Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κυκλοφοριακό χάος σε νέα και παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί τόσο στη νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, ύστερα από την άκαρπη μεσημβρινή συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

    Οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν την κατάληψη των διοδίων, αλλά και της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Στην παλαιά εθνική οδό, οι διαμαρτυρόμενοι ανοιγοκλείνουν κατά διαστήματα το ρεύμα προς Πάτρα και έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, αν και το ρεύμα προς Αθήνα έχει δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.



    Εξάλλου, ηρεμία επικρατεί στον αερολιμένα του Ηρακλείου, όπου νωρίτερα, ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας, ήρθη ο αποκλεισμός του από τους ιδιοκτήτες αυτοκινητιστές.

    Επίσης, η ηρεμία έχει αποκατασταθεί, τόσο στη Χαλκίδα, όσο και στη Ζάκυνθο, όπου οι ιδιοκτήτες είχαν προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι βασική θέση των ιδιοκτητών ταξί είναι η θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αντιδράσειςς τους, παρά τις προειδοποιήσεις κυβερνητικών στελεχών για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, και παρά τις δεκάδες δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί σε βάρος ιδιοκτητών ταξί, από την εισαγγελία