Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σε εξέλιξη επιχείρηση ρυμούλησης του πυροσβεστικού αεροσκάφους, το οποίο απώλεσε τον πλωτήρα του, στην ακτή της λίμνης των Ιωαννίνων

   Πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215, το οποίο συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, απώλεσε το δεξιό πλωτήρα του, κατά τη φάση υδροληψίας από τη λίμνη των Ιωαννίνων, στις 15:15.

    Το αεροσκάφος σταθεροποιήθηκε στην επιφάνεια της λίμνης από το διμελές πλήρωμα του, το οποίο είναι καλά στην υγεία του. Στην περιοχή έχουν φθάσει οι δύτες της Αεροπορίας, για να ξεκινήσει η επιχείρηση ρυμούλκησής του στην ξηρά. Όπως ανακοινώθηκε, αρμόδια επιτροπή θα διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος.

Χρηματιστήριο - Κλείσιμο - O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.184,35 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,29%

   Στάση αναμονής ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής τήρησαν οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κλείνει με ήπια πτώση, σε αντίθεση με το ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.

    Η αγορά κινήθηκε με συνεχείς εναλλαγές προσήμων, με τον όγκο των συναλλαγών να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών, μετά τη χθεσινή άνοδο, επανήλθε σε πτωτική τροχιά και έκλεισε στις 1.184,35 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,29%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51,643 εκατ. ευρώ.

Ερώτηση στη Βουλή για τους ελέγχους ντόπινγκ κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας, Σάββας Εμινίδη

    Ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, με αφορμή «την ανυπαρξία ελέγχων ντόπινγκ λόγω οφειλών διαφόρων αθλητικών ομοσπονδιών στο ΕΣΚΑΝ» κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Αθλητισμού της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που έγινε την Τρίτη με θέμα το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού συμμετείχαν και τρεις πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδών, του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, της Πάλης Κώστας Θάνος και της Αντισφαίρισης Σπύρος Ζανιάς.

    Ο κ Εμινίδης διατυπώνει στην Ερώτηση που κατέθεσε τις απόψεις του, σύμφωνα με τις οποίες «επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) έφτασε στον έσχατο βαθμό διάλυσης», ενώ «σήμερα η κατάσταση εμφανίζεται επίσης πάρα πολύ δύσκολη καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι αντιντόπινγκ κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ καθώς, εκτός των άλλων, οι δειγματολήπτες του ΕΣΚΑΝ είναι απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό». 

Αντιδρούν οι οδοντίατροι στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους

   Τις πρώτες αντιδράσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους διατύπωσαν σήμερα οι οδοντίατροι, οι οποίοι θα πρέπει, από τις αρχές Οκτωβρίου, μαζί με τους γιατρούς, να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα στον επαγγελματικό τους χώρο.

    Όπως ανακοίνωσαν σήμερα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αν τελικώς «το Υπουργείο Υγείας επιτρέψει σε επιχειρηματικά συμφέροντα να "αλώσουν" το επάγγελμα τους και συνεχίσει να μην τους εντάσσει στον ΕΟΠΠΥ, στον οποίο εντάσσονται οι κλάδοι υγείας των μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων». Η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απ' όπου έχει δοθεί διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να ολοκληρωθεί η κατάθεση απόψεων και προτάσεων.

Ιταλία: Δέκα χρόνια από το G8 της Γένοβας· εκτενείς αναφορές του ιταλικού Τύπου στα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου 2001.

   Ο ιταλικός Τύπος κάνει σήμερα εκτενείς αναφορές στην επέτειο των δέκα ετών από την διάσκεψη του G8 της Γένοβας.

    Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο ευρύ κίνημα "No Global", κατά της παγκοσμιοποίησης, στις συγκρούσεις και στις διαδηλώσεις στους δρόμους και πλατείες της ιταλικής πόλης, καθώς και στην δολοφονία του 23χρονου διαδηλωτή Κάρλο Τζουλιάνι, από τον εικοσάχρονο καραμπινιέρο Μάριο Πλακανίκα.

Ζάκυνθος: Καθημερινό φαινόμενο οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων - Ανακοίνωση του δημάρχου για την παραβατικότητα και εγκληματικότητα στο νησί

   Πονοκέφαλος για την Αστυνομία της Ζακύνθου έχουν γίνει οι ομάδες των κακοποιών που καθημερινά ληστεύουν ηλικιωμένους στα χωριά του νησιού. Χθες το βράδυ, στους Αμπελοκήπους Ζακύνθου, τρεις άγνωστοι μπήκαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους σε σπίτι που διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή.

    Οι τρεις άγνωστοι δράστες έφυγαν ανενόχλητοι ενώ αναζητούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.

Κρίσιμη συνάντηση της ΠΝΟ, αύριο Πέμπτη, με τον αν. υπουργό Ανάπτυξης, Χ. Παμπούκη. Επιστολή του υπουργού στην Ομοσπονδία

Κρίσιμη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν, ή όχι, σε απεργιακές κινητοποιήσεις, θα έχουν αύριο στις 16.00 στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, ο κ. Παμπούκης απέστειλε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, επιστολή στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με την οποία καλεί τα μέλη της σε διάλογο, προκειμένου όπως τονίζει να "συζητηθούν θέματα ενδιαφέροντος των Ελλήνων ναυτικών που προκύπτουν στο πλαίσιο των μέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής εξαιτίας της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας". 

Άδειες, λόγω καύσωνα, δίνονται σε δημοσίους υπαλλήλους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης

   Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν να αποχωρούν από την εργασία τους, όταν υπάρχουν συνθήκες καύσωνα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια.

    Με αφορμή τον καύσωνα που επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανακοίνωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, θα μπορούν να αποχωρούν από την υπηρεσία τους, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, με προφορική εντολή του προϊσταμένου τους, αν οι υπηρεσίες τους δεν διαθέτουν κλιματισμό ή αυτός δεν λειτουργεί.

    Η εγκύκλιος αφορά άτομα με χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά νοσήματα, καρκινοπαθείς, που κάνουν θεραπεία, άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα και εγκύους.