Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Τρόμος στην Πεύκη από απασφαλισμένη χειροβομβίδα (updt)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για εκπαιδευτική χειροβομβίδα.

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα επικράτησε αναστάτωση στην περιοχή της Πεύκης, καθώς ανακαλύφθηκε μία εκπαιδευτική απασφαλισμένη χειροβομβίδα στην οδό Κανάρη και Σκρα.
Η χειροβομβίδα βρισκόταν δεμένη πάνω σε μία μπαταρία βρύσης.
Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί προκειμένου να την εξουδετερώσουν και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ένα ματς, ένας τίτλος απόψε στο Μάντσεστερ


Ένα ματς, ένας «εμφύλιος», ένας τίτλος, ή αν θέλετε η… ρεβάνς του Μ. Γιουνάιτεντ – Μ. Σίτι 1-6 στον πρώτο γύρο, στην μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της Γιουνάιτεντ.

Απόψε (22:00 – Nova), δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της εφετινής Πρέμιερ Λιγκ, κρίνεται σε μεγάλο (όχι στον απόλυτο) βαθμό, ο τίτλος στην Αγγλία. Ο τίτλος που φαινόταν χαμένος για τη Σίτι, αλλά πλέον της… προσφέρεται στο πιάτο αν νικήσει απόψε, μετά τις διαδοχικές βαθμολογικές απώλειες της Γιουνάιτεντ, με τελευταία την εντός έδρας ισοπαλία εναντίον της Εβερτον (4-4 με δυο γκολ στο 83΄και στο 85΄).

Η διαφορά τους είναι τρεις βαθμοί υπέρ της πρωτοπόρου Γιουνάιτεντ, η οποία «βολεύεται» με την ισοπαλία και πανηγυρίζει με τη νίκη. Σε περίπτωση επικράτησης της Σίτι, η ισοαβαθμία στην κορυφή, την ευνοεί. Σας θυμίζει κάτι από το πρόσφατο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης; Δεν έχετε άδικο. Η φιλοξενούμενη επικεφαλής πάει για το «Χ2» στην έδρα της γηπεδούχου που χρειάζεται μόνο νίκη…

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στα Λεντέϊκα


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες από νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή "Λεντέϊκα", που βρίσκεται μεταξύ Λογγού και Αρκίτσας στη δασική περιοχή πάνω από την εθνική οδό στη Λαμία.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:10΄ και στο σημείο έχουν σπεύσει 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 περίπου άνδρες, καθώς επίσης και ένα πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο στο LamiaReport, ο επικεφαλής της επιχείρισης κατάσβεσης, περιφερειακός διοικητής, Παναγιώτης Σκόνδρας, η φωτιά έχει κάψει περίπου 20 στρέμματα με πεύκα, ελιές, πουρνάρια και χαμηλή δασική βλάστηση. "Την έχουμε πιάσει την πυρκαγιά και είμαστε αισιόδοξοι, ότι σε λίγο θα είναι υπό μερικό έλεγχο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκόνδρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που οι πυροσβέστες ήταν στα Καμένα Βούρλα και τελούσαν το ετήσιο μνημόσυνο, για τον άδικο χαμό των 3 συναδέλφων τους σαν σήμερα 13 χρόνια πριν. Ήταν τότε που το "βυτίο - βόμβα" εξερράγη και σκόρπισε τον θάνατο στο περιφερειακό δρόμο της εθνικής στα Καμένα Βούρλα.  


Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για τις πορείες της Πρωτομαγιάς


Πυρετώδεις ήταν σήμερα οι προετοιμασίες της αστυνομίας στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανές ταραχές κατά την διάρκεια των πολιτικών διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
    Το Βερολίνο αναμένεται να βρεθεί στο προσκήνιο των εκδηλώσεων και περίπου 7.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή παρεκτροπή των διαδηλώσεων, που θα διοργανωθούν τόσο από την άκρα αριστερά, όσο και από την ακροδεξιά.
    «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πιθανές ακρότητες. Όμως η αστυνομία θα καταβάλει ό,τι μπορεί για να μην επιτραπεί η παραμικρή κλιμάκωση», τόνισε ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ, περιφερειακός πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών του Βερολίνου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανεύρεση χειροβομβίδας στην Πεύκη



Πριν από λίγο ανευρέθη εκπαιδευτική χειροβομβίδα στη διασταύρωση Κανάρη και Σκρα στην Άνω Πεύκη. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη ενώ στο σημείο έχει φτάσει κλιμάκιο πυροτεχνουργών.

Mειωμένες κατά 4% τον Μάρτιο οι χορηγήσεις των τραπεζών


Περαιτέρω μείωση εμφάνισαν οι χορηγήσεις των τραπεζών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι χορηγήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν φέτος τον Μάρτιο κατά 4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έναντι μείωσης 3,8% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριος 2012- 2011).
Συνολικά, τον Μάρτιο, οι αποπληρωμές υφισταμένων δανείων προς τις τράπεζες ξεπέρασαν τις νέες χορηγήσεις κατά περίπου 1,36 δισ. ευρώ. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα το χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες να υποχωρήσει στα 245 δισ. ευρώ από 255,3 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους.

Καρατζαφέρης: Παπαδήμος - Προβόπουλος να πάρουν θέση στα όσα είπε ο Βενιζέλος


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης με σημερινές δηλώσεις του κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο να πάρουν θέση στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος περί της εξόδου της χώρας απο το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.
Επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο, τον οποίο χαρακτήρισε «μωρά παρθένα», η οποία «προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει τίποτα». «Κι όμως. Υπάρχει ένα Μνημόνιο το οποίο θα διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια. Αυτό δε, που είπε, ότι είναι διαρκείας μόλις τριών ετών, πρέπει άμεσα να βγει και να το επιβεβαιώσει, ή να το καταγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τυχόν σιωπή τους, θα είναι συνενοχή στη σκοπούμενη παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού».

Η Κομισιόν διαψεύδει πως προετοιμάζει σχέδιο Μάρσαλ 200 δις ευρώ


Για "σπέκουλα" και "στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" έκανε λόγο σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El País περί ευρωπαϊκού σχεδίου για την ανάπτυξη --τύπου σχεδίου Μάρσαλ-- ύψους 200 δισ. ευρώ.
   Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρενκίλντε διέψευσε ότι η Επιτροπή προετοιμάζει ένα τέτοιο σχέδιο ανάπτυξης για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Επιτροπή ήδη διαθέτει σχέδιο για την ανάπτυξη στην ΕΕ, τη στρατηγική "Ευρώπη 2020", την οποία πρότεινε το 2010 και την οποία ενέκριναν τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. "Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η επιπλέον ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Το ζήτημα αυτό δεν είναι καινούριο για εμάς", ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Αργεντινή: Ενθουσιασμός και ανησυχία για την εθνικοποίηση την YPF


Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ προκάλεσε τη μήνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την απόφασή της να εθνικοποιήσει την YPF, την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που ανήκει στον ενεργειακό γίγαντα της Ισπανίας Repsol.
   Για πολλούς κατοίκους της Αργεντινής, όμως, η εθνικοποίηση δεν είναι αρκετή. «Θα έπρεπε να εθνικοποιήσουν ολόκληρη την επιχείρηση, όχι μόνο ένα μέρος του κεφαλαίου», λέει ο Φερνάντο Σολάνας, βουλευτής, σκηνοθέτης και αντίπαλος της κυβέρνησης Κίρτσνερ. «Το πετρέλαιο είναι δημόσιο αγαθό».
   Αποκτώντας τον έλεγχο της YPF, η Κίρτσνερ κατάφερε να εκτρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από τον καλπάζοντα πληθωρισμό, τη διαφυγή κεφαλαίων και την πτώση της δημοτικότητάς της. Η συζήτηση στράφηκε αντίθετα στην οικονομική πολιτική της δεκαετίας του '90, που οδήγησε σε μια σοβαρή οικονομική κρίση στην αρχή της περασμένης δεκαετίας.

