Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η θεία "έκαψε" τον Άκη...


Ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κατέθεσε ωστόσο υπόμνημα κόλαφο για τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Στον λογαριασμό της Αικατερίνης Σατμάτη στην Εμπορική Τράπεζα κατατέθηκε χρηματικό ποσό 3.000.000 δρχ. στις 5 Απριλίου 2001 από την offshore εταιρεία Torcaso.

Η εταιρεία αυτή, φέρεται ως εμπλεκόμενη στη διακίνηση μαύρου χρήματος της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχα αρνηθεί κατηγορηματικά στην απολογία του ότι είχε σχέση με την offshore εταιρεία Torcaso.

Η θεία, όμως είχε άλλη γνώμη. Η κα Σταμάτη αναφέρει ότι...
ελάμβανε τμηματικά χρηματικά ποσά από το γαμπρό της για την ανέγερση εξοχικής κατοικίας του ιδίου στο Πόρτο Ράφτη. Διαπίστωσε, μόνο όταν εκλήθη από τον εισαγγελέα, ότι ένα χρηματικό ποσό είχε εμβαστεί από την εταιρεία Torcaso.

«Όταν δημιουργήθηκε το θέμα, επί τούτου ρώτησα το γαμπρό μου για το λόγο της καταβολής του εμβάσματος στο λογαριασμό μου από την εταιρεία Torcaso. Εκείνος με πληροφόρησε ότι όταν του ζήτησα τα 3.000.000 δρχ. για την πληρωμή των συνεργείων έλειπε σε διακοπές εκτός Γερμανίας και δεν μπορούσε να παραγγείλει εκτέλεση του εμβάσματος από τη γερμανική του τράπεζα. Απευθύνθηκε τότε στον κ. Τσοχατζόπουλο, το παιδί του οποίου βάπτισε και του ζήτησε να φροντίσει να εμβαστεί το ποσό των 3.000.000 δρχ. χωρίς βεβαίως εκείνη τη στιγμή να γνωρίζει από ποιο λογαριασμό θα κατέβαλε ο τελευταίος το έμβασμα ούτε τα λοιπά στοιχεία του αποστολέα».

Και συνεχίζει: «Εξάλλου κατά εκείνον το χρόνο δεν γνώριζα ούτε μπορούσα να γνωρίζω με οποιοδήποτε τρόπο ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε ‘απαιτήσει δώρα’ από την εταιρεία Ferrostal καθώς δεν γνώριζα καν, όπως είναι απολύτως εύλογο, ποιες ήταν οι ειδικότερες αρμοδιότητες του εκάστοτε υπουργού Αμύνης… Το μόνο ‘παράπτωμά μου’ είναι η συγγενική μου σχέση με τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου χωρίς να φανταστώ ποτέ ότι θα εμπλακώ εξαιτίας αυτής της συγγένειας σε μια ποινική διαδικασία που με έχει καταρρακώσει ψυχικά και με έχει στιγματίσει κοινωνικά».