Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ελεύθερος αφέθηκε ο Γ. Κουρής, αναμένεται να δικαστεί στις 30 Απριλίου


Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο εκδότης Γιώργος Κουρής, ο οποίος μετά τη σύλληψή του σήμερα το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος. Πρόκειται να δικαστεί στο αυτόφωρο στις 30 Απριλίου, κατηγορούμενος για χρέη προς το δημόσιο.
Η σύλληψή του έγινε μετά τη διαβίβαση δικογραφίας από την εισαγγελία της Αθήνας, στην οποία οδηγήθηκε για να του ασκηθεί ποινική δίωξη.
Ο κ. Κουρής, φθάνοντας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στράφηκε προς τους δημοσιογράφους σήκωσε ψηλά τα χέρια επιδεικνύοντας τις χειροπέδες και φώναξε: «Φοράνε χειροπέδες σε αυτούς που δημιουργούν».
Σύμφωνα με δήλωσή του σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, προσήχθη για 300 χιλιάδες ευρώ, ποσό για το οποίο -όπως είπε -έχει προχωρήσει σε ρύθμιση στις 30 Μαρτίου. Η εντολή της προσαγωγής του κ. Κουρή δόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Γιατί το Google είναι τόσο γρήγορο; [βίντεο]


Το πώς μπορεί η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης να μας εμφανίζει από χιλιάδες μέχρι και εκατομμύρια αποτελέσματα μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου, είναι κάπως δύσκολο να το κατανοήσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Προκειμένου ο απλός χρήστης του διαδικτύου να αντιληφθεί και να προσπαθήσει αν κατανοήσει την λειτουργία της Google, η εταιρεία έβγαλε στην δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο Ματ Κατς εξηγεί ακριβώς πώς λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης.

Δείτε το βίντεο

Η κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών


Χαμηλότερα από τα επίπεδα των 700 μονάδων υποχώρησε η χρηματιστηριακή αγορά , καταγράφοντας χαμηλά τριών μηνών, εν μέσω υποτονικής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 697,82 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,35 μονάδων ή σε ποσοστό 0,62 %.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 22,678 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 268,00 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 0,65%, ενώ ο δείκτης FTSE/ASE 40 έκλεισε στις 676,68 μονάδες με πτώση σε ποσοστό 1,16%. Ο δείκτης FTSE/ASE SMALLCAP 80 έκλεισε στις 161,48 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 1,67%.

«Πού πας ρε φίλε τέτοια εποχή;»

Συνέντευξη του Κυριάκου Μαντούβαλου στον Νίκο Μποζιονέλο και στο soccerplus.gr



Ο Κυριάκος Μαντούβαλος είναι συνάδελφος (αθλητικογράφος) και φίλος. Ομολογώ ότι δεν περίμενα ποτέ από μια 29χρονη προσωπικότητα να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές και εξεπλάγην όταν διάβασα το όνομα στις λίστες των υποψηφίων της Β’ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ. «Πού πας ρε φίλε τέτοια εποχή;» ήταν η απορία. Αυτό και άλλα ερωτήματα του θέσαμε και μας απάντησε, στον πληθυντικό όπως ορίζει το… συνεντευξιακό savoir vivre!

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες από έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα σήμερα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Λαχόρης, στο ανατολικό Πακιστάν, όπως ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.
"Επρόκειτο για βόμβα. Δύο άτομα σκοτώθηκαν", είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αμπντούλ Ραζάκ Σεμά, κάνοντας λόγο για δέκα τραυματίες.
Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος των διασωστών, ο Κιριμάτ Άλι, είπε ότι στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 25 άτομα.
Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση διακρίνεται η αίθουσα αναμονής του σταθμού με τα παράθυρα σπασμένα από την έκρηξη και τα έπιπλα αναποδογυρισμένα από το ωστικό κύμα.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ - Δήλωση Σαμαρά




ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


1. Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα
Αρεοπαγίτης
Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα.
Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είναι ένα αγωνιστικό και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο και απαρτίζεται από ανθρώπους που εκπροσωπούν την δημιουργική και αισιόδοξη Ελλάδα, αλλά και την Ελλάδα που πατά στο έδαφος της πραγματικότητας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας πριν από λίγο στην Ιπποκράτους το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος.

