Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ… ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


Είναι κουραστικά μονότονο όλο αυτό που συμβαίνει με τον χώρο του ποδοσφαίρου πλέον! Σε αυτό το blog επιλέξαμε να μην σας… ζαλίσουμε με το ζήτημα αυτό και δεν θα το κάνουμε! Επιλέγουμε τη σημερινή μέρα ως ενδεικτική! Το πιο πιθανό είναι να επανέλθουμε πριν τα Χριστούγεννα και η κατάσταση να είναι περίπου ίδια. Μπορντέλο δηλαδή. (Μη στραβώνετε, παράγκα με φωτάκι, για να ξεχωρίζει από την πρώτη…).

Τι έχουμε λοιπόν σήμερα 9/9/2011 ; ο Ηρακλής καταδικάζεται μάλλον προς Β’ Εθνική. Δεν έχει κλειδώσει, αλλά οδεύει. Δεν αρκεί η προσπάθεια του τεράστιου Χατζηπαναγή και του φιλότιμου Κωφίδη για να διασωθεί ο «Γηραιός» που υπήρξε έρμαιο των ορέξεων διάφορων τύπων, που είναι στην… «αφρόκρεμα» της Θεσσαλονίκης, με δραστηριότητες σε όλη τη χώρα και τα Βαλκάνια!

Σε δύσκολη φάση οι διαπραγματεύσεις για την κατασκευή των πέντε μεγάλων αυτοκινητόδρομων. Οι κατασκευάστριες ζητούν το σύνολο των εισπράξεων από τα διόδια.


Σε πολύ δύσκολη φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του ελληνικού δημοσίου με τις κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, αλλα και τις τράπεζες που τις χρηματοδοτούν. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Υποδομών, οι κοινοπραξίες απαιτούν για λογαριασμό τους όλες τις εισπράξεις από τα διόδια για το σύνολο της τριακονταετούς παραχώρησης με την αιτιολογία ότι μειώθηκαν οι ροές αυτοκινήτων και τα έσοδα θα είναι μικρότερα.

    Με βάση τις αρχικές συμβάσεις, τα προβλεπόμενα έσοδα από το σύνολο της παραχώρησης υπολογίζονται σε 28-30 δισ.ευρώ, εκ των οποίων 8 δισ. ευρώ θα λάβουν οι κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τα 22 δισ. ευρώ το δημόσιο. Σύμφωνα με τις τωρινές εκτιμήσεις, τα έσοδα υπολογίζονται σε 20 δισ. ευρώ, τα οποία ζητούν να πάρουν εξ’ ολοκλήρου οι κοινοπραξίες και οι τράπεζες, γεγονός το οποίο αρνείται κατηγορηματικά το ελληνικό δημόσιο. Οι κοινοπραξίες παράλληλα αρνούνται το μνημόνιο συνεργασίας, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Ιούνιο και προέβλεπε ενδιάμεση εξάμηνη λύση, ώστε να προχωρήσουν τα έργα και επανήλθαν απαιτώντας συμφωνία μόνο για οριστική λύση με βασικό προαπαιτούμενο την είσπραξη του συνόλου των εσόδων από τα διόδια.

Το Βερολίνο κλιμακώνει την πίεση στην Αθήνα. Προειδοποιήσεις Σόιμπλε και για το δεύτερο πακέτο στήριξης


Αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που θα οδηγήσουν σε θετική αποτίμηση από την τρόικα όχι μόνον δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη - έκτη - δόση, αλλά τίθεται εν αμφιβόλλω και το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Το Βερολίνο κλιμάκωσε τις πιέσεις προς την Αθήνα, μια ημέρα μετά τις σχετικά ήπιες συστάσεις της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να απορροφήσει τα κονδύλια των ευρωπαϊκών ταμείων .

Φραστικά επεισόδια μεταξύ διαμαρτυρόμενων φοιτητών και αγνώστων νεαρών μπροστά από τη Βουλή


Μικροένταση επικρατεί μπροστά από τη Βουλή, μεταξύ φοιτητών οι οποίοι προσπαθούν να διαφυλάξουν τη μεγάλη πορεία που πραγματοποιούν και νεαρών που έχουν εισχωρήσει ανάμεσά τους.

    Μέχρι στιγμής η ένταση παραμένει σε φραστικό επίπεδο, ενώ διακριτική είναι και η παρουσία των ΜΑΤ που έχουν κλείσει την οδό Β. Σοφίας μπροστά από τη Βουλή.

