Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Τι εχει αλλαξει;

Θυμάμαι ήμουν τότε στα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια όταν άρχισαν να ακούγονται έντονες φήμες για την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ. Αμέσως άνοιξαν τα κανάλια τα παράθυρα τους και όλοι αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το θέμα. Ξαφνικά ένα πρωί μάθαμε ότι η επίθεση ξεκίνησε. Χαμός! Κλειστή η σχολή. Καταλήψεις στα σχολεία. Απεργίες συμπαράστασης. Οργανωμένοι στο πανεπιστήμιο, σνομπάραμε τις παρατάξεις και κατεβαίναμε μαζικά με δικά μας μπλοκ σε πορείες που μοιάζανε ποτάμια. Πορείες που μέσα τους άκουγες φήμες για συμμετοχή 1 εκατομμυρίου και βάλε. Πορείες που κατέβαινες με την μαμά σου και τους γείτονες και έβρισκες φίλους και γνωστούς αριστερούς μεσαίους και δεξιούς. Από πάνω ελικόπτερα καναλιών να πετάνε και να βοηθούν στην διάδοση του μηνύματός μας. Στο εξωτερικό τα ιδία και περισσότερα. Ακόμα και στις ΗΠΑ έγινε γιγαντιαία πορεία συμπαράστασης...

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Στην πορεία συμπαράστασης στους Παλαιστινίους και διαδήλωσης αποτροπιασμού στην κτηνωδία του Ισραήλ ήταν 4-5 χιλιάδες. Αριθμός σεβαστός. Όχι αρκετός θα προσθέσω όμως. Τα κανάλια δεν βρήκαν χρόνο στα δελτία τους για το γεγονός παρά μόνο αφιέρωσαν λίγα δευτερόλεπτα για την επίθεση που δέχτηκε η εκδήλωση από τα ΜΑΤ. Ουτε ελικόπτερα ούτε τίποτα. Στα παράθυρα οι αριστεροί κατηγορούν για ανεπάρκεια όλους προς τα δεξιά. Οι μεσαίοι για υποκρισία εκατέρωθεν. Οι δεξιοί πνιγμένοι στα σκάνδαλα δεν μπορούν να βγάλουν το κεφάλι τους από την τρύπα τους και να εκφράσουν οποιαδήποτε άποψη. Οι σχολές συνεχίζουν το ανεπαρκές έργο εκπαίδευσης των νέων πνιγμένες στα δικά τους προβλήματα. Ελάχιστες οργανώσεις, συνδικαλιστικές και μη, ασχολούνται και ακόμα λιγότερες δρουν. Για τις ΗΠΑ ούτε λόγος, αφού εκεί δεν ξέρουν καν τι γίνεται στην Γάζα. Έχουν φροντίσει τα εκεί ΜΜΕ να το κρύψουν και να τους κάνουν να φάνε περισσότερα χάμπουργκερ μιας και τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα πάνε στην βοήθεια της "αμυντικής κίνησης του Ισραήλ".
Και αναρωτιέμαι. Τί έχει αλλάξει; Προφανώς δεν είναι η θρησκευτική φύση των θυμάτων. Προφανώς δεν είναι η γεωγραφική θέση της Γάζας σε σχέση με αυτή του Ιράκ. Προφανώς όχι ο επιτιθέμενος αφού δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι ουσιαστικά διοικητική περιφέρεια των ΗΠΑ στην περιοχή.
Προφανώς η αλλαγή έγινε σε δυο επίπεδα.

Το ένα είναι αυτό των συμφερόντων. Μακροπρόθεσμα βόλευε η αντίδραση της κοινής γνώμης τότε, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα. Τώρα βολεύει να θαφτεί. Να μην μιλήσει κανένας για αυτό.

Το δεύτερο επίπεδο, που είναι και το σημαντικότερο είναι το εσωτερικό μας. Κάτι έχει αλλάξει μέσα μας. Κάτι μας έχει κάνει να γυρνάμε αλλού το κεφάλι μπροστά στα σκοτωμένα παιδιά των Παλαιστινίων. Κάτι μας έχει κάνει να μην χωράμε άλλα βάσανα και καταπίεση. Λίγο η φτώχεια, λίγο οι απαιτήσεις των καιρών, λίγο τα εθνικά μας σκάνδαλα, λίγο η κάπνα από τα καμένα καταστήματα που περιορίζει το οπτικό πεδίο μας , όλοι μας εθελοτυφλούμε μπρος στην γενοκτονία που συντελείται στις μέρες μας.
Έχουμε όλοι μας ευθύνη απέναντι στον λαό αυτόν, στον οποιο πάντα στεκόμασταν δίπλα. Έχουμε ευθύνη αυτή την πιο δύσκολη στιγμή του να σταθούμε απέναντι στα συμφέροντα που επιδιώκουν την σύνθλιψή του κάτω από την στρατιωτική μπότα και το σβήσιμο της πατρίδας του από το χάρτη.
Αλλιώς μην αμφιβάλετε ότι αργα ή γρήγορα θα έρθει και η δικιά μας σειρά...

