Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, δεν υπάρχει καμία εκεχειρία, μην ακούτε την προπαγάνδα.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, δεν υπάρχει καμία εκεχειρία και η Sibilla καλεί τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Ισραήλ να πάψει να αναμεταδίδει τις ανακοινώσεις του στρατού κατοχής και να μπει στη Γάζα να κάνει αληθινό ρεπορτάζ!

Χτύπησαν τους παλαιστίνιους που υποδέχονταν την ελληνική αποστολή στη Γάζα, λίγο πριν συναντηθούν μαζί της !

Μέσα από δρόμους μόλις βομβαρδισμένους με οβίδες τανκς και βόμβες αεροπλάνων, η ελληνική αποστολή έφθασε στην πόλη Χαν Γιουνάν της Παλαιστίνης.
Αυτό μας πληροφορεί η συνάδελφος Sibilla που μετέχει στην αποστολή, η οποία μπήκε αργά το απόγευμα στη Λωρίδα της Γάζας.
Το αυτοκίνητο που θα τους παραλάμβανε δέχτηκε επίθεση λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν φτάσει στο σημείο συνάντησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί συγγενής του προέδρου της Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας που μετέχει στην αποστολή.
Αυτός ήταν και ο πρώτος τραυματίας που βοήθησε η ιατρική ομάδα, η οποία τώρα (21.45΄) με επικεφαλής τον ορθοπεδικό χειρουργό Γιώργο Κίρκο πηγαίνει στο χωριό ΑΛ ΚΑΡΑ για περίθαλψη τραυματιών.
Στο Χαν Γιουνάν οι κάτοικοι τους υποδέχτηκαν με συγκίνηση και συνθήματα «ευχαριστούμε τους Έλληνες».
Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι τα παιδιά έχουν εξοικειωθεί με το θόρυβο των αεροπλάνων και τις εκρήξεις των βομβών και δε δείχνουν να φοβούνται καθόλου !
Στην αποστολή μετέχουν, εκτός από τη Sibilla και το γιατρό Γ. Κίρκο (πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ) μέλη της ελληνικής οργάνωσης ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, συνδικαλιστές και δημοσιογράφοι.