Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα 2011/2012: Η πρώτη αγωνιστική

Η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα 2011/2012, μετά από τη σημερινή κλήρωση:

  

    Πανιώνιος-Εργοτέλης

    Παναιτωλικός-Αστέρας Τρ.

    ΠΑΟΚ-Ξάνθη

    Κέρκυρα-Παναθηναϊκός

    ΑΕΚ-Ομάδα Β

    ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης

    Ολυμπιακός-Ομάδα Α

    ΟΦΗ-Ατρόμητος

  

    * Προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης είναι το Σαββατοκύριακο 27/28 Αυγούστου.

    ** Οι ομάδες Α και Β θα οριστικοποιηθούν μετά την τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΟ για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων

ΗΣΑΠ: Δρομολόγια-αλλαγές

Κλειστό λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής θα παραμείνει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου από ώρα 22:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Πειραιάς - Ομόνοια.

    Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ .

    Τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη λήξη της κυκλοφορίας θα αναχωρήσουν από Πειραιά στις 21:23 και από Ομόνοια στις 21:45.

Η εκβάθυνση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, έργο προτεραιότητας για την περιφέρεια ΑΜ-Θ

Η εκβάθυνση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου να υπάρξει εφικτή λύση και ολοκλήρωση του συμβατικού έργου, απασχόλησαν το περιφερειακό συμβούλιο Αν. Μακεδονίας και Θράκης που συνεδρίασε στην Κομοτηνή.

    Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει, ο λιμένας, ως σύγχρονος κόμβος μεταφορών και τουρισμού και καλέστηκε το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων Μεταφορών, υπηρεσία του οποία τα τελευταία χρόνια υλοποιούσε το έργο, να αναζητήσει από οποιαδήποτε πηγή, πόρους προκειμένου όχι μόνο να ολοκληρωθεί η εργολαβία όπως προβλεπόταν στη σχετική σύμβαση, αλλά και να ολοκληρωθούν τα συνοδευτικά έργα.

Ιταλία και Ισπανία δεν θα καταφύγουν στον EFSF, δήλωσε ο Ολι Ρεν. Υποσχέθηκε ότι συγκεκριμένα μέτρα θα είναι έτοιμα στις αρχές Σεπτεμβρίου 05/08/2011

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα Όλι Ρεν εκτίμησε σήμερα ότι η Ιταλία και η Ισπανία δεν πρόκειται να ζητήσουν να υπαχθούν στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό δανεισμού, επισημαίνοντας ότι τα "βασικά" στοιχεία των οικονομιών τους δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο.

    "Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε από τις δύο χώρες πρόκειται να χρειαστεί ένα σχέδιο βοήθειας. Τα βασικά οικονομικά τους δεν το δικαιολογούν", είπε ο κ. Ρεν σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχονται οι δύο χώρες από τις χρηματαγορές.

    Ακόμα, ο κ. Ρεν, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι απαιτείται συντονισμός και συνεργασία ανάμεσα στην Ομάδα των 7 (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά οικονομιών σε διεθνές επίπεδο και την Ομάδα των 20 (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών για να επιλυθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία μπορεί να έχει παγκόσμιες συνέπειες.

Τουλάχιστον 4 νεκροί διαδηλωτές κοντά στη Δαμασκό, καθώς ξεκίνησαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα την ώρα που ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Χάμα

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε περιοχή της επαρχίας της Δαμασκού ενώ πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς ξεκίνησαν σήμερα, πρώτη Παρασκευή του Ραμαζανιού, οι διαδηλώσεις σε όλη τη Συρία, την ώρα που ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Χάμα, επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.