Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Παράταση της προθεσμίας, για την επιλογή εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά


Παράταση της προθεσμίας, για την επιλογή εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του, ότι πολλά μέλη του αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, την υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αλλά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, τονίζει, ότι έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων και των ενοικιαστών, αναφορικά με την καταβολή του έκτακτου ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η ΔΟΥ να μη χορηγεί τη βεβαίωση που είναι απαραίτηση για την εγγραφή σε νέο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημειώνεται δε, ότι η ΔΕΗ έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 24 Απριλίου (την προσεχή Τρίτη) για τους πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa, προκειμένου να επιλέξουν και να υπογράψουν σύμβαση με τον προμηθευτή ρεύματος της επιλογής τους, ενώ έχει στείλει και σχετική επιστολή.
Οι καταναλωτές αυτοί που εξυπηρετούνταν από τις δύο εταιρίες μεταφέρθηκαν από τις 25 Ιανουαρίου στη ΔΕΗ που ανέλαβε την τροφοδοσία τους για διάστημα τριών μηνών.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ,
- Οι οικιακοί καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι 25 kVA (κιλοβολταμπέρ), αν δεν υπογράψουν σύμβαση με νέο προμηθευτή (ΔΕΗ ή εναλλακτικό) ως την ερχόμενη Τρίτη, υπάγονται αυτοδίκαια στη ΔΕΗ για μέγιστη διάρκεια ακόμα δύο μηνών πέραν της 24ης Απριλίου.

- Οι καταναλωτές που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, καθώς και οι μη οικιακοί καταναλωτές Χαμηλής Τάσης με ισχύ παροχής άνω των 25kVA -εφόσον δεν έχουν επιλέξει έγκαιρα Προμηθευτή- διατρέχουν τον κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεών τους.