Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνδικαλιστές στον κλάδο Μετάλλου καλούν σε ψήφο στο ΚΚΕ


Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη απευθύνουν 26 εκλεγμένοι συνδικαλιστές στον κλάδο του μετάλλου. Απευθυνόμενοι στους μεταλλεργάτες οι συνδικαλιστές σημειώνουν:
«Συνάδελφε μεταλλεργάτη-τρια,
Ολους εμάς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ μάς γνωρίζεις. Δεν υπήρξε θετική κατάχτηση στον κλάδο μας τις προηγούμενες δεκαετίες που να κερδήθηκε χωρίς και τη δική μας αποφασιστική δράση και συμμετοχή. Δεν υπήρξε αρνητική εξέλιξη που να μην την πολεμήσαμε, να μη μας βρήκε απέναντι. Δεν υπήρξε απόφαση, συμφωνία, νόμος που να μην αντιδράσαμε μέσα και έξω από τα εργοστάσια με απεργίες, συλλαλητήρια κ.ά. Είτε ενταγμένοι στις γραμμές του ΚΚΕ, είτε φίλοι και υποστηριχτές του, δράσαμε με τις θέσεις και τις κατευθύνσεις του. Αυτό ήταν το όπλο και η δύναμή μας.

Ηταν το ΚΚΕ που έγκαιρα σε προειδοποίησε, τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των αγώνων και στην πράξη υπήρξε ο πιο πολύτιμος σύμμαχος στους αγώνες του κλάδου μας και όλης της εργατικής τάξης. Αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να σε κοιτάμε στα μάτια καθαρά και να σου ζητάμε στις προσεχείς εκλογές να ψηφίσεις ΚΚΕ.
Συνάδελφε μεταλλεργάτη-τρια,
Τώρα γνωρίζεις, έχεις πείρα. Ξέρεις ότι οι αρνητικές εξελίξεις σε κάθε εργοστάσιο και συνολικά στον κλάδο είναι αποτέλεσμα των επιλογών του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Τώρα από την ίδια σου την πείρα ξέρεις ότι αλλιώς θα ήταν τα πράγματα αν ήταν άλλοι οι συσχετισμοί στα εργοστάσια, στον κλάδο συνολικά. Το παράδειγμα των εργαζομένων της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", όπου ο ηρωικός τους αγώνας κρατάει πάνω από 5 μήνες, είναι χαρακτηριστικό. Αυτός ο αγώνας, που έχει συγκινήσει όλη την εργατική τάξη, δείχνει το δρόμο της τιμής, της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας. Αυτός ο αγώνας που διδάσκει πολλά για όλους μας δεν στηρίζεται, αλλά υπονομεύεται και επηρεάζεται αρνητικά από τους συσχετισμούς στα μεγάλα εργοστάσια μετάλλου και την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ. Δείχνει ποιες δυνάμεις υπονομεύουν τους δίκαιους αγώνες και στρατεύονται με την εργοδοσία και τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει για να υπάρξει μέλλον για τους εργάτες.
Γι' αυτό η επόμενη μέρα έχει ανάγκη από όσο γίνεται πιο ισχυρό ΚΚΕ. Γιατί μπορούμε να αντεπιτεθούμε και να νικήσουμε. Ξέρεις ότι χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.
Το ΚΚΕ έχει και την πείρα και την ικανότητα να μετατρέπει τη δύναμη και τη θέλησή σου σε οργάνωση και δράση, να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις επιθέσεις της εργοδοσίας, των κυβερνήσεων, τις απειλές και τις προβοκάτσιες. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει ότι τα εργαλεία που εσύ δουλεύεις και παράγεις τα εργοστάσια, πρέπει και μπορούν να γίνουν λαϊκή περιουσία και να δουλεύουν για να καλύπτουν αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες.
Η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη του κλάδου του μετάλλου, που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή μιας λαϊκής οικονομίας προς όφελος του λαού. Αυτές οι δυνατότητες είτε αξιοποιούνται για να πλουτίζουν μια χούφτα καπιταλιστές, είτε δεν αξιοποιούνται και υπονομεύονται για να πλουτίζουν και πάλι μια χούφτα μεγαλέμποροι, τα μονοπώλια. Η Ζώνη Περάματος, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Σύρου, Χαλκίδας, τα εργοστάσια των ΕΑΣ (ΠΥΡΚΑΛ, ΕΒΟ), της ΕΛΒΟ, που συρρικνώνονται, κλείνουν, άλλα, όπως η ΛΑΡΚΟ, πουλιούνται, την ίδια ώρα που αυξάνουν οι λαϊκές ανάγκες και καλύπτονται (όσες καλύπτονται) με εισαγωγές. Το "Αλουμίνιο της Ελλάδας", η "Ελληνική Χαλυβουργία", η "Χαλυβουργική" και δεκάδες ακόμα εργοστάσια λειτουργούν αποκλειστικά για το κέρδος των ιδιοκτητών τους, ενώ στα χέρια των εργατών θα κάλυπταν ζωτικές λαϊκές ανάγκες και οι εργαζόμενοι σε αυτά θα απολάμβαναν δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.
