Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Καρατζαφέρης: Παπαδήμος - Προβόπουλος να πάρουν θέση στα όσα είπε ο Βενιζέλος


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης με σημερινές δηλώσεις του κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο να πάρουν θέση στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος περί της εξόδου της χώρας απο το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.
Επιτέθηκε στον κ. Βενιζέλο, τον οποίο χαρακτήρισε «μωρά παρθένα», η οποία «προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει τίποτα». «Κι όμως. Υπάρχει ένα Μνημόνιο το οποίο θα διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια. Αυτό δε, που είπε, ότι είναι διαρκείας μόλις τριών ετών, πρέπει άμεσα να βγει και να το επιβεβαιώσει, ή να το καταγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τυχόν σιωπή τους, θα είναι συνενοχή στη σκοπούμενη παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού».

Σχολιάζοντας την επιστολή του Ματίας Μόρς για ασφαλιστικά ταμεία εκτός ΕΟΠΥΥ, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι και μόνο αυτή η επιστολή καταδεικνύει ότι «ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος μπορούν να κάνουν τίποτα, πέρα από αυτά που έχουν υπογράψει και δεσμευθεί με την επιστολή τους στην κ. Λαγκάρντ».
Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι για κάθε κίνησή τους θα έρχεται επιστολή από τον κ. Ματίας Μορς, ή από τον κ. Πόουλ Τόμσεν και πρόσθεσε: «Ντροπή που έφεραν εκεί την Ελλάδα».
Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε εγγυητής της ομαλότητας, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα, κάλεσε εκ νέου τα κόμματα να συμφωνήσουν σε τηλεοπτική αντιπαράθεση των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας.
«Από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς εμμένει στο να μην έρθει στο debate, και επειδή πρέπει να υπάρξει μία πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού, εμείς αντιπροτείνουμε να γίνει debate με τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Και κατεληξε: «Νομίζω και ο κ. Αθανασίου, αλλά και ο κ. Πύρρος Δήμας θα μπορούσαν να αναμετρηθούν με τους υπολοίπους. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Το προτείνουμε και πιστεύω να γίνει».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αύριο, Πρωτομαγιά, θα επισκεφθεί την Τρίπολη, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στους φίλους του κόμματός του.
Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 7μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace και την Παρασκευή την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του(8μ.μ) στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.