Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γκούντγιονσεν: Να γράψω ιστορία με την ΑΕΚ

Τον Ισλανδό επιθετικό αποθέωσαν χθες
στο αεροδρόμιο εκατοντάδες φίλοι της ΑΕΚ.

Την επιθυμία του να γίνει μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ εξέφρασε ο Έινταρ Γκούντγιονσεν στην επίσημη παρουσίασή του από την Ένωση.
Ο 32χρονος Ισλανδός επιθετικός πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους». Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του, παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου στα Σπάτα.

Στην σχετική εκδήλωση τον πρώτο λόγο είχε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος καλωσόρισε «έναν παίκτη με τεράστια καριέρα», τον οποίο επίσης χαρακτήρισε ως «μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της ιστορίας του συλλόγου».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Γκούντγιονσεν, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ΑΕΚ και αργότερα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε αναλυτικότερα στο ποια είναι τα συναισθήματα του, γιατί επέλεξε την Ένωση και ποιοι είναι οι στόχοι του.
«Ενθουσιάστηκα με τον κόσμο. Ποτέ δεν δίνω υποσχέσεις, που δεν μπορώ να κρατήσω, αυτό που υπόσχομαι, είναι ότι θα φορέσω με περηφάνια τη φανέλα της ΑΕΚ και θα κάνω τα πάντα γι' αυτήν», τόνισε, πριν προσθέσει:
«Η ΑΕΚ είναι μια νέα πρόκληση, επιτυχημένη εμπειρία. Το άγνωστο που υπάρχει μπροστά μου, είναι μια πρόκληση και θέλω να κατακτήσω τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα».
Για το αν μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, σχολίασε: «Θα κάνουμε το παν. Όπως είπα θέλω να γίνω μέρος της Ιστορίας του συλλόγου. Κάθε αλλαγή πρέπει να αντιμετωπίζεται με πάθος. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μια επιτυχία για την ΑΕΚ και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια»
Αναφορικά με το πότε θα είναι έτοιμος να προσφέρει αγωνιστικά στην ομάδα, είπε: «Θα ρυθμίσω κάποιες λεπτομέρειες και θα μεταβώ σύντομα στη Σλοβενία. Εκεί θα προσπαθήσω να καλύψω το όποιο χαμένο έδαφος και να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση. Θα είμαι έτοιμος για τις επίσημες υποχρεώσεις μας».
Τέλος, επέμεινε πως θα δώσει τις απαντήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε όποιους τον αμφισβητούν.
«Όποιοι ισχυρίζονται ότι δεν είμαι σε καλή κατάσταση, την απάντηση θα την πάρουν μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει νόημα να απαντώ εδώ. Θα απαντήσω με την απόδοσή μου».