euobserver.com: Θέμα της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα οι παράνομοι μετανάστες


Στο ζήτημα των παράνομων μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και στο ότι αποτελεί θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, αναφέρεται δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euobserver.com, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

      Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το πρώτο κέντρο κράτησης αποτελείται από προκατασκευασμένα οικήματα, έχει ψηλή περίφραξη 2,5 μέτρων και πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 1.200 άτομα. Σημειώνεται, επίσης, ότι διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει το κέντρο με πανό που έγραφαν «όχι στην υποβάθμιση της περιοχής μας» ενώ, όπως αναφέρει το BBC, θα επιτρέπεται στους μετανάστες να βρίσκονται εκτός του κέντρου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ισραήλ: Εντείνονται οι φήμες για πρόωρες εκλογές


 Εντάθηκαν σήμερα οι φήμες στο Ισραήλ περί του ότι η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές, καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του Λικούντ, ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα.
   Κανονικά εκλογές δεν επρόκειτο να γίνουν πριν από τον Οκτώβριο του 2013. Όμως ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε, σύμφωνα με ΜΜΕ στο Ισραήλ, σε δύο βουλευτές του Λικούντ ότι ενδέχεται να συναντηθεί με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να επισπευσθούν.
   Φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι θα προτιμούσε οι εκλογές να γίνουν είτε την 14η Αυγούστου ή την 4η Σεπτεμβρίου, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές αποφάσεις του για το θέμα.

Στα χέρια των ελληνικών αρχών ο Μ. Ψωμιάδης


Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην πΓΔΜ παρέδωσε σε αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο τον εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων που κρατείτο στις φυλακές των Σκοπίων από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της γείτονος χώρας. Έκτοτε πέρασαν πεντέμισι μήνες, διάστημα κατά το οποίο χρειάστηκε να καμφθούν γραφειοκρατικά προβλήματα που προέβαλαν οι αρμόδιες Αρχές της πΓΔΜ αλλά και να παρέμβει το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δια του υπουργού του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη στη χώρα μας.

Άλλες δυο αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης


Άλλες δυο αυτοκτονίες προστέθηκαν στον τραγικό κατάλογο των ανθρώπων που αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην ζωή τους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.
   Ένας θυρωρός πενήντα πέντε ετών που ζούσε στην περιοχή Κόρσο Γκαριμπάλντι της Νάπολης, αυτοκτόνησε χθες βράδυ δι' απαγχονισμού, στο υπόγειο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια.
   Οι ένοικοι του είχαν ανακοινώσει την απόλυσή του, μέσω δικηγόρου, εξαιτίας της μείωσης των συνολικών δαπανών που επιβάλλει η κρίση.
   Ο άτυχος θυρωρός, εκτός από την δουλειά του, θα έχανε και την δυνατότητα χρήσης του μικρού διαμερίσματός του. Παρά την ένσταση που είχε αποφασίσει να καταθέσει, η απελπισία τελικώς υπερίσχυσε κάθε θετικής σκέψης για την δυνατότητα να βρεθεί λύση.
   Χθες το πρωί στο Νουόρο της Σαρδηνίας, ένας επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, επίσης πενήντα πέντε ετών, έβαλε τέλος στην ζωή του.

Πρόταση Καρατζαφέρη για debate μεταξύ των επικεφαλής των επικρατείας



Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς εμμένει στο να μην έρθει στο debate, κι επειδή πρέπει να υπάρξει μία πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού, εμείς αντιπροτείνουμε να γίνει debate με τους Επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας.
Νομίζω, και ο κ. Αθανασίου, αλλά και ο κ. Πύρρος Δήμας θα μπορούσαν να αναμετρηθούν με τους υπολοίπους. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Το προτείνουμε και πιστεύω να γίνει».

