Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 67χρονου γιατρού από τη Σταμάτα Αττικής. Οι δράστες ήταν πέντε αλλοδαποί, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν συλληφθεί

Η απαγωγή 67χρονου γιατρού, που είχε γίνει τον Μάιο στην περιοχή Σταμάτας Αττικής, εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας. Συνελήφθησαν τέσσερις από τους πέντε δράστες, οι οποίοι είναι Αλβανοί 20, 22, 23 και 28 χρόνων.

    Ο 67χρονος είχε απαχθεί το μεσημέρι της 22ας Μαϊου του 2011, ενώ καλλιεργούσε το κτήμα του στη Σταμάτα. Οι δράστες αφού τον χτύπησαν, με την απειλή όπλου τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τον μετέφεραν σε ερημική υπαίθρια τοποθεσία, σε δασώδη περιοχή δίπλα σε ρέμα στον Άγιο Μερκούριο, όπου νωρίτερα είχαν διαμορφώσει χώρο και τον κρατούσαν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της απαγωγής.

Πάτρα: Έληξαν οι αποκλεισμοί από τους ιδιοκτήτες ταξί της περιφέρειας

 Έληξε ο αποκλεισμός της εθνικής οδών Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ρίου, καθώς και ο αποκλεισμός της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του κόμβου Μολυκρίου, από ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, του Αιγίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

    Καθ΄όλη τη διάρκεια των αποκλεισμών υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία οδηγών και επιβατών, καθώς είχαν σχηματισθεί ουρές χιλιομέτρων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Μάλιστα, κάποια στιγμή ιδιοκτήτες ταξί κινήθηκαν προς την παλαιά εθνική οδό, εμποδίζοντας για λίγη ώρα την κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. 

Συρία: Άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη Άλμπου Καμάλ, έπειτα από "πολιορκία" 2 εβδομάδων

Συριακά άρματα μάχης εισέβαλαν σήμερα στην πόλη Άλμπου Καμάλ, στα ανατολικά της χώρας, την οποία είχαν περικυκλώσει εδώ και δύο εβδομάδες, όπως δήλωσαν ακτιβιστές που βρίσκονται στη περιοχή.

    Αυτή η επιχείρηση του στρατού γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των επιθέσεων με στόχο την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στις περιοχές που συνορεύουν με το Ιράκ.

Γρεβενά: Δίδεται σε χρήση το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Γρεβενών το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης θα λειτουργήσει το προσεχές χρονικό διάστημα.

    Παρότι κατασκευάσθηκε πριν από χρόνια το Πάρκο δε λειτούργησε. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών παρέμβασης θα είναι έτοιμο και οι μικροί «οδηγοί» θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα σήματα κυκλοφορίας με τη χρήση 15 μικρών οχημάτων και 12 ποδηλάτων που διαθέτει ο Δήμος, ενώ σε συνεργασία με το σύλλογο μηχανικών Γρεβενών θα γίνει προσπάθεια διοργάνωσης εκπαιδευτικών μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά. 

Στα άκρα οι σχέσεις κυβέρνησης και ταξιτζήδων. Σοβαρό πρόβλημα στον τουρισμό από τις "κίτρινες" κινητοποιήσεις

 Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες ταξί, με τους τελευταίους να προχωρούν σε ενέργειες, όπως αποκλεισμοί εθνικών οδών, λιμανιών και αεροδρομίων, επιφέροντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον τουρισμό και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να "σηκώνει το γάντι" και να προχωρεί στην πιστή εφαρμογή του νόμου, σε ό,τι αφορά την παρακώλυση συγκοινωνιών, προκειμένου να προασπίσει, όπως τονίζει, το δημόσιο συμφέρον και την ομαλή διακίνηση οχημάτων και επιβατών.

Tη μείωση των φορολογικών συντελεστών θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών

Tη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, του ΦΠΑ καθώς και των φόρων των ακινήτων θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στη φορολογία που ξεκίνησε και επίσημα σήμερα. Τους άξονες των αλλαγών προδιέγραψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ο οποίος προανήγγειλε ακόμη ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους τους φορολογούμενους, έλεγχο των πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό, αλλά και των εμβασμάτων πάνω από 100.000 ευρώ. Στην ομιλία του κατά την έναρξη του διαλόγου ο Ευ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση το σύνολο των αλλαγών στη φορολογία θα έχουν ουδέτερο αποτέλεσμα στα έσοδα που σημαίνει ότι ελαφρύνσεις που θα οδηγούν σε απώλεια εσόδων θα οδηγούν σε παρεμβάσεις ισοδύναμου αποτελέσματος για την κάλυψη των απωλειών αυτών.

