Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Βαρκάδα στις Πρέσπες με «ηλιακά» καραβάκια


Βαρκάδα στις Πρέσπες με καραβάκια που θα κινούνται με ηλιακή ενέργεια θα πραγματοποιούν σε ένα χρόνο οι τουρίστες της περιοχής τόσο στην ελληνική όσο και στην αλβανική πλευρά. Τα καραβάκια θα «αποθηκεύουν» ενέργεια από τον ήλιο χάρη στα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα διαθέτουν ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες για την προμήθεια δύο τέτοιων σκαφών από το Δήμο Πρεσπών και ενός ακόμη από το Δήμο Λικένα της Αλβανίας. Όλα τα παραπάνω προβλέπονται από τη διασυνοριακή συνεργασία των δύο δήμων μέσω του προγράμματος Interreg, το οποίο έχει λάβει έγκριση και αρχίζει να υλοποιείται.
«Στόχος μάλιστα των δημοτικών αρχών είναι κάποια στιγμή τα καραβάκια αυτά να μην σταματούν στα εθνικά όρια κάθε χώρας αλλά να κινούνται σε όλη την επιφάνεια των Πρεσπών, καθώς τα φυσικά οικοσυστήματα δεν έχουν σύνορα» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Πρεσπών, Γιάννης Καζόγλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι διαδικασίες και για ένα ακόμη πρόγραμμα ελληνοαλβανικής συνεργασίας που έχει λάβει έγκριση και αφορά την ανάπτυξη ενός «τουριστικού πακέτου» που θα προβάλλει κάθε δυνατότητα τουριστικής εξόρμησης στις περιοχές γύρω από τις Πρέσπες και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στον τόπο.

Ο δήμος Αθηναίων πληροφορεί και διευκολύνει τους ψηφοφόρους


Πληροφόρηση και κάθε δυνατή διευκόλυνση στους ψηφοφόρους και στους δικαστικούς αντιπροσώπους, παρέχει ο δήμος Αθηναίων, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.
      Στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr, μέσω του banner «ΕΚΛΟΓΕΣ», καθώς και στο link «Μάθε που ψηφίζεις», στην ιστοσελίδα http://www.ypes.gr/ του υπουργείου Εσωτερικών, οι εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα τους και να το εντοπίζουν από τον ηλεκτρονικό χάρτη που εμφανίζεται, για μεγαλύτερη ευκολία.
      Παράλληλα, πληροφορίες δίνονται και στα παρακάτω τηλέφωνα του υπουργείου Εσωτερικών, για την Παρασκευή, 4 Μαΐου, από 08.00 έως 20.00, το Σάββατο, από 08.00 έως 19.00, καθώς και για την Κυριακή, από τις 07.00 έως τη λήξη της ψηφοφορίας:

Στις κάλπες οι Αρμένιοι την Κυριακή για την ανάδειξη του νέου κοινοβουλίου τους


Οι Αρμένιοι καλούνται την Κυριακή στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο τους κοινοβούλιο, σε μια ψηφοφορία στην οποία αναμένεται να αναμετρηθούν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του προέδρου Σαρκισιάν και το κόμμα της "Αρμενίας της Ευημερίας" που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Οι εκλογές στην πρώην σοβιετική δημοκρατία των 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων είναι οι πρώτες που διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο μετά τις προεδρικές του 2008 που ανέδειξαν νικητή τον Σερζ Σαρκισιάν, μετά τις οποίες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και της αντιπολίτευσης προκαλώντας το θάνατο 10 ανθρώπων.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Σαρκισιάν, το οποίο σήμερα έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, έχει προβάδισμα έναντι του αντίπαλου κόμματος " Αρμενία της Ευημερίας" του οποίου ηγείται ο πολυεκατομμυριούχος και πρώην πρωταθλητής της χειροπάλης Γκάγκικ Τσαρουκιάν.
Οι αρχές υποσχέθηκαν διαφανείς εκλογές για την ανάδειξη των 131 βουλευτών.

Ολυμπιονίκης πέρασε 7 κιλά κοκαΐνης στη βαλίτσα της κόρης του


Ευρεία δημοσιότητα στη Βουλγαρία λαμβάνει το θέμα της καταδίκης Βούλγαρου Ολυμπιονίκη από δικαστήριο της Βραζιλίας.
Ο αθλητής Γαλαμπίν Μπόεφσκι, ο οποίος είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, το 2000, συνελήφθη στις 24 Οκτωβρίου του 2011 στο αεροδρόμιο της πόλης Σάο Πάολο, επειδή στις αποσκευές της ανήλικης κόρης του βρέθηκαν 7,2 κιλά κοκαΐνης.
Στη διάρκεια της δίκης, την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τα βουλγαρικά ΜΜΕ, ο Βούλγαρος αθλητής δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στις βαλίτσες, τις οποίες, όπως είπε, είχε αγοράσει επί τόπου, στο αεροδρόμιο.

Ο Βραζιλιανός συνήγορος του Βούλγαρου Ολυμπιονίκη δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βραζιλίας, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα.