Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας


Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες άρχισαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έπειτα από ανακοίνωση της διοίκησης ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων θα κλείσουν οριστικά. Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων έχουν αποκλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στα διόδια Ελευσίνας.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση των Ναυπηγείων τους πληρώνει από το 2010 με προκαταβολές έναντι. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ν. Ταβουλάρης, σε υπόμνημά του προς τον υπουργό 'Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλο και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, είχε προειδοποιήσει ότι αν δεν καταβληθούν μέχρι το τέλος του 2012 οι υποχρεώσεις της πολιτείας που ήταν προγραμματισμένες για τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα ναυπηγεία θα κλείσουν.
Την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, εξέφρασε η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, ζητάει από την κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες και να εξευρεθεί λύση που θα καθιστά βιώσιμα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και συνολικά τον Ναυπηγοεπισκευαστικό Τομέα.