Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Λιβύη: Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Τρίπολη, άμαχοι φεύγουν από την Μπάνι Ουαλίντ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε μία μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με έναν φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.

"Τα πυρομαχικά εξερράγησαν διότι δεν είχαν αποθηκευτεί σωστά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι οι οποίοι διακομίστηκαν σε ιατρικό κέντρο", δήλωσε ένας από τους φύλακες της αποθήκης.

Στην αποθήκη βρίσκονταν διαφοροι τύποι όπλων κυρίως ρουκέτες και οβίδες, καθώς και τέσσερα άρματα μάχης.

Η ανεπαρκής πολιτική συναίνεση επηρέασε την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σαφή επιδείνωση της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών στα κράτη-μέλη της ΕΕ έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, διαπιστώνει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υπογραμμίζει ότι η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει βασική πρόκληση.

Ειδικότερα, η Επιτροπή σημειώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το χρέος των κρατών-μελών της ΕΕ παραμένει υψηλό και θα συνεχίζει να αυξάνεται, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Μέσω τραπεζών θα καταβάλουν την έκτακτη εισφορά οι φορολογούμενοι

Μέσω τραπεζών θα καταβάλουν οι φορολογούμενοι την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες καθώς και το τέλος επιτηδεύματος. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωμή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου σύμφωνα με την οποία, η καταβολή του ποσού θα γίνει μέσω των τραπεζών που συμμετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ.

Οι τράπεζες αυτές είναι οι ακόλουθες:

Διαμαρτύρονται οι βιοτέχνες για το νέο τέλος στα ακίνητα

''Η νέα δυσβάστακτη επιβάρυνση στα ακίνητα και κατά συνέπεια και στους επαγγελματικούς χώρους έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη που έχουν επιβληθεί στις χειμάζουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις'', όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Το ΒΕΑ προσθέτει ότι ''ενώ είναι γνωστό στους πάντες ότι τα λουκέτα στην αγορά καθημερινά πολλαπλασιάζονται, ενώ είναι γνωστό στους πάντες ότι οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και την ασφάλιση τους, παρά τις συνεχείς ρυθμίσεις, και μένουν ανασφάλιστοι, ενώ είναι γνωστό ότι η αγορά συνεχώς συρρικνώνεται, νέοι φόροι επιβάλλονται επί δικαίων και αδίκων''.

Μητέρα βίασε το 10 μηνών αγοράκι της

Μία γυναίκα από το Οχάιο των ΗΠΑ κατηγορείται για τον βιασμό του μόλις 10 μηνών γιου της όπως επίσης και για την βιντεοσκόπηση της αποτρόπαιης πράξης της και την αποστολή του οπτικού υλικού στον φίλο της, στο Μίσιγκαν.

Η 24χρονη Άσλεϊ Τζίζαπ βρέθηκε ένοχη από δικαστήριο της πολιτείας του Οχάιο για βιασμό, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και χρήση σεξουαλικού υλικού το οποίο περιελάμβανε ανήλικο παιδί.

Σύμφωνα με δικηγόρο του Οχάιο, οι πράξεις της θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στη φυλακή με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Μαζικές ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την είδηση της έκρηξης σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Γαλλία, με τον δείκτη CAC 40 να σημειώνει «βουτιά» σχεδόν 5%.

Στις 15:18 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 3,5% στις 883,62 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο CAC 40 βυθιζόταν κατά 4,8%, ενώ πτώση 3,7% σημείωνε και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100  υποχωρούσε κατά 2,5%.

Νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας ζητούν οι δημοσιογράφοι

Άμεση υπογραφή νέων ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διεκδικούν οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με ομόφωνο ψήφισμά τους, όπως αυτό προέκυψε κατά τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατεδάφιση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Μετά από μεγάλο αριθμό καταγγελιών από κατοίκους της Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, για την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε τρία σημεία της περιοχής (η μία μόλις 150 μέτρα από παιδικό σταθμό και Λύκειο) και την καθυστέρηση κατεδάφισής τους και καθυστέρησης επιβολής προστίμων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη, προκειμένου να κατεδαφιστούν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανεξάρτητη αρχή, ο Συνήγορος επισήμανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης την αρμοδιότητά της για την κατεδάφιση αυθαιρέτων και σε επίσκεψή του, τον Φεβρουάριο του 2011, ζήτησε, εκ νέου, την εφαρμογή της απόφασης κατεδάφισης, τονίζοντας τη σοβαρότητα της περίπτωσης, λόγω της εγγύτητας της κεραίας σε σχολεία.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Μαρκούλ της νότιας Γαλλίας όπου νωρίτερα σημειώθηκε έκρηξη (φωτ. Reuters)


Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο, σπάζοντας τα ρολά με αυτοκίνητο

Διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο, έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδων Κανάρη 18 και Ειρήνης στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες έδεσαν τα ρολά του καταστήματος σε ΙΧ αυτοκίνητο και εν συνεχεία αφού έσπασαν τις προθηκές αφαίρεσαν τα κοσμήματα.

