Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Γιάννη Μίχα πράξε τα δέοντα που ηθικά σε χαρακτηρίζουν ως έντιμο πολιτικό.

Με αφορμή την ανάρτηση της "Παραπολιτικής", ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" τοποθετείται πολιτικά, με την ηθική αντίληψη για τη πολιτική ως λειτούργημα :
Αναφέρομαι στον διαχειριστή του blog, "ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ", στον οποίον ο νομάρχης Πειραιά, κατά την αποψή μου, επέδειξε μικροψυχία και έλλειψη ψυχραιμίας. Ευελπιστώ ότι θα αναθεωρήσει στο τέλος και θα φερθεί ως πολιτικό πρόσωπο με δημοκρατικές ευαισθησίες.
Προσπαθώ να κατανοήσω αυτή τη ενέργεια ενός πολιτικού, ο οποίος ενώ ισχυρίζεται ότι ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, η οποία έχει ΟΧΙ μόνο ως προϋπόθεση το σεβασμό του διαλόγου της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και της ανοχής στην αντίθετη άποψη, έστω και εάν αυτή μερικές φορές καθίσταται άδικη και προσβλητική.
Στη λογική της ιδιαίτερης μεταχείρισης των πολιτικών, έστω και εάν ένας Νομάρχης ΔΕΝ έχει το ακαταδίωκτο των βουλευτών, έχει πολλά μέσα να αμυνθεί, σε αντίθεση με έναν απλό πολίτη, ο οποίος πολλές φορές αγανακτεί από την άσκηση της εξουσίας και άγεται και φέρεται υπό του κράτους του θυμού του.
Η μόνη του αντίδραση ο οργισμένος λόγος στην εκάστοτε εξουσία, από τον απλό υπάλληλο του Δήμου έως το Πρωθυπουργό της χώρας, εάν έτσι αντιδρούσαν όλοι οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα τότε θα έπρεπε ο κάθε πολίτης να σύρεται κάθε ημέρα στα δικαστήρια.
Διάβασα πολλές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις για αυτό το φλέγον θέμα και κατέληξα στο εξής απλό σκεπτικό :
Η συνέχεια ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεμίσαμε με “εκπροσώπους” που στο όνομά μας, χτίζουνε περιουσίες, με εκπομπές σε ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ και με θέσεις σε κυβερνητικές επιτροπές…

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Εκπροσωπώντας εμένα, χωρίς…εμένα



Εκπροσωπώντας εμένα, χωρίς…εμένα

η Ε.Ε.Χ.Ι.(Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ) αποτελεί μια Μ.Κ.Ο. που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 από μερικές δεκάδες πολιτών και λειτούργησε αρχικά σαν παροχέας internet. Πρόκειται δηλαδή για μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία. Η δε, ονομασία της είναι νομικά κατοχυρωμένη κι ως εκ τούτου είναι νομότυπη (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται). Σήμερα η Ε.Ε.Χ.Ι. είναι ουσιαστικά ανενεργή και περιορίζεται σε δευτερευούσης σημασίας δραστηριότητες.

Το θέμα όμως που προκύπτει σήμερα με την Ε.Ε.Χ.Ι. δεν είναι νομικό, αλλά ηθικό.
Ο κύριος Βασιλάκος με όχημα αυτή οργάνωση και την ιδιότητα του προέδρου της, ουσιαστικά μιλάει (σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις ή συνεντεύξεις), ούτε λίγο ούτε πολύ, εξ ονόματος όλων των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ (κι εξ ονόματός σου φυσικά αγαπητέ αναγνώστη, που διαβάζεις αυτό το κείμενο), χρησιμοποιώντας τον επίτηδες ασαφή και θολό όρο «εμείς», αποφεύγοντας επιδέξια να αποσαφηνήσει ποιους ακριβώς εννοεί με το «εμείς», αφήνοντας έτσι να πλανάται η ιδέα στον κάθε αδαή (όπως εμένα πριν μερικά χρόνια), ότι όντως αυτός ο κύριος εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου κι όχι τα μέλη (και μόνο αυτά) της οργάνωσής του.
Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς, ο κύριος αυτός, καπηλευόμενος την ιδιότητα αυτή που επικαλείται, κάτω απ’ αυτόν τον ασαφή όρο «εμείς», έχει de facto αναγνωρισθεί από τα ΜΜΕ (κι όχι μόνο) ως πραγματικός εκπρόσωπος των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, αποκομίζοντας φυσικά την προσωπική αναγνωρισιμότητα, με ότι συνεπάγεται αυτή…

Επειδή λοιπόν, το που εντάσσεται ή δεν εντάσσεται ο κάθε ανώνυμος κι επώνυμος χρήστης του διαδικτύου, δεν αποτελεί εργολαβία του κάθε κυρίου Βασιλάκου, αλλά δικαίωμα κι επιλογή που απορρέει από την ανεξάρτητη υπόσταση του καθενός από εμάς, νιώθω την ανάγκη (και υποχρέωση συνάμα) να αναρτήσω κι εγώ ανάλογη σημείωση και διευκρίνιση, πως ο παρών ιστοχώρος δεν εκπροσωπείται από κανέναν αυτόκλητο πρόεδρο Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, όπως κι αν λέγεται αυτός.

Αλλά ακόμη και να είχα την διάθεση και πρόθεση να ενταχτώ στην οργάνωσή του, πως θα μπορούσα να δεχτώ να με εκπροσωπεί κάποιος, που απ’ την μια πλευρά «μάχεται» υπέρ της ανωνυμίας στο διαδίκτυο κι απ’ την άλλη μας κλείνει πονηρά το μάτι, φροντίζοντας να μας υπενθυμίσει-προειδοποιήσει, λέγοντας πάνω-κάτω, «Κοιτάξτε μάγκες, καλές οι θεωρίες περί ανωνυμίας, αλλά να το έχετε υπ’ όψιν, πως κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα δεν ισχύει στην Ελλάδα και η ΔΗΕ του κυρίου Σφακιανάκη, άμα θέλει θα μπουκάρει στο σπίτι σας, στην πρώτη δυσάρεστη μαλακία που θα γράψετε».

Γεμίσαμε με “εκπροσώπους” που στο όνομά μας, χτίζουνε περιουσίες, με εκπομπές σε ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ και με θέσεις σε κυβερνητικές επιτροπες…

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet, αρχισυντάκτης τεχνολογίας στο In.gr και όπως δηλώνει “κάνει πρώτα τεχνολογία και μετά δημοσιογραφία” στην ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ στην Ετ1, στο Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

EYXAΡΙΣΤΩ ΤΟ

http://www.pare-dose.net

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ Ε Ε Χ Ι

Δημοσιεύτηκε στο ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστούμε το ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την ενημέρωση επί του θέματος και προτρέπουμε όλους τους αναγνώστες μας να αναρτήσουν στα προσωπικά τους blogs και ιστοσελίδες την εικόνα-διαμαρτυρία.

The Alchemist

13-15 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν ξεχνάμε τη Γάζα
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Απομονώστε το Ισραήλ - Όχι τη Γάζα
Κλείστε την Πρεσβεία των σιωνιστών


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2.00 μμ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Εκδήλωση αφιερωμένη στα 6 χρόνια
από τη γέννησης της "νέας υπερδύναμης"-
του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος




Στις 15 Φλεβάρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από την ιστορική 15η Φλεβάρη του 2003, όταν πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον πλανήτη ενάντια στην επικείμενη εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, αναγκάζοντας τότε τα επίσημα ΜΜΕ να μιλάνε για την εμφάνιση της "νέας υπερδύναμης", αυτής του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος.

Φέτος, στις 13-15 Φλεβάρη η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, μαζί με οργανώσεις Παλαιστίνιων, Αράβων και Μουσουλμάνων, ανάμεσά τους τον Σύνδεσμο Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας, την Ελληνική Επιτροπή Βοήθειας και Στήριξης Παιδιού, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μουσουλμάνων Γυναικών, το Ελληνοαραβικό Επιμορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο, μας καλούν σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Το Σάββατο 14 Φλεβάρη, στις 2.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα -εκεί απ' όπου ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια το μεγάλο συλλαλητήριο που έγραψε ιστορία- μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στο αντιπολεμικό κίνημα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα λειτουργούν περίπτερα με υλικό από την Παλαιστίνη, video από την πρόσφατη αποστολή της Συμμαχίας στη Γάζα, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ.

Σήμερα, η στήριξη μας προς τον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Η θηριωδία που εξαπέλυσαν οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επί 22 μέρες στη Γάζα, έχουν οδηγήσει σε συνθήκες "χειρότερες από το Νταρφούρ", δηλώνει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Πάνω από 1400 νεκροί και 6000 τραυματίες, η συντριπτική πλειοψηφία άμαχοι, γυναίκες και παιδιά. Ένα στα έξι κτίρια στη Γάζα καταστράφηκαν. Πάνω από 90.000 ζουν στο δρόμο ανάμεσα στα ερείπια και σε πτώματα σε αποσύνθεση. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι, από το 1,5 συνολικά του πληθυσμού, εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει, χιλιάδες υποφέρουν από υποσιτισμό, πάνω από 500.000 δεν έχουν πρόσβση σε πόσιμο νερό. Το 35% - 60% των καλλιεργειών έχουν καταστραφεί, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν από τις ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού, η ανεργία φτάνει στο 50%, 1 εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό.

Παρόλα αυτά, η Γάζα αντέχει, στέκεται λαβωμένη αλλά περήφανη! Το Ισραήλ προκάλεσε πόνο και καταστροφή, δεν κατάφερε όμως να νικήσει. Ούτε στρατιωτικά κατάφερε να τσακίσει το δίκτυο των δυνάμεων της Αντίστασης, ούτε πολιτικά να αποδυναμώσει και να ανατρέψει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα. Επιπλέον, τα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία και στον Κόλπο βγαίνουν πιο αποδυναμωμένα, έχοντας να αντιμετωπίσουν την κατακραυγή εκατομμυρίων οργισμένων διαδηλωτών που καταγγέλουν την στάση τους και την συνενοχή τους στα εγκλήματα των σιωνιστών στη Γάζα.

Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Ο αποκλεισμός της Γάζας διατηρείται και ενισχύεται. Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει, ο δικτάτορας Μουμπάρακ στέλνει επιπλέον στρατό στα σύνορα της Ράφα, ο Σαρκοζί και οι ηγέτες της ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σφίγγουν τον κλοιό και από τη θάλλασσα. Και όλοι μαζί, αρνούνται να αναγνωρίσουν την νόμιμη κυβέρνηση των Παλαιστίνιων και πιέζουν η οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Γάζας να περνάει μέσα από τους δολοφόνους στο Τελ Αβίβ και τους συμβιβασμένους του Μαχμούτ Αμπάς στη Ραμάλα

Μαζί τους σ' αυτές τις επιθέσεις και τους βρόμικους εκβιασμούς συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση. Στέλνει όπλα στους σφαγείς αμάχων και παιδιών, διατηρεί άριστες σχέσεις στρατιωτικές, πολιτικές, διπλωματικές με το το σιωνιστικό κράτος- τρομοκράτη, συμμετέχει πιστά στο πλευρό των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των πολέμων τους σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Ενάντια σ' αυτήν την κυβέρνηση που δολοφονεί από τα Εξάρχεια μέχρι τη Γάζα, χρειάζεται να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε: Κάτω τα χέρια από τη Γάζα- σταματήστε τώρα τον αποκλεισμό, Απομονώστε το Ισραήλ -κλείστε την Πρεσβεία των σιωνιστών, Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Όλοι εμείς, οι ακτιβιστές και οι ακτιβίστριες του αντιπολεμικού κινήματος, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που βγήκαμε κατά χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στην βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ, στέλνουμε ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τη Γάζα, θα συνεχίσουμε στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη! Στις 13-15 Φλεβάρη θα είμαστε όλοι στο Σύνταγμα!

Όλο το τριήμερο θα λειτουργούν περίπτερα με υλικό, φωτογραφίες, προβολές

http://www.stop-the-war.gr/index.php?page=shownews&id=34