Προσλήψεις 214 ατόμων από το υπουργείο Πολιτισμού


Τη διαδικασία πρόσληψης 214 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έως ένα έτος, αποφάσισε η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, η δε κατανομή θα γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21, παρ. 3 του ν. 2190/94, όπως ισχύει, για προσωπικό, σε έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, η δε δαπάνη θα βαρύνει το ΠΔΕ του υπουργείου Πολιτισμού.

    Επίσης, με άλλη απόφαση εγκρίθηκε η πρόσληψη 50 ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Ενταση και μεγάλη συμμετοχή των ιδιοκητών ταξί στο "ΠΕΡΟΚΕ"


 Με ένταση και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί Αθηνών, το πρωί, στο κινηματοθέατρο "ΠΕΡΟΚΕ", προκειμένου τα μέλη να ενημερωθούν για το κατατεθέν σχέδιο νόμου που αφορά στον κλάδο.

    Η διαπαραταξιακή τοποθέτηση των εκπροσώπων της Συνομοσπονδίας των Θ. Λυμπερόπουλου, Κ. Δήμου, Π. Μαυρίκη και Γ. Κρεμμύδα, ήταν ομόφωνα απορριπτική στο σύνολο του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισαν "ταφόπλακα".

Πρόστιμο 6.000 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε στον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Γκαλιάνο


Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε σήμερα ένοχο τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο για τη διατύπωση αντισημιτικών προσβολών σε δύο λογομαχίες που είχε σε καφέ του Παρισιού και τον καταδίκασε να καταβάλει πρόστιμο συνολικά 6.000 ευρώ με αναστολή.

    Ο πρώην αρχισχεδιαστής του οίκου Dior καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να καταβάλει πρόστιμο 4.000 ευρώ με αναστολή για περιστατικό που σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2011 και πρόστιμο 2.000 ευρώ με αναστολή για άλλο περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 2010 στο ίδιο καφέ του Παρισιού.

Στα 52,2 δισ. ευρώ τα έκτακτα μέτρα Μπερλουσκόνι· αρνητικές οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ιταλία


 Ο ιταλικός τύπος δημοσιεύει σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με το πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι --συνολικού ύψους πενήντα δυο δισεκατομμυρίων, διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ-- που εγκρίθηκε χθες βράδυ από την γερουσία της Ρώμης.

    Ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), αυξάνεται από 20% σε 21%.

    Επιβεβαιώνεται, επίσης, η τριετής έκτακτη εισφορά για όσους πολίτες δηλώνουν, ως ετήσιο εισόδημα, πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν το «εφάπαξ» δυο χρόνια μετά την συνταξιοδότησή τους, ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα θα πρέπει να καταβάλλουν στα ταμεία του δημοσίου το 10,5% του συνολικού τους τζίρου. Έως τώρα το ποσοστό φορολόγησης του τομέα βρισκόταν στο 6,5%.

Θεσσαλονίκη: Μαζικές οι καταλήψεις του φοιτητικού κινήματος. Πανελλαδική πορεία προγραμματίζεται για το Σάββατο


Σε περίπου 60 ανέρχονται τα τμήματα σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, τα οποία τελούν υπό κατάληψη, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων Φοιτητικών Συλλόγων, που εναντιώνονται στην εφαρμογή του νέου νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Στο ΑΠΘ, οι καταλήψεις είναι περίπου 30. Από χθες προστέθηκε και το σύνολο των τμημάτων του ΤΕΙ, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 

    Σύμφωνα με το Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων των καταλήψεων, οι κινητοποιήσεις θα έχουν διάρκεια, ενώ σε ό,τι αφορά την προστασία των υπό κατάληψη σχολών, ενόψει και των εκδηλώσεων των εγκαινίων της ΔΕΘ, το φοιτητικό κίνημα απευθύνει κάλεσμα σε εργαζόμενους και πολίτες, που θα διαδηλώσουν, να στηρίξουν με την παρουσία τους τον αγώνα τους, στους χώρους των καταλήψεων.


    Το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλαδική πορεία φοιτητών, από πανεπιστήμια όλης της χώρας που τελούν υπό κατάληψη, στις 4.30 από το Πολυτεχνείο. Η πορεία των φοιτητών θα ενωθεί με την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα, και αργότερα με το κίνημα των "αγανακτισμένων", που θα βρίσκεται στο Λευκό Πύργο. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό των συνελεύσεων των καταλήψεων θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών του.

Κίνα: Οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν κατά 14% από πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes



Η Κίνα έχει 146 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια, δηλαδή κατά 14% περισσότερους από πέρυσι, και έρχεται στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικάνικο περιοδικό Forbes για τη δεύτερη οικονομία στον κόσμο.