Με δικαστικό επιμελητή θα ενημερώνει η εφορία τους οφειλέτες άνω των 10.000 ευρώ

Μέσω δικαστικού επιμελητή θα ενημερώνει η εφορία τους φορολογούμενους που πρέπει να καταβάλουν φόρους, τέλη και εισφορές που υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου που αφορά οφειλές από φόρο εισοδήματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, φόρο ακίνητης περιουσίας, τέλη χαρτοσήμου, παρακρατούμενους η επιρριπτόμενους φόρους, φόρο υπεραξίας από αναπροσαρμογή ακινήτων, φόρο μεταβίβασης ακινήτων, φόρο κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καθώς και οποιουδήποτε φόρου, τέλους ή εισφοράς.

Αγώνας δρόμου από το υπ. Παιδείας και τον ΟΕΔΒ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε βιβλία

Aγώνα δρόμου κάνουν το υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, προκειμένου μέσα σε λίγες μέρες όλοι οι μαθητές σε όλα τα σχολεία να έχουν τα βιβλία στα χέρια τους. Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, που πήγε το πρωί στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής εξέφρασε την αισιοδοξία της και τόνισε τη συνεργασία όλων των φορέων, που πράγματι φέτος είναι φανερή στην πλειοψηφία των σχολείων.

Χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η κρίση, λέει ο Μπαρόζο

Βαθύτερη ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται για να αποφευχθούν περαιτέρω κρίσεις στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αφού συναντήθηκε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

"Η βαθύτερη ολοκλήρωση είναι μέρος της λύσης για να αποφευχθούν οι κρίσεις χρέους στο μέλλον. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα συμβεί, στο πλαίσιο μιας σταθερής, δημοκρατικής διαδικασίας", αναφέρει ο Μπαρόζο σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Δεν υφίσταται σενάριο πτώχευσης της Ελλάδας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

O εκπρόσωπος του αρμοδίου για τα οικονομικά Επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σενάριο πτώχευσης της Ελλάδας δεν υφίσταται. Παράλληλα επανέλαβε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη η ελληνική κυβέρνηση κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και ότι στόχος της Επιτροπής είναι να εκπονήσει η τρόικα μια θετική για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων έκθεση ως το τέλος του μήνα.

Γαλλία: Έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας

Για κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας μετά από έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Μαρκούλ στην περιοχή Γκαρντ της νότιας Γαλλίας κάνουν λόγο τοπικάΜΜΕ.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν στην έκρηξη, που ακολούθησε πυρκαγιά σε αποθήκη ραδιενεργών αποβλήτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Le Figaro. Για τέσσερις τραυματίες κάνει λόγο η γαλλική ρυθμιστική αρχή ASN.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων Centraco που διαχειρίζεται η εταιρεία Socodei, θυγατρικής της EDF στην πόλη Κοντολέ, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γαλλικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας(CEA).

Επικαλούμενο την τοπική αστυνομία, το Reuters επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται αξιωματούχο της ASN, το εργοστάσιο επεξεργάζεται πυρηνικά απόβλητα και δεν περιλαμβάνει πυρηνικό αντιδραστήρα.

Ξεκινά ο διαγωνισμός για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Δημοσιεύθηκε η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έρευνες πετρελαίου στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτη, καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να προχωρήσουν σε σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές. Θα ακολουθήσουν (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το 2012,) διαγωνισμοί για την παραχώρηση περιοχών προκειμένου να γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις.

Η Μέρκελ σιωπηλή μετά τις δηλώσεις του αντικαγκελάριου Ρέσλερ περί πτώχευσης της Ελλάδας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ παρέμεινε σιωπηλή όταν ο αντικαγκελάριός της έκανε σήμερα φανερή την αύξηση της έντασης στο Βερολίνο, ζητώντας να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα, αν δεν μπορεί να διευθετήσει τη δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει.

Οι εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μέρκελ σχετικά με το κόστος της στήριξης της Ελλάδας κορυφώθηκαν όταν ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ, αρχηγός του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε πως, αν η στήριξη της χώρας δεν φέρει αποτέλεσμα, η ελεγχόμενη πτώχευση μπορεί να είναι καλύτερη για την Ελλάδα.