Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Αστακός» το Μπαχρέιν για το Grand Prix


Η πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μανάμα και οι περιοχές κοντά σε αυτή, με βάρος σε όσες είναι σιιτικές, βρίσκονται σε κλοιό ασφαλείας, καθώς η ηγεσία της χώρας φοβάται για εκτεταμένες ταραχές, εν όψει του Grand Prix της F1.

Στις εν λόγω περιοχές η περασμένη νύχτα ήταν ταραχώδης, λόγω των πολυπληθών διαδηλώσεων, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ρίχνουν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ομάδες ακτιβιστών που αντιδρούν στην απόφαση της βασιλικής οικογένειας να επιτρέψει τη διεξαγωγή του πολυσυζητημένου αγώνα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία διοργάνωση για πλουσίους την ώρα που ο απλός λαός του Μπαχρέιν πεινάει, έχουν υποσχεθεί ότι θα η Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσουν «τρεις μέρες οργής».



Διεθνείς ανταποκριτές που βρίσκονται στη χώρα για την κάλυψη των ταραχών και του Grand Prix, μεταφέρουν ένα ζοφερό κλίμα και υπογραμμίζουν πως ακόμα παραμένει άγνωστο το αν τελικά θα γίνει ο αγώνας.

Δυστυχώς, ήδη δύο μέλη της ινδικής ομάδας ζήτησαν να αποχωρήσουν όταν μία μολότοφ εξερράγη κοντά στο αυτοκίνητό τους τη στιγμή που βρέθηκαν να οδηγούν εν μέσω μιας πορείας, στο γυρισμό τους από το Bahrain International Circuit (BIC), την προηγούμενη Τετάρτη.

Οι τελευταίες χρονιές μοιάζει να είναι «καταδικασμένες» για το γνωστό Grand Prix αφού και η περσινή διεξαγωγή είχε ακυρωθεί λόγω του θανάτου 35 ατόμων, το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2011.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν και συνεχίζουν να παλεύουν για περισσότερη δημοκρατία και ατομικές ελευθερίες στη χώρα, με ταυτόχρονα αίτημά τους, το τέλος των διακρίσεων εναντίον της τοπικής κοινότητας Σιιτών μουσουλμάνων από την πλευρά της βασιλικής οικογένειας των Αλ Χαλίφα.