Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Η εκβάθυνση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, έργο προτεραιότητας για την περιφέρεια ΑΜ-Θ

Η εκβάθυνση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου να υπάρξει εφικτή λύση και ολοκλήρωση του συμβατικού έργου, απασχόλησαν το περιφερειακό συμβούλιο Αν. Μακεδονίας και Θράκης που συνεδρίασε στην Κομοτηνή.

    Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει, ο λιμένας, ως σύγχρονος κόμβος μεταφορών και τουρισμού και καλέστηκε το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων Μεταφορών, υπηρεσία του οποία τα τελευταία χρόνια υλοποιούσε το έργο, να αναζητήσει από οποιαδήποτε πηγή, πόρους προκειμένου όχι μόνο να ολοκληρωθεί η εργολαβία όπως προβλεπόταν στη σχετική σύμβαση, αλλά και να ολοκληρωθούν τα συνοδευτικά έργα.



    Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης, η περιφέρεια αναλαμβάνει να προχωρήσει στην ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της διασύνδεσης του λιμανιού με την Εγνατία Οδό, προκειμένου, με την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Αρδάνιο - Ορμένιο, να δημιουργηθεί η ενιαία αναπτυξιακή πλατφόρμα η οποία θα καθιστά την περιοχή ελκυστικό χώρο επενδυτικών σχεδιασμών.

    Το συμβούλιο επίσης ενέκρινε ψήφισμα συμπαράστασης προς τα μέλη των σωματείων αρτοποιών της περιφέρειας ΑΜ-Θ, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, στο οποίο επισημαίνονται οι ιδιαιτερότητες της διασυνοριακής θέσης της περιοχής, καθώς και η ανάγκη στήριξης των οικογενειακής κυρίως μορφής αρτοποιητικών επιχειρήσεων.