Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω από τετρακόσιες μοτοσικλέτες Gold Wings σε πανευρωπαϊκή συνάντηση στο Λιτόχωρο


Πάνω από τετρακόσιες «κυρίες της ασφάλτου» βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια πανευρωπαϊκή συνάντηση για τους λάτρεις της μοτοσικλέτας Gold Wings. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο όχημα, που συγκεντρώνει τα καλύτερα σχόλια απ' όσους ασχολούνται με τον κλάδο, τόσο για την ομορφιά του όσο και για τις επιδόσεις του.

    «Η Gold Wings είναι η κυρία της ασφάλτου, η καλύτερη μοτοσικλέτα, χωρίς ηχορύπανση, με ποιότητα στην οδήγηση, ανθεκτικότητα στους κινητήρες και αξιοπιστία στο ταξίδι» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Αστερίου, πρόεδρος του ομώνυμου κλαμπ στην Ελλάδα, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μοτοσικλέτα αυτή μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου δέκα φορές ή και πολύ περισσότερες», ενώ η ομοσπονδία της στο εξωτερικό αποτελείται από 24 χώρες και 16.000 μοτοσικλέτες.


    Αυτές τις μέρες, πάνω από 600 μοτοσικλετιστές με περισσότερα από 400 οχήματα βρίσκονται στο Λιτόχωρο, στην πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση (Treffen) που πραγματοποιείται στη χώρα μας, με σκοπό τη γνωριμία των επισκεπτών με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα μνημεία της Ελλάδας. Το πρόγραμμα της συνάντησης που άρχισε στις 7 και θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς τόπους, εκδηλώσεις με μουσικοχορευτικά παραδοσιακά και μη συγκροτήματα και γνωριμία με τη μουσική της περιοχής.

    Όταν ρωτάται για τις εντυπώσεις των μελών του κλαμπ από τη χώρα μας, ο κ. Αστερίου απαντά χαρακτηριστικά: «είναι όλοι τους εντυπωσιασμένοι, τρελοί και παλαβοί για την Ελλάδα». Δεν παραλείπει, εξάλλου, να σημειώσει ότι πέρσι μόνο το κλαμπ της Βόρειας Ελλάδας, ως απλό μέλος της ομοσπονδίας, «έφερε» στην Ελλάδα 2.500 ανθρώπους και αισιοδοξεί για κατακόρυφη αύξηση τέτοιων επισκέψεων στο προσεχές χρονικό διάστημα