Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΠΟΣΠΕΡΤ


Σε 14ωρη στάση εργασίας από τις 16:00 του Σαββάτου 21-4 έως τις 06:00 της Κυριακής 22-4 και 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Κυριακής 22-4 έως τις 06:00 της Δευτέρας 23-4 προχωρεί η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή της "παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το πρόβλημα της αναπροσαρμογής τής εκτός έδρας αποζημίωσης, το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο 10% της μισθολογικής δαπάνης, το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνεται πως "οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης. Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που έχουμε δείξει ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια".