Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Κρίσιμη συνάντηση της ΠΝΟ, αύριο Πέμπτη, με τον αν. υπουργό Ανάπτυξης, Χ. Παμπούκη. Επιστολή του υπουργού στην Ομοσπονδία

Κρίσιμη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, από την οποία θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν, ή όχι, σε απεργιακές κινητοποιήσεις, θα έχουν αύριο στις 16.00 στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά, ο κ. Παμπούκης απέστειλε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, επιστολή στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με την οποία καλεί τα μέλη της σε διάλογο, προκειμένου όπως τονίζει να "συζητηθούν θέματα ενδιαφέροντος των Ελλήνων ναυτικών που προκύπτουν στο πλαίσιο των μέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής εξαιτίας της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας". 


    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ζητεί την κατάργηση του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου, που προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης του ΝΑΤ, κάτι που επηρεάζει τις συντάξεις, έχει ζητήσει απάντηση από τον υπουργό, αλλιώς θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Η ΠΝΟ θεωρεί ότι μέσω του άρθρου 44 του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο καταργούνται όλες οι αναπροσαρμογές και οι αυξήσεις των συντάξεων του ΝΑΤ, ενώ παράλληλα επέρχεται περαιτέρω μείωση των συντάξεων των απόμαχων ναυτεργατών.

    Προχθές, Δευτέρα, εκπρόσωποι της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας που συναντήθηκαν με τα μέλη της ΠΝΟ απηύθυναν έκκληση να μη γίνει απεργία τη συγκεκριμένη περιόδο, καθώς θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον ακτοπλοϊκό κλάδο, καθώς και τις οικονομίες των νησιών. Οι ακτοπλόοι χαρακτήρισαν δίκαια τα αιτήματα των ναυτεργατών για τις συντάξεις και τους κάλεσαν αν υπάρχει η δυνατότητα οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης να μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μεθαύριο, Παρασκευή, κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΠΝΟ, προκειμένου να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει μετά και την αυριανή συνάντηση με τον κ. Παμπούκη.