Ξέρεις ότι τα προβλήματα δεν τα γέννησε το μνημόνιο ούτε αυτό έφερε την επίθεση στις κατακτήσεις μας. Το μνημόνιο το έφεραν οι ανάγκες και απαιτήσεις των εργοδοτών και οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ.
Ξέρεις πως αντίπαλός σου δεν είναι μόνο η Μέρκελ ή ο Σαρκοζί, δεν είναι μόνο η Ευρωπαϊκή Ενωση, που ακόμα και τώρα όλοι οι ευρωλάγνοι και ανάμεσά τους και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την παρουσιάζουν σαν μονόδρομο και σαν παραστρατημένη μωρά παρθένα που μπορεί να βρει το δρόμο της.
Αντίπαλός σου, το ξέρεις, είναι πριν από όλα τα ντόπια θεριά. Οι μεγάλοι καπιταλιστές που κλείνουν εργοστάσια, απολύουν, μειώνουν μισθούς, απειλούν, εκβιάζουν αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισε και ψηφίζει το πολιτικό τους προσωπικό στη Βουλή και πλουτίζουν από εσένα, ενώ εσύ όλο και φτωχαίνεις.
Δώσε αποφασιστικό χτύπημα και αποδυνάμωσε αυτούς που λεηλατούν τη ζωή σου, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών σου. Τρομοκράτησε τους τρομοκράτες που σε εκβιάζουν και σε τρομοκρατούν. Χτύπα τους εκεί που τους πονάει.
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ - ΔΩΣΕ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ».
Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν:
Παπαβασιλείου Παντελής, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Θριασίου «Η ΜΑΣΙΝΑ» - ΔΣ Σωματείου Ναυπηγείων Ελευσίνας - γγ ΠΟΕΜ. Κούτρας Θοδωρής, ΔΣ Σωματείου Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η ΤΡΙΑΙΝΑ» - αντιπρόεδρος ΠΟΕΜ - ΕΕ ΠΑΜΕ. Κοτρώνης Θανάσης, ΔΣ Σωματείου ΕΑΣ Υμηττού - ΕΕ ΠΟΕΜ. Πουλικόγιαννης Σωτήρης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά - ΕΕ ΠΟΕΜ. Κατσούλας Ηλίας, γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας - ΔΣ ΠΟΕΜ. Στεργίου Κώστας, γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας - ΔΣ ΠΟΕΜ. Ζαρουτιάδης Κυριάκος, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας - ΔΣ ΠΟΕΜ. Ηλιού Κώστας, ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας - ΔΣ ΠΟΕΜ. Μυτηλινιού Κώστας, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» - ΔΣ ΕΚ Αθήνας. Πολίτης Παναγιώτης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας - ΔΣ ΕΚ Λαμίας. Ρούσας Γιώργος, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ». Ζεμπελτζής Χρυσόστομος, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Λάρισας. Θαλασσινός Γιάννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας - ΔΣ ΕΚ Χαλκίδας. Σιφωνιός Γιώργος, πρόεδρος Σωματείου «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Λαζάρου Γιώργος, γγ Σωματείου «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Κονδύλης Γιάννης, ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας - Διεθνής Μετάλλου (ΤΟΙ) ΠΣΟ. Καρακάσης Μιχάλης, ΔΣ Σωματείου ΦΟΥΛΓΚΟΡ - ΔΣ ΕΚ Κορίνθου. Παπαστεφανόπουλος Θανάσης, πρόεδρος Σωματείου ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ. Αντωνίου Ακης, γγ Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Παναγιωτόπουλος Θανάσης, πρόεδρος Σωματείου Ηλεκτρολόγων πλοίων. Δεληγιάννης Γιάννης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών. Ζυγογιάννης Χρήστος, ΔΣ Σωματείου ΕΑΒ. Δουλόπουλος Ακης, ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου Θριασίου «Η ΜΑΣΙΝΑ» - ΔΣ ΕΚ Ελευσίνας. Ζορμπάς Δημήτρης, γραμματ. Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Τσιόγκας Κυριάκος, ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» - Εργοστασιακής Επιτροπής στο εργοστάσιο ΜΑΛΤΕΖΟΣ. Μπίνος Βασίλης, πρόεδρος του σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.