Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Η κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών


Εικόνα συναλλακτικής απαξίωσης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με την αξία των συναλλαγών να συρρικνώνεται κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, παρά την αρχική άνοδο που έφθασε μέχρι και το 1,49%, τελικά έκλεισε στις 696,66 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,36 μονάδων, ή σε ποσοστό 0,20%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στα 16,660 εκατ. ευρώ.

Σε αδιέξοδο η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών για τα ντιμπέιτ


Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Επικρατείας Παντελή Καψή, για το θέμα των ντιμπέιτ, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, ούτε στα στοιχειώδη, ρίχνοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων το ένα κόμμα στο άλλο.

Από την πλευρά τους, τα λοιπά κόμματα κατηγόρησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Όπως δήλωσε ο Τάσος Γιαννίτσης μετά τη συνεδρίαση, για τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων έληξε και είναι, πλέον, ευθύνη των κομμάτων να συμφωνήσουν για τα ντιμπέιτ.

Αυξημένες οι ελαστικές μορφές εργασίας και οι ατομικές συμβάσεις με μειωμένες αμοιβές


Με ελαστικές μορφές εργασίας γίνονται πλέον οι μισές από τις νέες προσλήψεις, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία τριμήνου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, αντιστοιχεί πλέον στο 50,1% του συνόλου των συμβάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2009 οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 79% των νέων συμβάσεων, το 2011 αντιπροσώπευαν το 58,92% και το α' τρίμηνο του έτους 2012 το 49,9%. Παράλληλα, η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 16,7% το 2009 σε 30,65% για το έτος 2011 και σε 38,1% για το α' τρίμηνο του 2012. Τέλος, οι συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας αντιπροσώπευαν το 4,3% του συνόλου των νέων συμβάσεων το 2009, το 8,95% των νέων συμβάσεων εργασίας κατά το έτος 2011 και το 12% για το α' τρίμηνο του 2012.

Καταδίκη του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ Γ. Γούμενου


Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Η υπόθεση αφορούσε οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύψους 13.281.179, 94 ευρώ, κατά την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2007 έως την 30η Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το συγκεκριμένο διάστημα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της <<ασπρόμαυρης>> ΠΑΕ, ο Γ. Γούμενος καθυστέρησε την καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Κίνδυνος μη ομαλής διεξαγωγής των εκλογών λόγω κυβερνητικής αμέλειας


Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) για το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες κοινές υπουργικές αποφάσεις, που αφορούν τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων στα δικαστήρια της χώρας, με αποτέλεσμα «να έχουν καθυστερήσει ήδη όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ομαλή προετοιμασία και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012».
Ακόμη, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ο χρόνος που απομένει είναι πλέον περιορισμένος και «η πιθανότητα της μη ομαλής προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών είναι ορατός».

40 λαθρομετανάστες έφθασαν κολυμπώντας στις ακτές της Καλαβρίας. Ένας νεκρός.


Σαράντα λαθρομετανάστες που είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από το Αφγανιστάν, έφτασαν την περασμένη νύχτα, κολυμπώντας, στις ακτές της Καλαβρίας, κοντά στην πόλη Λόκρι.
Οι δουλέμποροι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όταν το σκάφος που τους μετέφερε άρχισε να πλησιάζει στην ακτή, ανάγκασαν τους μετανάστες να πέσουν στην θάλασσα. Ένας άνδρας έχασε την ζωή του από πνιγμό, και ένας άλλος Αφγανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.
Η ιταλική ακτοφυλακή έχει κινητοποιηθεί, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει το πλεούμενο με το οποίο ταξίδεψαν οι "απελπισμένοι της θάλασσας"-όπως τους αποκαλούν στην Ρώμη-πριν καταφέρει να βγει από τα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Λίστα με φορολογούμενους που έχουν αγοράσει σκάφος στην Ολλανδία στη διάθεση του ΥΠΟΙΚ

Λίστα με 120 Έλληνες φορολογούμενους που εμφανίζονται να έχουν αγοράσει σκάφος στην Ολλανδία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών. Τη λίστα απέστειλαν στο υπουργείο οι ολλανδικές αρχές στο πλαίσιο της βοήθειας προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Στο υπουργείο έχουν ήδη δοθεί εντολές για τον έλεγχο των υποθέσεων αυτών προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των σκαφών, αν έχουν δηλωθεί τα σκάφη στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ που αναλογεί σε τέτοιες αγορές.

49 νέα, συνθετικά ναρκωτικά εντοπίστηκαν στην ΕΕ το 2011


Συνολικά 49 νέα συνθετικά ναρκωτικά εντοπίστηκαν το 2011 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αριθμός ρεκόρ για μια χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τοξικομανιών (EMCDDA).
   Πρόκειται για «το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ σε μία χρονιά», έναντι των 41 ουσιών που εντοπίστηκαν το 2010 και των 24 το 2009, διευκρινίζει στην ετήσια έκθεσή του το EMCDDA, ενώ η Europol επισημαίνει ότι αυτά τα νέα ναρκωτικά έχουν γίνει «παγκόσμιο φαινόμενο».
   Η αύξηση του αριθμού των συνθετικών ναρκωτικών εξηγείται κυρίως από την ευκολία με την οποία οι ουσίες αυτές μπορούν να αγοραστούν από το διαδίκτυο.

40.000 Νορβηγοί στον ρυθμό του τραγουδιού που μισεί ο Μπρέιβικ


Περισσότεροι από 40.000 Νορβηγοί συγκεντρώθηκαν σε πλατεία του Οσλο κοντά στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ τραγουδώντας υπό βροχή το λαϊκό παιδικό τραγούδι «Τα Παιδιά του Ουράνιου Τόξου» το οποίο εξυμνεί ακριβώς το είδος της πολυπολιτισμικότητας που ο 33χρονος εξτρεμιστής ακροδεξιός λέει ότι κινητοποίησε τη δολοφονική του μανία.

Η δίκη του Μπρέιβικ συνεχίζεται για ένατη ημέρα με τις καταθέσεις επιζώντων της βομβιστικής επίθεσης εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στο κέντρο του Οσλο. Ενώπιον του δικαστηρίου ο μακελάρης δήλωσε την Τρίτη ότι το συγκεκριμένο παιδικό τραγούδι αποτελεί όργανο «μαρξιστικής πλύσης εγκεφάλου».

Για αδυναμία λειτουργίας των σχολείων, προειδοποιεί η ΔΟΕ


Τον κίνδυνο για τη λειτουργία των σχολείων, αφού δεν έχει αποσταλεί ακόμη η δεύτερη δόση προς τους δήμους, ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδά τους, επισημαίνει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών από τον οποίο ζητά να σταλούν τα σχετικά κονδύλια άμεσα.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η περσινή σχετική απόφαση για τη δεύτερη δόση είχε σταλεί στις 19/4/2011. Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα σχολεία θα πρέπει να καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών τους με μια δόση, ενδεχόμενα μέχρι και τον Ιούνιο».

Η θεία "έκαψε" τον Άκη...


Ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατέθεσε ωστόσο υπόμνημα κόλαφο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Στον λογαριασμό της Αικατερίνης Σατμάτη στην Εμπορική Τράπεζα κατατέθηκε χρηματικό ποσό 3.000.000 δρχ. στις 5 Απριλίου 2001 από την offshore εταιρεία Torcaso.

Η εταιρεία αυτή, φέρεται ως εμπλεκόμενη στη διακίνηση μαύρου χρήματος της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχα αρνηθεί κατηγορηματικά στην απολογία του ότι είχε σχέση με την offshore εταιρεία Torcaso.

Η θεία, όμως είχε άλλη γνώμη. Η κα Σταμάτη αναφέρει ότι...

Συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα το ΚΥΣΕΑ

Στις 18:00 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με βασικό θέμα την ακύρωση αμυντικών προμηθειών  Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συντονισμένες επιθέσεις σε γραφεία εφημερίδων. Τουλάχιστον 6 νεκροί


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Νιγηρία σε δύο επιθέσεις εναντίον γραφείων εφημερίδων, η πρώτη στην πρωτεύουσα Αμπούζα και η δεύτερη στην Καντούνα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
   Στην Αμπούζα, έκρηξη συγκλόνισε το κτίριο στο οποίο στεγάζονται το τυπογραφείο και τα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας This Day, η οποία φαίνεται να ήταν επίσης ο στόχος της επίθεσης και στην Καντούνα. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές εφημερίδες της Νιγηρίας.
   «Κάποιος, ένας βομβιστής αυτοκτονίας, έτρεξε μέσα στο κτίριο κρατώντας μια βόμβα πριν περίπου μία ώρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του νιγηριανού Ερυθρού Σταυρού.
   «Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ο δράστης», δήλωσε ένα μέλος των σωστικών συνεργείων, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.