερήσεις είναι αναμφίβολα η αιτία για το ρευστό κλίμα των τελευταίων ημερών», λέει κ. Σαλγκάντο σε συνέντευξή της στη γερμανική εφ. Suddeutsche Zeitung SZ (Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ 14.7.11). 

Αποζημιώσεις 2 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ.

Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής, ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών την Τρίτη 19 Ιουλίου.

    Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές, που επήλθαν κυρίως, σε καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτας, εσπεριδοειδών, μήλων και ελιάς, από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, κ.λ.π.), τη χρονική περίοδο Απριλίου 2010 - Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα για την υλοποίηση της πρότασής της για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ.Δελαβέκουρας

Τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για την υλοποίηση της πρότασής της σχετικά με τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών. 

    Όπως παρατήρησε ισχύει η ετοιμότητα της χώρας μας για την υλοποίηση της πρότασής της, αλλά αναμένεται η σχετική ανταπόκριση από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Γαλλία: Ο πρόεδρος Σαρκοζί θέλει να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στο καθεστώς της Συρίας και προσωπικά στον πρόεδρο Άσαντ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα ότι θέλει να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της κυβέρνησης της Συρίας καθώς συνεχίζει να πατάσσει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα.

    Συριακές δυνάμεις σκότωσαν δύο ανθρώπους σήμερα ανοίγοντας πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με κατοίκους και ακτιβιστές.

Απόπειρα ανάκαμψης στο Χ.Α.

Τάσεις ανάκαμψης καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω προσδοκιών ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία για το ελληνικό χρέος.
Αυτή την ώρα (16:09), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,19% στις 1.192,56 μονάδες, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 56,21 εκατομμύρια ευρώ.
Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 88 υποχωρούν, 37 σημειώνουν άνοδο και 45 παραμένουν αμετάβλητες.

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να απειλεί

Η Τουρκία «δεν είναι σε θέση ούτε να απειλεί ούτε να εκβιάζει: έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οφείλει να ανταποκριθεί σε αυτές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας στις απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για την κυπριακή προεδρία της ΕΕ το 2012.

Κύμα ζέστης έως την Τρίτη

Οι πιο ζεστές μέρες του φετινού καλοκαιριού αναμένονται από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Το κύμα ζέστης θα διαρκέσει έως την Τρίτη, με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 40 βαθμούς. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τετάρτη.
Με έκτακτο δελτίο της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει:

Αφγανιστάν: Ένας ακόμη γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στην επαρχία Καπίσα.

Ένας γάλλος στρατιώτης, καταδρομέας του σώματος πεζοναυτών, σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια μίας "σύγκρουσης" στο Αφγανιστάν την ώρα που συμμετείχε με αφγανούς αστυνομικούς σε μία επιχείρηση ελέγχου στην κοιλάδα Αλασάι, στην επαρχία Καπίσα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Κίνα: Ο οίκος αξιολόγησης Dagong εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το αξιόχρεο των ΗΠΑ.

Ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει την εκτίμησή του για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια έκθεση που έστειλε στο Γερμανικό Πρακτορείο σήμερα.

    Σύμφωνα με την έκθεση του κινεζικού οίκου ενδέχεται να αναθεωρηθεί η εκτίμηση για το αμερικανικό χρέος ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στο Κογκρέσο και στο Λευκό Οίκο για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διένεξη για την αύξηση του ποσού αυτού εν όψει της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου.

Kύπρος: Διάγγελμα του Δ. Χριστόφια μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όποιον κι αν βαρύνουν, από το ανώτατο μέχρι το χαμηλότερο επίπεδο, μέσα από πλήρη διερεύνηση των συνθηκών, αιτίων και λόγων που οδήγησαν στην τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό.

Βουλή: Στο αρχείο η μήνυση πολίτη κατά των μελών του κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία

    Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση πολίτη εναντίον των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία, λόγω υπερψήφισης του Μνημονίου. Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιο Πλεύρη οι οποίοι είχαν ζητήσει να ενημερωθούν σχετικά με την τύχη της μήνυσης, ότι έγινε προκαταρκτική εξέταση από Πταισματοδίκη, μετά το πέρας της οποίας η δικογραφία ετέθη στο αρχείο και ήδη έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκειμένου να εγκρίνει την αρχειοθέτησή της. 

Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου, που πραγματοποίησε η αστυνομία.

Σύλληψη 32χρονου για πλαστογραφία

Σε αποθήκη πλαστών διαβατηρίων και άλλων εγγράφων, είχε μετατρέψει υπόγειο διαμέρισμα στην Κυψέλη, 32χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος συνελήφθη χτες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, για «πλαστογραφία κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση» και «απείθεια».