Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Άλλες δυο αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης


Άλλες δυο αυτοκτονίες προστέθηκαν στον τραγικό κατάλογο των ανθρώπων που αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην ζωή τους λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.
   Ένας θυρωρός πενήντα πέντε ετών που ζούσε στην περιοχή Κόρσο Γκαριμπάλντι της Νάπολης, αυτοκτόνησε χθες βράδυ δι' απαγχονισμού, στο υπόγειο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια.
   Οι ένοικοι του είχαν ανακοινώσει την απόλυσή του, μέσω δικηγόρου, εξαιτίας της μείωσης των συνολικών δαπανών που επιβάλλει η κρίση.
   Ο άτυχος θυρωρός, εκτός από την δουλειά του, θα έχανε και την δυνατότητα χρήσης του μικρού διαμερίσματός του. Παρά την ένσταση που είχε αποφασίσει να καταθέσει, η απελπισία τελικώς υπερίσχυσε κάθε θετικής σκέψης για την δυνατότητα να βρεθεί λύση.
   Χθες το πρωί στο Νουόρο της Σαρδηνίας, ένας επιχειρηματίας του οικοδομικού τομέα, επίσης πενήντα πέντε ετών, έβαλε τέλος στην ζωή του.

   Είχε αναγκαστεί να απολύσει όλους τους υπαλλήλους της μικρής επιχείρησής του, μεταξύ των οποίων και τα δυο του παιδιά. Ο επιχειρηματίας δεν θέλησε να αφήσει κάποια επιστολή, όλοι όμως γνώριζαν την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.
   Μέχρι πριν από λίγο καιρό, κατάφερνε να διατηρεί τον τζίρο σε ικανοποιητικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας την ανέγερση κατοικιών σε παραθαλάσσιες περιοχές της Σαρδηνίας.
   Από την αρχή του έτους, οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και βιοτεχνών στην Ιταλία έχουν φτάσει τις είκοσι επτά.
   "Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, τόνισε πρόσφατα ότι στην Ελλάδα οι αυτοκτονίες είναι περισσότερες. Η διαπίστωση αυτή, όμως, δεν βοηθά την χώρα μας να ξεπεράσει το δραματικό αυτό πρόβλημα", ανέφερε σε σχόλιό του το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, του ομίλου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.