Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόστιμο 6.000 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε στον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Γκαλιάνο


Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε σήμερα ένοχο τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο για τη διατύπωση αντισημιτικών προσβολών σε δύο λογομαχίες που είχε σε καφέ του Παρισιού και τον καταδίκασε να καταβάλει πρόστιμο συνολικά 6.000 ευρώ με αναστολή.

    Ο πρώην αρχισχεδιαστής του οίκου Dior καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να καταβάλει πρόστιμο 4.000 ευρώ με αναστολή για περιστατικό που σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2011 και πρόστιμο 2.000 ευρώ με αναστολή για άλλο περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 2010 στο ίδιο καφέ του Παρισιού.



    Ο Γκαλιάνο θα πρέπει επίσης να καταβάλει ένα ευρώ για ηθική βλάβη στα θύματα των προσβολών του, τις οποίες διατύπωσε ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όπως και σε πέντε αντιρατσιστικές οργανώσεις που προσέφυγαν εναντίον του. Επίσης θα πρέπει να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα στις SOS Racisme, Mrap, UEJF και Licra.

    Η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή προστίμου τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

    Ενώπιον του δικαστηρίου ο Γκαλιάνο είχε παραδεχτεί ότι υποφέρει από "τριπλό εθισμό" στο αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια και τα Βάλιουμ και ότι είχε κάνει θεραπεία αποτοξίνωσης για δύο μήνες στην Αριζόνα και στη συνέχεια στην Ελβετία.