Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση της ΕΕ για να αντιμετωπιστεί η κρίση, λέει ο Μπαρόζο

Βαθύτερη ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται για να αποφευχθούν περαιτέρω κρίσεις στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αφού συναντήθηκε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

"Η βαθύτερη ολοκλήρωση είναι μέρος της λύσης για να αποφευχθούν οι κρίσεις χρέους στο μέλλον. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα συμβεί, στο πλαίσιο μιας σταθερής, δημοκρατικής διαδικασίας", αναφέρει ο Μπαρόζο σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Αντιδρώντας στις αυξανόμενες αντιδράσεις για τη χρηματοδότηση των διασώσεων στην ευρωζώνη, ο Μπαρόζο δήλωσε πως "οι Γερμανοί έχουν περισσότερα να κερδίσουν απ' όσα να χάσουν από τη συμβολή τους" στις συλλογικές προσπάθειες διάσωσης που πραγματοποιεί η ευρωζώνη.

Εντούτοις, προειδοποίησε πως οι χώρες που παίρνουν χρήματα πρέπει να τηρήσουν τη δική τους πλευρά της συμφωνίας, που τις υποχρεώνει να υιοθετήσουν σκληρά μέτρα λιτότητας.

"Η βοήθεια μπορεί να συνεχιστεί μόνο προς αυτούς που κάνουν όλες τις προσπάθειες για να βάλουν το σπίτι τους σε τάξη", επέμεινε ο Μπαρόζο.