Κυκλοφοριακό χάος σε νέα και παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί τόσο στη νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, ύστερα από την άκαρπη μεσημβρινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

    Οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν την κατάληψη των διοδίων, αλλά και της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Στην παλαιά εθνική οδό, οι διαμαρτυρόμενοι ανοιγοκλείνουν κατά διαστήματα το ρεύμα προς Πάτρα και έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, αν και το ρεύμα προς Αθήνα έχει δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Βρετανία: Αναβλήθηκε η συζήτηση σε τοπικό δικαστήριο για την έκδοση στην Ελλάδα της πρώην ανακρίτριας Αντ. Ηλία

Αναβλήθηκε για έκτη φορά η συζήτηση που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου, για το αίτημα των ελληνικών αρχών, ως προς την έκδοση στην Ελλάδα της φυγόδικης πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία.

    Οι συνήγοροι της υπεράσπισής της ζήτησαν την αναβολή προκειμένου -όπως είπαν- να έχουν το χρόνο να συνεργαστούν με τον Έλληνα δικηγόρο της πρώην ανακρίτριας, ενώ ισχυρίστηκαν ότι ορισμένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η κα Ηλία έχουν παραγραφεί, ορισμένα από τα εντάλματα τα οποία έχουν εκδοθεί εναντίον της έχουν ήδη ανακληθεί και ορισμένα αδικήματα για τα οποία επιβαρύνεται η πρώην ανακρίτρια δεν στοιχειοθετούν στην Αγγλία αδικήματα τα οποία επιτρέπουν την έκδοσή της. Η υπεράσπιση της κας Ηλία ισχυρίστηκε επίσης ότι εάν επιστρέψει στην Ελλάδα απειλείται η ζωή της, δεδομένου ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα. 

    Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 6 Σεπτεμβρίου.

Βέροια: Μήνυση της δημάρχου για ρίψη απορριμμάτων σε ανενεργό ΧΑΔΑ

 Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε σήμερα η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, με αφορμή την παράνομη ρίψη απορριμμάτων στον ανενεργό πλέον ΧΑΔΑ στο Μετόχι.

    Συγκεκριμένα, άγνωστοι κατέστρεψαν το Σαββατοκύριακο μέρος της περίφραξης που είχε κατασκευαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και στη συνέχεια παράνομα εναπόθεσαν στο χώρο μεγάλο όγκο απορριμμάτων.

    Εκτός της υλικής ζημιάς που ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, η καταστροφή της περίφραξης καθιστά το χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όσους προτίθενται να παραβιάσουν και να προβούν στην παράνομη ρίψη σκουπιδιών.

    «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο ΧΑΔΑ της περιοχής είναι πλέον αδρανής. Οι παραβάτες να είναι βέβαιοι ότι θα τιμωρούνται αυστηρά. Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα και να προστατέψουμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών», δήλωσε η κ.Ουσουλτζόγλου.

Κέρκυρα: Δίωρος αποκλεισμός του αεροδρομίου από ιδιοκτήτες ταξί

Αποκλεισμένο για δυο ώρες παρέμεινε το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από τη 1μ.μ. έως και τις 3μ.μ., λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί.

    Η ταλαιπωρία για εκατοντάδες τουρίστες που έφτασαν με πτήσεις από το εξωτερικό, κυρίως από τη Μ. Βρετανία, ήταν μεγάλη. Με τις αποσκευές τους στα χέρια αναγκάστηκαν να περπατήσουν έως το χώρο, έξω από το αεροδρόμιο, όπου η αστυνομία είχε υποδείξει να σταθμεύσουν τα τουριστικά λεωφορεία για να τους μεταφέρουν σε διάφορες περιοχές του νησιού.

    Το απόγευμα ομάδες ιδιοκτητών ταξί θα... περιφρουρήσουν τους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για «πειρατές» ταξιτζήδες.

ΕΕ- Ειδικό καθεστώς χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι για την Ελλάδα και άλλες πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ισχύει εφεξής ένα ειδικό καθεστώς χρηματοδοτήσεων από τα κοινοτικά ταμεία βάσει του οποίου η εθνική συμμετοχή στα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα θα μπορεί πλέον να αντιστοιχεί ακόμη και στο 5% του συνόλου του έργου, έναντι 15% που ίσχυε ως σήμερα.

    Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, το μέτρο αυτό αφορά πέντε κοινοτικά ταμεία, το περιφερειακό, το κοινωνικό, το γεωργίας καθώς και το ταμείο Συνοχής και Αλιείας.

Βρετανία: Περίπου 100 παιδιά ηλικίας 5 με 7 ετών έχουν νοσηλευθεί στη χώρα με ανορεξία

Περίπου εκατό παιδιά ηλικίας 5 με 7 ετών έχουν νοσηλευθεί για νευρική ανορεξία στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών στη Βρετανία, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Συνολικά περίπου 2.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έχουν νοσηλευθεί για διατροφικές διαταραχές. Από αυτά περίπου τα 600 ήταν μικρότερα από 13 ετών, ενώ τα 98 ήταν ηλικίας 5 με 7 ετών και 99 μεταξύ 8 και 9 ετών, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσαν στη δημοσιότητα 35 βρετανικά νοσοκομεία.

    Επιπλέον, περίπου 1.500 έφηβοι μεταξύ 13 και 15 ετών έχουν νοσηλευθεί για ανορεξία.