Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Παιδειας... ερειπια

Επειδή το πρόβληματα στον χώρο της Παιδείας δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο εμάς τους φοιτητές αλλά αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, αφού το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται απο την ποιότητα μόρφωσης που αυτή παρέχει στους νέους, σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μου, παραθέτω αυτούσια καταγγελία που βρήκα εδω.
Και για να μην νομίζετε οτι ειναι ένα και μόνο γεγονός αυτό, θυμηθείτε την ευκολία με την οποία η κυρία Καραμανλή κατάφερε να κοντεύει να κάνει εγχειρήσεις... Και by the way... βιβλία ακόμη δεν είδαμε.Η Παιδεια φαινομενικα μοιαζει παρατημενη στην μοιρα της και αλωνι οσων θελουν να κερδισουν, υπο την ανοχη ή την αδιαφορια του κρατους και ολων των αρμοδιων φορεων.
Ομως τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Την αληθινη φυση του προβληματος θα την δουμε αν απλα κοιταξουμε ποιοι επωφελουνται απο το προβλημα.Με μια πρωτη ματια ειναι οι ιδιωτικοι φορεις που παρεχουν επι πληρωμη μορφωση, η οποια συγκρινομενη με αυτη της Δημοσιας εκπαιδευσης φανταζει διαμαντι. Επισης μην ξεχναμε τα συμφεροντα που κρυβονται πισω απο αυτους τους φορεις καθως δεν ειναι λιγοι οι αξιωματουχοι και γενικοτερα ανθρωποι-κομματια του κρατικου μηχανισμου που ειτε φανερα ειτε οχι ειναι "συμβεβλημενοι" με τον ιδιωτικο τομεα.
Με μια πιο προσεχτικη ματια ομως θα δουμε οτι η ζημια δεν ειναι επιφανειακη αλλα πολυ πιο βαθεια απο οτι φαινεται.Αμορφωτοι νεοι τωρα, ειναι οι αγνωμονες μεγαλοι στο μελλον.Τα εφοδια που λαμβανει αυτη την στιγμη η νεολαια για την ζωη της ειναι ελαχιστα και σιγουρα καπου θα χρειαστουν να στηριχτουν αργα ή γρηγορα. Οταν η στιγμη αυτη φτασει θα παρουσιαστει, κατα την γνωμη μου, ο πραγματικος υπευθυνος για την τωρινη κατασταση στην Παιδεια και θα τους δωσει υπο ορους ελπιδες...Kαταγγελία για νεποτισμό στην Θεολογική Αθηνών

Μέσα στον γενικό ξεσηκωμό της νεολαίας παίρνω την απόφαση να δώσω πληροφορίες για όσα γελοία, παράνομα και αντεπιστημονικά συμβαίνουν στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ.

Στο τμήμα αυτό είναι καθηγητές ο κύριος Παναγιώτης και η κυρία Ελένη Χριστινάκη (ζεύγος).

-Η κόρη Ειρήνη Χριστινάκη έλαβε διδακτορικό από τον πατέρα Χριστινάκη, ως επιβλέποντα του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στην προσπάθειά της για διδακτορικό στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο από τη Νομική Αθηνών και τη Νομική Θράκης. Εγκρίνεται ως υποψήφια διδάκτωρ στη Θεολογική, μόλις συνταξιοδοτείται ο καθηγητής με το γνωστικό αντικείμενο «Κανονικό Δίκαιο», Παναγιώτης Μπούμης, τον Αύγουστο του 2004 και σε λίγους μήνες γίνεται διδάκτωρ, αφού αντικαταστάθηκε ο Μπούμης με τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη. Στη συνέχεια γίνεται κατ’ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια το 2005, παρακάμπτοντας το νόμο που αξιώνει συγκεκριμένα χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού, ως διεθνούς κύρους επιστήμων με τη σύμφωνη γνώμη του ομότιμου καθηγητή Τρωιάνου, με τον οποίο της συνεργάζεται ο πατέρας της στα νομικά θέματα της Εκκλησίας, και το 2008 γίνεται τακτική καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο, πάλι ως επιστήμων διεθνούς κύρους.

-Πριν 10 μέρες δώσανε θέμα για μάστερ στην άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, με επιβλέπουσα τώρα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.

Σήμερα 15/12/2008 έδωσαν θέμα διδακτορικού στον γιο τους, Επαμεινώνδα Χριστινάκη, απλό πτυχιούχο Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δάσκαλο στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο πτυχίο Θεολογίας και μάστερ, και στην επιβλέπουσα επιτροπή συμμετέχει ο πατήρ Χριστινάκης.
-Εννοείται ότι και ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος, σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη διδάσκει ως επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας.
Εσείς σεβαστέ Πρύτανη, κύριε Χρήστο Κίττα, που είχατε την ευαισθησία να παραιτηθείτε από το αξίωμά σας πρόσφατα, και εσείς κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΕΚΠΑ, κύριε Παναγιώτη Κοντέ τα καλύπτετε όλα αυτά και δεν αντιδράτε;

Έχει άλλα τρία παιδιά η οικογένεια Χριστινάκη να φέρει ακόμα στο τμήμα. Πότε θα γίνει αυτό; Τον επόμενο μήνα μήπως;

Ο σεβαστός τέως κοσμήτορας, πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, αφού τα έβλεπε αυτά, γιατί δε μίλαγε ποτέ του; Μήπως απλά γιατί ανήκει στο άλλο τμήμα, στο τμήμα Θεολογίας;
Μην εκπλαγείτε αν τα δείτε όλα να τα σπάνε οι φοιτητές στη Θεολογική Σχολή.


Διαβαστε επισης : Χρειάζεται τόλμη.....Μπορούν;

Περί διαλόγου στην Παιδεία...