Διωξτε τους!

Η Βενεζουελα τολμησε και απελασε τον πρεσβη του Ισραηλ και ο προεδρος της Ουγκο Τσαβες χαρακτηρισε την σφαγη στην Γαζα Ολοκαυτωμα.Να παραπεμφθει στο Διεθνες Ποινικο Δικαστηριο, τονισε, ο Εχουντ Ολμερ μαζι με τον προεδρο τον ΗΠΑ.
Προτεινω να απελασουμε (τολμαμε;...) κι εμεις τους εδω εκπροσωπους του Ισραηλ μαζι με τα αλλα καθαρματα, Καραμανλη, Ντορα και ολο τον προσφατως ανασχηματισμενο σωρο απο σκατα που τους ακολουθει

Διαβαστε περισσοτερα : Venezuela expels Israeli ambassador

THE X-FACTOR


Κατεβαινοντας στην δουλεια μου σημερα με το λεωφορειο συνειδητοποιησα το εξης:
Λιγοτερο απο 3 βδομαδες πριν, την ωρα που μπηκα παλι στο λεωφορειο, παρατηρησα κολλημενα με ταινια επανω στο πλαι χαρτονια με συνθηματα του Συντονιστικου καταληψεων της Νομικης και αλλων φορεων, που διαδηλωναν τις θεσεις τους .Ενα μου εκανε εντυπωση - και το συγκρατησα μεχρι σημερα - που ελεγε "ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ TV. ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ"

Σημερα μπαινοντας στο ιδιο λεωφορειο παρατηρησα αυτη την φορα ...κωλημενο στην ιδια θεση τον Μουρατιδη και αλλους τηλεοπτικους φλωρους και Κατινες να με κοιταζουν με νοημα διπλα απο την δικια τους δηλωση "ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ X-FACTOR ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"...
Τι εχει αλλαξει σε αυτες τις 3 βδομαδες; Τι κερδισαν οι διαμαρτυρωμενοι και σταματησαν να διαμαρτυρονται;Ακομα νεκρος δεν ειναι ο Γρηγοροπουλος; Ακομα παρα λιγο νεκρος δεν ειναι ο Ματζουνης;Ακομα σκατα δεν εχουμε μεσα στην τσεπη μας; Ακομα δεν μας πατανε το κεφαλι μεχρι να μας το λιωσουν στις δουλειες μας και την κοινωνια μας;
Πολυ ευκολα ξεχναει ο κοσμος τα προβληματα του και την απογνωση του ακομα και την εξεγερση του. Ποιος ειναι αυτος ο X-FACTOR που μας επηρεαζει στις ζωες μας και μας κανει να ξανασκυβουμε το κεφαλι και ποιο ειναι αυτο το αγνωστο χερι που μας τον επιβαλλει;

Ανελπιστη μεγαλοψυχια του Ισραηλ

Μεσα στην τρελα του πολεμου η συλλογικη μνημη του λαου του Ισραηλ αποδειχθηκε ισχυροτερη και επικρατησε της παραφροσυνης. Θυμηθηκαν ποιο ηταν το μεγαλυτερο προβλημα τους οταν τους σκοτωνε συνεχομενα χωρις διαλειμμα το ινδαλμα τους ο Χιλτερ.
Δεν ειχαν χρονο να φανε και να εφοδιαστουν με τα απαραιτητα πριν πεθανουν.
Γι'αυτο σε μια κινηση μεγαλοψυχιας και ανωτεροτητας το Ισραηλ εδωσε την ευκαιρια στους Παλαιστινιους να πεθαινουν χορτατοι αφου θα κανει διαλειμμα στην σφαγη για 3 ωρες καθε μεσημερι. Χαρουμενοι οι Παλαιστινιοι ευγνωμονουν το Ισραηλ για την μεγαλη ευκαιρια που τους δινει.Η ανθρωπιστικη βοηθεια θα φτανει πιο ευκολα ωστε οι βομβες θα συναντουν υγειη και θρεμμενα σωματα να διαμελιζουν.Επισης ως bonus οι Παλαιστινιοι θα μπορουν να θαβουν τους νεκρους τους ωστε να μην κινδυνευουν απο μολυσματικες ασθενειες και χανουν την ευκαιρια να ανατιναχτουν, κατι που ο δυστυχης λαος του Ισραηλ δεν ειχε την ευτυχια να χαρει αφου ο Χιτλερ εκαιγε τους νεκρους.(Μαλακα Χιτλερ...)
Βεβαια υπαρχουν και αχαριστοι Παλαιστινιοι και αλλης εθνικοτητας ανοητοι, που παρα την μεγαλειωδη αυτη κινηση συνεχιζουν να διαδηλωνουν και να διαμαρτυρονται για την , οπως την λενε, γενοκτονια και υποτιθεμενη εθνοκαθαρση.Ντροπη τους...

Διαβαστε περισσοτερα : Παύση βομβαρδισμών στη Γάζα για τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας