Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Hττα της YouTube για πνευματικά δικαιώματα


Στη διένεξη μεταξύ YouTube και της γερμανικής εταιρίας πνευματικών δικαιωμάτων GEMA για την χρήση των μουσικών βίντεο το πρωτοδικείο του Αμβούργου έλαβε σήμερα μια καθοριστική απόφαση.

Το πρωτοδικείο του Αμβούργου υποχρεώνει με απόφασή του την διαδικτυακή πύλη YouTube να προστατεύει καλύτερα την πνευματική ιδιοκτησία των μουσικών βίντεο στο διαδίκτυο.

"Γιατί βγήκα στη... σέντρα"

του Κυριάκου Δ. Μαντούβαλου




«Γιατί ασχολείσαι ρε φίλε με την πολιτική;», «Γιατί να σε ψηφίσω;», «Τι θα κάνεις εσύ για μένα που μου έκοψαν τον μισθό, την σύνταξη, που έχασα τη δουλειά μου;» «Που πας μωρέ 29 χρονών, εδώ οι άλλοι είναι βουλευτές περισσότερα χρόνια από την ηλικία σου, που πας;»

Επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κοντά στο Ισλαμαμπάντ. Υπάρχουν θύματα


Αεροπλάνο που μετέφερε 122 επιβάτες και εννιαμελές πλήρωμα συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας.
   Το Boeing 727 που ανήκε στην αεροπορική εταιρεία Bhoja Αirlines πετούσε από το Ισλαμαμπάντ στη νότια πόλη λιμάνι του Καράτσι, δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Αεροπορίας.
   Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής Rescue 1122 Σαϊφούρ Ρεχμάν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo ότι στο χώρο του δυστυχήματος υπήρχαν πτώματα διάσπαρτα παντού.
   Η τοποθεσία του δυστυχήματος βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Ισλαμαμπάντ και τη στιγμή της συντριβής έβρεχε πάρα πολύ.

Φονική σύγκρουση μεγάλου φορτηγού οχήματος με υπεραστικό λεωφορείο

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε ένα τροχαίο στην μεξικανική πολιτεία Βερακρούς όταν φορτηγό συγκρούστηκε με υπεραστικό λεωφορείο, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.
   Η εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης, Τζίνα Ντομίνγκες, με δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο Milenio προσδιόρισε ότι "η φονική σύγκρουση έγινε σήμερα τα ξημερώματα, κοντά στα βόρεια σύνορα της Βερακρούς με την πολιτεία Ταμαουλίπας".
   "Υπάρχουν μαρτυρίες ότι η καρότσα του φορτηγού οχήματος αποσυνδέθηκε από την καμπίνα του οδηγού", ανέφερε ακόμα η Ντομίνγκες.

Χρηματιστήριο: O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 714,51 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,08%


Η στάση αναμονής χαρακτήρισε την εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών για την οικονομική χρήση του 2011.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 714,51 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,08%. Ενδοσυνεδρικά κινήθηκε σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης 13 μονάδων. Κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 719,56 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,79% και κατώτερη τιμή στις 706,55 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 1,03%.

«Παγώνουν» οι προσλήψεις για τις εκλογές


Με ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ, κάνει γνωστό ότι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύονται, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό, ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού σε υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα.

Τον κίνδυνο να κλείσουν τα ΤΕΙ, επισημαίνουν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων, με επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας


"Λουκέτο" δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να βάλουν στα Ιδρύματά τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των ΤΕΙ επαναλαμβάνουν στην επιστολή τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεπεία της οικονομικής δυσπραγίας, και τονίζουν, ότι εάν δεν εγκριθούν οι προϋπολογισμοί του 2012 με την απεμπλοκή τους από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης που ορίζει ο νέος Νόμος Πλαίσιο "είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος εκτός των φοιτητικών αντιδράσεων, να καταλήξουμε σε μία εκ των πραγμάτων αναστολή λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας".

Παραμένουν οι ποινές στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Αιξωνής


Παραμένει η ποινή της κάθειρξης των 11 ετών που έχει επιβληθεί, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, τόσο στον Κύπριο δικηγόρο Τζων Κωνσταντινίδη, όσο και στον, κυπριακής καταγωγής, επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου, όπως επίσης δεν μεταβάλλεται και η ποινή της κάθειρξης των 10 ετών που έχει επιβληθεί στη συμβολαιογράφο Δέσποινα Σεχιώτη, για την υπόθεση της Αιξωνής. Και αυτό γιατί ο 'Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης.

Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΠΟΣΠΕΡΤ


Σε 14ωρη στάση εργασίας από τις 16:00 του Σαββάτου 21-4 έως τις 06:00 της Κυριακής 22-4 και 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Κυριακής 22-4 έως τις 06:00 της Δευτέρας 23-4 προχωρεί η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή της "παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το πρόβλημα της αναπροσαρμογής τής εκτός έδρας αποζημίωσης, το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο 10% της μισθολογικής δαπάνης, το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ".

Oι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ


Η «επικαιροποιημένη» λίστα με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ανά νομό δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα.  Από αυτή απουσιάζει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που θα ανακοινωθεί ξεχωριστά.

Επίσης δεν περιλαμβάνεται ο συνδυασμός στη Φθιώτιδα, ενώ υπάρχουν δύο κενά στην περιφέρεια Δράμας και από ένα στις περιφέρειες Αρτας και Ρέθυμνου.

Κενό, το οποίο όμως δεν θα συμπληρωθεί, υπάρχει και στην περιφέρεια Σάμου, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του υποψηφίου Δημήτρη Θάνου. Η  τρίτη θέση εκεί θα παραμείνει «συμβολικά ακάλυπτη», στη μνήμη του.

Δείτε την ανανεωμένη λίστα με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ εδώ.

Δεύτερος νεκρός λουόμενος από επίθεση καρχαρία


Ένας 20χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του όταν δέχτηκε επίθεση από καρχαρία μήκους πέντε μέτρων σε ακτή του Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.
Ο καρχαρίας ξερίζωσε το πόδι του άτυχου Ντέιβιντ Λίλιενφελντ ο οποίος εξέπνευσε λίγα λεπτά αργότερα.

Τον 20χρονο έβγαλε από το νερό ο αδερφός του Γκούσταβ που βρισκόταν μαζί του.

Ο καρχαρίας ακρωτηρίασε το πόδι του 20χρονου κάτω από το γοφό χωρίς να αφήσει άλλα σημάδια.

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού κάνουν λόγο για Μεγάλο Λευκό καρχαρία μήκους τεσσάρων με πέντε μέτρων.

Νίκη με πόνο για Τζόκοβιτς


Συγκλονισμένος από την είδηση για το θάνατο του παππού του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς όχι μόνο κατάφερε να παίξει με αξιοπρέπεια αλλά και να νικήσει αφιερώνοντας τη νίκη στον παππού του.

Λίγη ώρα πριν ο κορυφαίος τενίστας μπει στο ταρτάν για τον αγώνα ενημερώθηκε πως έφυγε από τη ζωή ο παππούς του.

Τη συναισθηματική του φόρτιση προσπάθησε να  εκμεταλλευτεί ο αντίπαλός του Αλεξάντερ Ντολγκοπόλοφ, που πήρε το πρώτο σετ με 2-6.

Ο Τζόκοβιτς όμως μπόρεσε να συγκεντρωθεί και άρχισε την αντεπίθεσή παίρνοντας τα επόμενα δύο σετ με 6-1 και 6-4. Στον τελευταίο πόντο του αγώνα ξέσπασε σε κλάματα στο κέντρο του γηπέδου ενώ το κοινό του κατάμεστου γηπέδου στο Μόντε Κάρλο τον αποθέωσε .

Προσχώρηση του Απόστολου Σταύρου στη Δημοκρατική Συμμαχία

Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε σήμερα αποχωρώντας από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Απόστολος Σταύρου.
Ο κ. Σταύρου, ο οποίος έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αττικής επί σειρά ετών, διαθέτει βαθειά γνώση των προβλημάτων της Περιφέρειας Αττικής και θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Σταύρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ


Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα ψηφοδέλτια του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Συνολικά, κατέρχονται 423 υποψήφιοι βουλευτές, εκ των οποίων 142 γυναίκες, ποσοστό υψηλότερο του υπό του σχετικού Νόμου, οριζόμενο.

Το ποσοστό ανανέωσης των υποψηφίων, σύμφωνα με τον ΛΑΟΣ, σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2009, ξεπερνά το 70%, ενώ ο Μέσος Όρος ηλικίας των υποψηφίων, είναι επίσης χαμηλότερος και διαμορφώνεται στα 45 έτη.

Η νεότερη, ηλικιακά, υποψήφια βουλευτής με τον ΛΑΟΣ, είναι η Κα Λυκάκη Γεωργία, η οποία κατέρχεται υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και είναι 25 ετών.

Δείτε όλους τους υποψηφίους του ΛΑΟΣ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακό με την θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, το Σάββατο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο

«Αστακός» το Μπαχρέιν για το Grand Prix


Η πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μανάμα και οι περιοχές κοντά σε αυτή, με βάρος σε όσες είναι σιιτικές, βρίσκονται σε κλοιό ασφαλείας, καθώς η ηγεσία της χώρας φοβάται για εκτεταμένες ταραχές, εν όψει του Grand Prix της F1.

Στις εν λόγω περιοχές η περασμένη νύχτα ήταν ταραχώδης, λόγω των πολυπληθών διαδηλώσεων, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ομάδες ακτιβιστών που αντιδρούν στην απόφαση της βασιλικής οικογένειας να επιτρέψει τη διεξαγωγή του πολυσυζητημένου αγώνα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία διοργάνωση για πλουσίους την ώρα που ο απλός λαός του Μπαχρέιν πεινάει, έχουν υποσχεθεί ότι θα η Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσουν «τρεις μέρες οργής».

Εφαρμογή προσωρινού θερινού ωραρίου λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων


Οδηγίες προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφορικά με το θέμα του θερινού ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας, απέστειλε χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση των διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ λόγω εκλογών, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης για το θερινό ωράριο, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες του τουριστικού κόσμου, ζήτησε την άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας από τις 9.30 πμ. έως τις 5.30 μμ.

Παράταση της προθεσμίας, για την επιλογή εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά


Παράταση της προθεσμίας, για την επιλογή εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του, ότι πολλά μέλη του αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, την υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αλλά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, τονίζει, ότι έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων και των ενοικιαστών, αναφορικά με την καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η ΔΟΥ να μη χορηγεί τη βεβαίωση που είναι απαραίτηση για την εγγραφή σε νέο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν θα λάβει μέρος η "Ολυμπιάς" στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου



Το ΓΕΝ διερευνά τη δυνατότητα επανεξέτασης του θέματος

Λόγους ασφαλείας επικαλέστηκαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του αντιγράφου της τριήρους «Ολυμπιάς», στην τελετή έναρξης.

Η «Ολυμπιάς» είχε μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στον Πειραιά κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ενώ είχε ξαναταξιδέψει στο Λονδίνο το 1993 για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των 2.500 ετών του δημοκρατικού πολιτεύματος.