Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το "χαράτσι" στη ΔΕΗ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «χαράτσι» έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου 5 στην Αθήνα, πραγματοποιεί αυτή την ώρα, ομάδα ατόμων από επιτροπές αγώνα κατοίκων, πρωτοβουλίες πολιτών και λαϊκές συνελεύσεις.
   Τα γραφεία της ΔΕΗ αυτή την ώρα συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς όμως να δέχονται το κοινό, ενώ τα συνθήματα στα πανό των συγκεντρωμένων γράφουν: «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» και «Φτάνει πια με τα χαράτσια, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό».
   Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να βγει το ΕΕΤΗΔΕ από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να μην γίνονται διακοπές ρεύματος και να επανασυνδεθεί το κομμένο ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά, με δεδομένο ότι θα γίνουν διακανονισμοί ανάλογα με τις δυνατότητες του καθένα, "ώστε να έχουν ρεύμα οι άνεργοι και οι άποροι και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ" όπως σχολιάζουν οι συγκεντρωμένοι.

   Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν: η Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια, η Ανοικτή Συνέλευση Περάματος, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης, Μουσείου, η Επιτροπή αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, η Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας, η Επιτροπή κατοίκων Πευκακίων- Περισσού, η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης, η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, η Πρωτοβουλία Ιλίου αντίστασης και αλληλεγγύης, η Αλληλεγγύη- Ανυπακοή- Ανατροπή ΑΛ.ΑΝΥ.Α., οι Επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω» και η Επιτροπή «Δεν χρωστάμε- Δεν πουλάμε- Δεν πληρώνουμε».
   Κάλεσμα απηύθυνε και η Ανοιχτή Πόλη, στο οποίο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι: όπως αναγκάστηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις να τα «μαζέψουν» με το χαράτσι, με τη μαζική άρνηση πληρωμής και τους αγώνες του κόσμου, «έτσι μπορεί να γίνει και τώρα».