Άλλες δυο περιπτώσεις επιδοματούχων "μαϊμού"


Δύο νέες περιπτώσεις ατόμων που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται, εντόπισε ο δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο εξυγίανσης του συστήματος παροχής προνοιακών επιδομάτων.
Σε έλεγχο του αρχείου επιδομάτων τυφλότητας, βρέθηκαν δύο φάκελοι με παρατυπίες και παραλείψεις στα ιατρικά πιστοποιητικά, εκδόσεως 2008. Με απόφαση της αντιδημάρχου Δέσποινας Συγγελάκη, οι δύο επιδοματούχοι παραπέμφθηκαν για επανεξέταση στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ασθένεια/ αναπηρία, ενώ ανεστάλη η καταβολή του επιδόματος τυφλότητας. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο η επιβεβαίωση των στοιχείων και του περιεχομένου των ιατρικών πιστοποιητικών.
Σε απάντησή του ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου ανέφερε, ότι το βιβλίο ασθενών, στα σημεία που αφορούσε τα δύο πιστοποιητικά, ήταν εμφανώς παραποιημένο, ενώ υπήρχαν παρατυπίες και αλλοιώσεις στα ιατρικά πιστοποιητικά.
Αμεσα και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, με έγγραφη αναφορά, η αντιδήμαρχος απέστειλε όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα, ζητώντας τη διερεύνηση και την απόδοση, τυχόν, ποινικών ευθυνών.

Ανάκληση αυτοκινήτων Honda, μοντέλο CRV


Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Honda, μοντέλο CRV, εκτελεί η εταιρία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Honda στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Η ανάκληση αφορά 3568 οχήματα, έτους κατασκευής από το 2002 έως και το 2004, στα οποία ενδέχεται στις τερματικές επαφές του διακόπτη μεσαίας σκάλας φώτων, λόγω κίνησης, εξαιτίας κραδασμών, να δημιουργηθεί υψηλότερη αντίσταση ρεύματος, με αποτέλεσμα τα μεσαία φώτα να μην ενεργοποιούνται.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Honda, για να γίνει προληπτικός έλεγχος και εάν χρειάζεται αντικατάσταση του διακόπτη φώτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ενοχλημένος Γκουαρντιόλα και έξαλλος Πουγιόλ με τον... προκλητικό βραζιλιάνικο πανηγυρισμό (Video)


Κακές εντυπώσεις δημιούργησε στην ποδοσφαιρική κοινωνία της Ισπανίας ο χθεσινός βραζιλιάνικος πανηγυρισμός του Ντάνι Αλβες (που έδωσε την ασίστ) και του Τιάγκο Αλκάνταρα που πέτυχε το πέμπτο γκολ στο εντυπωσιακό 0-7 της Μπαρτσελόνα επί της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Ο πανηγυρισμός των δύο παικτών θεωρήθηκε προσβλητικός από τους οπαδούς των γηπεδούχων, αλλά και... αταίριαστος με την ατμόσφαιρα στην Μπαρτσελόνα λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό από την Τσέλσι και δεδομένης της απώλειας τους πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό, είναι άλλωστε (και αυτό θα μείνει τελικά στη μνήμη όλων) ότι ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ έσπευσε να διακόψει τον πανηγυρισμό τους και να τους... επαναφέρει στην τάξη!

Δείτε το βίντεο...

Δέχτηκαν γκολ μετά από σφύριγμα «φάντασμα» από την εξέδρα [βίντεο]



Απίστευτη εξέλιξη είχε το φινάλε της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ουντινέζε και την Λάτσιο για τη Serie A μετά από ένα σφύριγμα που ακούστηκε από την εξέδρα και έκανε τους παίκτες των φιλοξενούμενων να σταματήσουν να αγωνίζονται.
Δείτε το βίντεο...