    "Αν και τα χρηματιστήρια πέφτουν, ο πλούτος των πιο ευκατάστατων ανθρώπων στην Κίνα αυξάνεται", σχολιάζει ο Ράσελ Φλάνερι, επικεφαλής του γραφείου του Forbes στη Σανγκάη.


    Παρόμοιο κατάλογο δημοσίευσε χθες και ο κινεζικός όμιλος Hurun, ο οποίος διαθέτει πολυτελή περιοδικά και ένα ινστιτούτο ερευνών, διαπιστώνοντας επίσης ότι παρά την οικονομική κρίση η Κίνα συνεχίζει "να παράγει" δισεκατομμυριούχους με αυξημένο ρυθμό.


    Σύμφωνα με το Hurun, οι δισεκατομμυριούχοι στην Κίνα αυξήθηκαν φέτος σε 271 από 189 που ήταν πέρυσι.

"Μεγάλο στίγμα" για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ο θάνατος ιρακινού κρατουμένου στο Ιράκ


 Βρετανοί στρατιώτες άσκησαν "αδικαιολόγητη και ωμή βία" σε έναν ιρακινό κρατούμενο, ο οποίος υπέκυψε το 2003 στα τραύματά του στη Βασόρα στο νότιο Ιράκ, αφήνοντας ένα "πολύ μεγάλο στίγμα" στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας, κατέληξε σήμερα στο Λονδίνο μια βρετανική δημόσια έρευνα.

    Ο πρώην δικαστής Ουίλιαμ Γκέιτζ, ο οποίος ηγήθηκε της τριετούς έρευνας, δήλώσε πως οι ανώτεροι αξιωματικοί θα έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερα για να εμποδίσουν το θάνατο, το 2003, του Μπάχα Μούσα, ρεσεψιονίστ σ' ένα ξενοδοχείο, καθώς και τις επιθέσεις από βρετανούς στρατιώτες σε εννέα άλλους κρατούμενους στο Ιράκ.

    Ο 26χρονος Μούσα, πατέρας δύο παιδιών, χτυπήθηκε επανειλημμένα με κλωτσιές και γροθιές κατά τις 36 ώρες που κρατήθηκε σ' ένα άθλιο κρατητήριο σε βρετανική στρατιωτική βάση στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ.

    Ο Μούσα, στον οποίο στρατιώτες είχαν φορέσει κουκούλα και περάσει χειροπέδες ενώ επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έφερε 93 ορατά τραύματα, ανάμεσα στα οποία σπασμένη μύτη, σπασμένα πλευρά και μώλωπες σε όλο το σώμα του, διαπιστώθηκε από την έρευνα.

"Πιάνουν δουλειά" τα τελωνεία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών 860 εκατ. ευρώ


Σε κατασχέσεις αλλά και ενεργοποίηση του μέτρου του αυτόφωρου για 4.984 οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα τελωνεία και δεν προχωρούν στην εξόφλησή τους θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

    Ήδη με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας στα μεγάλα τελωνεία της χώρας για την βεβαίωση και είσπραξη των οφειλών αυτών. Οι οφειλές ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 860 εκ. ευρώ. Οι ομάδες εργασίας ξεκινούν το έργο τους από την ερχόμενη εβδομάδα και για το σκοπό αυτό τα τελωνεία ενισχύθηκαν με αποσπάσεις υπαλλήλων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών

Πάνω από τετρακόσιες μοτοσικλέτες Gold Wings σε πανευρωπαϊκή συνάντηση στο Λιτόχωρο


Πάνω από τετρακόσιες «κυρίες της ασφάλτου» βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια πανευρωπαϊκή συνάντηση για τους λάτρεις της μοτοσικλέτας Gold Wings. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο όχημα, που συγκεντρώνει τα καλύτερα σχόλια απ' όσους ασχολούνται με τον κλάδο, τόσο για την ομορφιά του όσο και για τις επιδόσεις του.

    «Η Gold Wings είναι η κυρία της ασφάλτου, η καλύτερη μοτοσικλέτα, χωρίς ηχορύπανση, με ποιότητα στην οδήγηση, ανθεκτικότητα στους κινητήρες και αξιοπιστία στο ταξίδι» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Αστερίου, πρόεδρος του ομώνυμου κλαμπ στην Ελλάδα, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μοτοσικλέτα αυτή μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου δέκα φορές ή και πολύ περισσότερες», ενώ η ομοσπονδία της στο εξωτερικό αποτελείται από 24 χώρες και 16.000 μοτοσικλέτες.