Χρειαζόμαστε έναν τόνο αισιοδοξίας και μια τελική προσπάθεια και εφόσον κάνουμε την προσπάθεια όλοι οι Έλληνες θα πετύχουμε, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Η σύνθεση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Συνδικαλιστές στον κλάδο Μετάλλου καλούν σε ψήφο στο ΚΚΕ


Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη απευθύνουν 26 εκλεγμένοι συνδικαλιστές στον κλάδο του μετάλλου. Απευθυνόμενοι στους μεταλλεργάτες οι συνδικαλιστές σημειώνουν:
«Συνάδελφε μεταλλεργάτη-τρια,
Ολους εμάς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ μάς γνωρίζεις. Δεν υπήρξε θετική κατάχτηση στον κλάδο μας τις προηγούμενες δεκαετίες που να κερδήθηκε χωρίς και τη δική μας αποφασιστική δράση και συμμετοχή. Δεν υπήρξε αρνητική εξέλιξη που να μην την πολεμήσαμε, να μη μας βρήκε απέναντι. Δεν υπήρξε απόφαση, συμφωνία, νόμος που να μην αντιδράσαμε μέσα και έξω από τα εργοστάσια με απεργίες, συλλαλητήρια κ.ά. Είτε ενταγμένοι στις γραμμές του ΚΚΕ, είτε φίλοι και υποστηριχτές του, δράσαμε με τις θέσεις και τις κατευθύνσεις του. Αυτό ήταν το όπλο και η δύναμή μας.

Η Τιμοσένκο άρχισε απεργία πείνας στη φυλακή


Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε απεργία πείνας στη φυλακή για να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκισή της και για την "πολιτική καταπίεση" στη χώρα, δήλωσε ο δικηγόρος της Σεργκέι Βλασένκο.
"Άρχισε απεργία πείνας την Παρασκευή 20 Απριλίου", δήλωσε ο Βλασένκο αφού επισκέφθηκε την πελάτισσά του στη φυλακή του Χαρκίβ (ανατολική Ουκρανία) όπου εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών, στην οποία καταδικάσθηκε τον Οκτώβριο για κατάχρηση εξουσίας. Μια νέα δίκη εναντίον της για φορολογική απάτη που κατηγορείται ότι διέπραξε στη δεκαετία του 1990 άρχισε την περασμένη Πέμπτη. Η Τιμοσένκο, ηγέτις της "Πορτοκαλί Επανάστασης" της Ουκρανίας το 2004, έχει δηλώσει πως είναι θύμα μιας πολιτικής βεντέτας εκ μέρους του προέδρου της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
"Είναι μια απεργία πείνας επ' αόριστον, ζητάει να σταματήσει η πολιτική καταπίεση στη χώρα", συνέχισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι η υγεία της Τιμοσένκο είναι κακή, δεν μπορεί να σταθεί όρθια και οι αξιωματούχοι της φυλακής επιδεινώνουν τα πράγματα διότι δεν της επιτρέπουν να υποβληθεί στην κατάλληλη ιατρική θεραπεία έξω από τη χώρα.

Υλικό παιδικής πορνογραφίας σε υπολογιστή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών


Δικογραφία σε βάρος αγνώστου, για επίσκεψη σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία μέσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε τελικά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έκανε έφοδο χτες το απόγευμα, μετά από καταγγελία, για την ανεύρεση κακόβουλου λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του Τμήματος Ποινικού Μητρώου.
Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία, η έρευνα έγινε μετά από πληροφορίες και εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ελένης Ράικου, παρουσία εισαγγελέα. Κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε μπλοκάρει από κακόβουλο λογισμικό, λόγω επίσκεψης σε σελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το ατύχημα στο Μενίδι


Για «επαφή στους προσκρουστήρες δύο οχημάτων», στο ένα εκ των οποίων επέβαιναν εργαζόμενοι της εταιρείας, που εκτελούσαν έργα στον συρμό, και ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων, κάνει λόγο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την πρωινή είδηση περί σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στον σταθμό Αχαρνών.
Η εταιρεία αναφέρει ότι οι σχετικές πληροφορίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική




Διαβάστε την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία χρυσού.

Αυξημένο το κόστος του οικογενειακού καλαθιού


Αυξάνεται συνεχώς το κόστος του οικογενειακού καλαθιού, όπως προκύπτει από έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2332,25 ευρώ, το Μάρτιο του 2012, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, που κόστιζε 2293,83 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 2%, που μεταφράζεται σε 38,42 ευρώ.
Αναλυτικότερα, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό δαπάνησε για διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, το Μάρτιο του 2012, 365,05 ευρώ, σε σχέση με τα 356,58 ευρώ, το Μάρτιο του 2011.

Δηλώσεις Βενιζέλου για την αγροτική πολιτική




Διαβάστε τις προγραμματικές δηλώσεις Βενιζέλου για την αγροτική πολιτική.

Σύλληψη Γιώργου Κουρή για χρέη προς το Δημόσιο


Στη σύλληψη του εκδότη Γιώργου Κουρή για χρέη προς το Δημόσιο προχώρησαν τελικά οι αρχές. Κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Παλαιού Ψυχικού, και αναμένεται να προσαχθεί στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με δήλωσή του σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, προσήχθη για 300 χιλιάδες ευρώ, ποσό για το οποίο -όπως είπε -έχει προχωρήσει σε ρύθμιση στις 30 Μαρτίου.

Αναμένεται η μεταγωγή του κ. Κουρή στα δικαστήρια των Ευελπίδων, ενώ εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία της Αθήνας.

Ο εκδότης προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.